Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Agrest napisał:

Widzisz Rysiu. Nareszcie polskie firmy górą po długiej dominacji tych z zachodnim kapitałem🤭

Już płaczą o problemach związanych z zakręceniem kurka z gazem. Na giełdzie akcje ich lecą w dół czy coś.

14 godzin temu, witejus napisał:

To długo zeszło nim doszedłeś do tej wiedzy ,to było wiadomo jak będą obcinane dopłaty gdy tylko pojawiły się wątpliwości czy wystarczy 

Tosz saletra po 1200 miała  wyjść  tak tu niektórzy się  zarzekali 🤔

Wniosek na dopłatę złożony, co będzie to będzie, jedna osoba tylko była przedemną także  wielkiego ruchu nie ma.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
wojak1986 napisał:

Mazowsze okolice Płocka już ceny saletry, mocznika po 500-700zł w górę. Odwołali zamówienia i znowu będzie dym

ludzie ruszyli dumnie po nawozy to co się dziwić że cena w górę. tylko debil by nie podniósł gdy widzi że popyt wzrósł w chłop i tak kupi bo chce limit wykorzystać.

Opublikowano

czyli już taniutko. Ardanowski namawia dudusia na zakaz exportu i skup interwencyjny.

może też po starych stawkach 🤭

Opublikowano
27 minut temu, jajonasz napisał:

I wychodzi jeśli masz limit, aż tak ciężko zacząć myśleć? 

Już dostałeś zwrot rozumiem?

6 minut temu, HF86 napisał:

czyli już taniutko. Ardanowski namawia dudusia na zakaz exportu i skup interwencyjny.

Coś  czuję że  ten rok z cenami jeszcze nie raz nas zaskoczy😬

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Tego się raczej spodziewam i obawiam. Dlatego tak naciskali na dopłaty 

Bedziem trzymać póki pieniądze na życie będą. 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, dzidzia202 napisał:

Mają poluźnic przepływ towarów z Ukrainy żeby przez nasze porty Ukraina mogła sprzedawać 😀

Gdzie ty żyjesz chłopie? Przecież już dawno kukurydza jedzie na nasze porty, w miesiąc wyeksportowaliśmy jej tyle co przez ostatnie dwa lata się jakoś kukurydza nie staniała a drożeje. 

20220429_151730.jpg

20220429_151857.jpg

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano

Rozmawiałem z wlascielem składu, gdzie kupowałem nawozy, bo oczywiście wystawiona wz, jeszcze nie na mnie tylko na matkę 🤦 ale, że z tamtego roku, to nic już z tym nie zrobi 🤷

Cena na dziś - saletra 4590, mocznik coś ponad 5500.

Rozmawiałem z odr, to ponoć jakieś ploty chodzą, że myślą nad zmianą sposobu rozdawania tych dopłat do nawozów - bez rachunków, tylko od powierzchni pola, z tym że obcięte kwotowo w stosunku do tego co jest teraz. Ale wiadomo jak to z plotkami.

Opublikowano

Dokładnie. Ten sposób który teraz jest jest najlepszy. Nie kupiłeś nawozu, nie obsiewasz pola to nie dostaniesz i koniec. A jak dzierzawisz bez dopłaty to twój problem. Tez tak niestety dzierzawie

Opublikowano

Podejrzewam, że lobby tych, co to na papierze mają pola, a nic z  nimi nie robią jest dość prężne. Ale jak to z plotkami - dopóki nie ma czegoś na papierze, to nie ma co sobie tym głowy zawracać.

Opublikowano

Panowie wiem że nie ten temat ale w temacie dopłat mało kto zagląda 

Złożyłem wniosek na dopłaty, i chce zmienić na jednej działce uprawę to muszę robić cały wniosek, czy wystarczy ze wejdę i kliknę daną działke i zmienię uprawe na taką jak chce i wysyłam wniosek ?

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Rozmawiałem z wlascielem składu, gdzie kupowałem nawozy, bo oczywiście wystawiona wz, jeszcze nie na mnie tylko na matkę 🤦 ale, że z tamtego roku, to nic już z tym nie zrobi 🤷

Cena na dziś - saletra 4590, mocznik coś ponad 5500.

Rozmawiałem z odr, to ponoć jakieś ploty chodzą, że myślą nad zmianą sposobu rozdawania tych dopłat do nawozów - bez rachunków, tylko od powierzchni pola, z tym że obcięte kwotowo w stosunku do tego co jest teraz. Ale wiadomo jak to z plotkami.

do mnie doszły słuchy że ci co kupili nawóz  wcale nie dostaną , bo niby dlaczego mają dostać ????? oni już powinni być szczęśliwi że mają nawóz po 5 000 hahaha

dopłaty powinni dostać ci co nawozu nie kupili , bo unia zgodziła się na wsparcie tych co utracili płynność finansową w związku z podwyżkami które nastąpiły ze względu na wojne w Ukrainie

taki miwigos  i spółka np. ziarno trzyma żeby  więcej zarobić  [ jego pier**li to że chleb drożeje i pasza ] nawóz kupił po starej cenie bo miał przecieki że zdrożeje o 500% od złodziei nawozowych  teraz wprowadzili dopłaty  kupił na następny sezon i jeszcze łapy po dopłaty wyciąga o tym że do  maszyn jego i większości  się emeryci dołożyli  nie wspomnę haha

jaki jest sens dopłacać do nawozu takim oszołomom ?????????  takich cwaniaków jak Bronek powiadał powinno się napierdalać dechą po łbie haha

• Haha 1
  • Sad 1
Opublikowano

Oho widzę niektórzy rozpoczęli weekend na pełnej kurtyzanie :) za to kocham te forum. Jedni oglądaj trudne sprawy, inni chłopaków do wzięcia, trzeci hotel pardajs a ja tam wolę  wieczorem zajrzeć na af. temat o cenie pszenicy albo nawozach. Tylko popkornu nie zrobiłem...daaaaamn. większą polewkę to mam tylko jak oglądam wiadomości albo fuckty tefaun. Yacenty ztob jakiś patronajt plis!!!

• Like 4
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Stach12 -d*pa boli ? 

Najlepiej jak by przykładowy miwigos zboże sprzedał po żniwach za bezcen a nawóz kupił za milony wtedy bełbyś szczęśliwy ? 

Ćwok i tyle !!!!

Edytowane przez kuzaj63
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v