Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kulczer napisał:

Właśnie przelali mi dopłaty do nawozu wyszło 483,39 zł/ha. Poproszę o komentarz tych tutaj z forum co obliczali że dostaną 500 zł/ha i 1500 zł różnicy do tony. Liczyli że mając 10 ha dostaną z 25 000 zł. Gdzie jesteście?

A jakiego komentarza się spodziewasz? Bo jedyny komentarz to może być taki , że nie potrafiłeś sobie dobrze przeliczyć i po prostu kupiłeś za mało nawozu

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, stach12 napisał:

przy obecnych cenach dopłat do nawozu nie będzie dla rolników tylko o ile będą to do gazu , bo jak pszenica po 2 000  nie będzie to korzystniej dla rolnika  nawóz kupiony z dopatą będzie  sprzedać niż posiać

druga opcja import nawozu i drogi nawóz  wykończy producentów nawozów  i rolnika , bo pierwszy narobi drogiego nawozu którego nikt nie kupi a drugi narobi kosztów w ziarnie i dołoży .

nawóz więc musi być na tyle tani żeby import był nieopłacalny i na tyle drogi żeby do niego nie dołożyć i stąd magiczne 6 000 o której piszecie ??

jeden ma   nawóz i ziarno  które może juz  hulać po świecie i na dodatek  kurek  z gazem trzyma  , a drugi ma kota

który może więcej ??????????

Ostatnie zdanie super

Opublikowano
1 godzinę temu, kulczer napisał:

Właśnie przelali mi dopłaty do nawozu wyszło 483,39 zł/ha. Poproszę o komentarz tych tutaj z forum co obliczali że dostaną 500 zł/ha i 1500 zł różnicy do tony. Liczyli że mając 10 ha dostaną z 25 000 zł. Gdzie jesteście?

Nikt takich głupot nie pisał bo było wiadomo że max 500 zł x 10 ha to 5000 zł , ja jeszcze nie mam dopłaty .

Opublikowano
2 godziny temu, kulczer napisał:

O takich jak ty Jacek Kurski mówi " ciemny lud to kupi" a Morawiecki " mają za***rdalać za miskę ryżu" Pozdrawiasz gołodupców? Rozumie że jak ropa była po 8,30 zł/l to klaskałeś z radości w ręce? To że kupisz saletrę za 10000 zł/t jest tak pewne jak kupiłeś węgiel po 996 zł/t. Wyznawca PiSu piszesz?. Rozumie że jesteś beneficjentem tego kłamstwa, chamstwa i złodziejstwa i zabawkowy egzemplarz Johna Deera ci dali żebyś klaskał w rączki.

Gołodupiec.

Tak tak Kolego, dobrze wywnioskowałeś, że to było do Ciebie. Do Ciebie i chyba słusznie, bo jak widać, potrafisz przeliczyć ile kosztował prezent ślubny, potrafisz policzyć gości na cudzym weselu, a nie potrafisz wyliczyć, ile dopłaty nawozowej Ci przysługuje, chyba że jest jeszcze taka możliwość, że Ci te kilka złociszy z hektara obcięli i przeznaczyli na tivi dla ludu ciemnego, boś Ty jaśnie oświecony Pan. 

• Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, HF86 napisał:

na koncie jeszcze nie ma złotówek. 

Eurasy sprawdzałeś? BS ma ostatnio do ROR-u możliwóś przewalutowania 🤭

10 minut temu, danielhaker napisał:

Stare chińskie przysłowie mówi, że później przyjdą to na dłużej Ci wystarczą ;)

Po ile teraz saletra tak w ogóle?

Jak stare nepalskie przysłowie mówi - później przyjdą, później kupisz, mniej się odźwigasz🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, danielhaker napisał:

Stare chińskie przysłowie mówi, że później przyjdą to na dłużej Ci wystarczą ;)

Po ile teraz saletra tak w ogóle?

LRY 4,3. Mocznik import kupiony po 4,6

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Nikt takich głupot nie pisał bo było wiadomo że max 500 zł x 10 ha to 5000 zł , ja jeszcze nie mam dopłaty .

Nawet jeśli nikt tak nie pisał. To dając średnio 400kg na hektar policz ile tej realnej pomocy będzie?

Na 10 ha trzeba 4t saletry, kupując pod dopłatę jak koleś wyżej pisał wydał 16000zł oddali 5000 zostaje Ci 11000zł podziel tę kwotę na 4t i zobaczysz ile zapłaciłeś za saletrę na tę 10 hektarow...🤨

9 minut temu, margoo78 napisał:

Czy cena 3800 za fosforan amonu o składzie 9-30 jest do przełknięcia, bo naszego polidapu nigdzie nie ma i nie zanosi się aby się pojawił?

Ja bym brał.

• Like 1
Opublikowano

@danielhaker W moich stronach gdzie nie zapytać wszędzie odpowiedzi dowiadywać się po niedzieli co do azotu, różne npk, w sprzedaży. Na składach dużo nawozów leży. W poniedziałek saletra 4580 saletrzak 4100 mocznik 5300 na innym ten import no name czyli białe worki bez napisów i żadnej etykiety 4650. Raczej będzie ustalenie nowej ceny

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

No to już nawet jednej tony saletry za to nie kupisz 😞 …..

Opublikowano
4 godziny temu, margoo78 napisał:

Czy cena 3800 za fosforan amonu o składzie 9-30 jest do przełknięcia, bo naszego polidapu nigdzie nie ma i nie zanosi się aby się pojawił?

Ja zamówiłem teraz po 3600 nps 10 - 35- 9

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A w jakiej cenie jakieś superfosfaty chodzą teraz?

1990 prosty płaciłemz tydzien temu ale poszlo ciut w góre

fos dar wychodził sporo  drozej jako cena składnika

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v