Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

I jeszcze bez VAT w tym roku więc jeszcze 5 stów bonusu za te 7t trzeba doliczyć. Jeszcze ze dwa tygodnie bez deszczu na Podlasiu i chyba zacznę sprzedawać te nawozy. Chociaż pewny pieniądz będzie

Co ty mówisz🤔 u mnie na rzepaku 20cm śniegu lerzy już  i dalej pada😬

1 godzinę temu, RU68 napisał:

Te k**wy jeszcze jaja sobie robią tak głęboko mają was wydawnictwa rolnicze  

Na jesień solidarnie żaden rolnik nie powinien kupić kilograma nawozu, rok na dopłatach bez kosztów przetrzymać, mieli by mendy do śmiechu.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Na jesień solidarnie żaden rolnik nie powinien kupić kilograma nawozu,

nie da się tak. zbyt wielu rolników. różne potrzeby, wymagania i podejście do tego typu akcji. brak jakiegoś porządnego wodzireja.

Opublikowano
32 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Na jesień solidarnie żaden rolnik nie powinien kupić kilograma nawozu, rok na dopłatach bez kosztów przetrzymać, mieli by mendy do śmiechu.

Po 3000 zł ilu rolników ograniczyło a po 5000 zł kto nakupi ?

Opublikowano
42 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Myślałem że to prima  aprilis , ale na Ventuskim faktycznie 11-12 cm podają śniegu

Opublikowano
47 minut temu, GRZES1545 napisał:

U mnie wg radaru od jakiegoś czasu powinno padać. Pojedyńcze płatki śniegu nieraz lecą, a tak to tylko pizdziawa i tumany kurzu w polu

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, GRZES1545 napisał:

To wystąpia do rządu o DOTACJE ze względu na spadek obrotów spowodowany PAN.DEMIĄ i WOJ.NĄ... i dostaną rekompoensaty !

Albo jaki  wuja jest wuysoko i sie ustawe przepchnie w zamieszaniu i "cos sie mu da" i tak sie krynci...

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano

azoty dwa tygodnie temu posiane i jak patrzę na naszą podlaska pogodę jeszcze ciut za wcześnie 😄

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Świetny pomysł,  krowom pokaże przelew z dopłat i powiem niech się najedza 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał:

została mi działka bez nawozu  rozsianego , teraz leży ze 3 cm  sniegu praktykował ktoś sianie saletry na snieg i czy jest to sensowne ?

Siej, elegancko się rozpuści. Problemem by było gdybyś posiał na śnieg na mocno zmarzniętej glebie wtedy mogło by pospływać. 

• Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, damianzetor9540 napisał:

A jeszcze jakbyś puścił im wiadomości o 19,30 to z zachwytu jaką mamy  silną gospodarkę  i jak w Polsce jest dobrze  to dawałyby 10%więcej mleka.

• Haha 3
Opublikowano

A ja miałem siać dzisiaj. 

Ale poczekam do jutra. Jak się nic nie zmieni to przynajmniej na paliwie zaoszczędzę. 😉

Jak tylko stanę z wiatrem, rozetnę worek i podrzucę to na 2 hektary  poleci spokojnie. Bez rozsiewacza. 😐

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Jeśli nasi tak dalej będą kombinować, to problem nawozu rozwiąże się sam po prostu nie będzie robić z czego nawozów

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, ws71 napisał:

Jeśli nasi tak dalej będą kombinować, to problem nawozu rozwiąże się sam po prostu nie będzie robić z czego nawozów

Zanim to nastąpi ilu ludzi z kasy wydoją?

1 godzinę temu, damianzetor9540 napisał:

Jak Ci się opłaca to płać i po 10tys, wpis twój z pewnością utwierdzi prezesików że obecny kierunek cen jest właściwy bo i tak  kupisz 👍

Przy jakiej kwocie za nawozy obudzisz się że robisz na cwaniaków?

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Nie jest to słowo, które by mi się kojarzyło nazbyt z rodzimym rolnictwem. 

Lepiej dla rolnika pasuje,, w kupie siła,,. U mnie w marcu 0 deszczu pierwszy raz cały miesiąc bez deszczu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v