Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

bo ci uchodźcy z pierwszej fali to najgorsze łajzy, tam jest ku*wa, złodziej, narkoman, próżniak- najgorszy element z całej Ukrainy, dopiero teraz przyjeżdżają do nas na prawdę potrzebujący ludzie którzy posmakowali wojny. nie od Ciebie pierwszego słyszę że im źle...

Toż dwa tygodnie temu tutaj mnie dokładnie za takie słowa nazwali zbrodniarzem na równi z putinem. Mówiłem, że się ludziom oczy otworzą? Mówiłem. Teraz bierzta pomagajta, coś ten entuzjazm dobrych samarytaninow zgasł 🤔

• Like 5
Opublikowano

Powiem wam tak firmy nawozowe nas kroją jak nie wiem co dają nagle podwyżki żeby za kilka dni powrócić do pierwotnej ceny i wszyscy się cieszą wczoraj wypijałem z pracownikiem pewnej dużej firmy sprzedającej nawozy i jak to po spowiedniku sie wygadał ze cenniki jakie sa w firmie a cena zakupu to kosmos przez przypadek zobaczył cenę zakupowa powiedział ze azot po 2tyś z hakiem ręce i szczęka mi opadła bo wszyscy mówią że w hurcie też drogo  , powiedział że rolnicy i tak wezmą i po co tony przekładać jak można mieć większy zysk na mniejszym tonażu a jest na co zgonić to gaz to covid  ja nie mogłem w to uwierzyć ale zarzekał sie że tak jest niechce siać paniki ale jesli tak jest to niech się udławią tym nawozem ja też myslałem że droga produkcja itd. ale najwidocznie ten nawóz nabiera ceny po drodze 

• Like 3
Opublikowano

Do mojej kuzynki jedzie rodzina z pod Kijowa 7 dni spędzili w ziemiance. Osiem osób w tym 4 dzieci. Nie chcieli jechać bo bali się że zginą jednak podieli ryzyko. Trzy dni nie było z nimi kontaktu kuzynka już myślała że zginęli na szczęście dzisiaj się odezwali i jadą. Będziemy organizować im dach nad głową. 

• Like 9
Opublikowano
4 minuty temu, grys napisał:

Powiem wam tak firmy nawozowe nas kroją jak nie wiem co dają nagle podwyżki żeby za kilka dni powrócić do pierwotnej ceny i wszyscy się cieszą wczoraj wypijałem z pracownikiem pewnej dużej firmy sprzedającej nawozy i jak to po spowiedniku sie wygadał ze cenniki jakie sa w firmie a cena zakupu to kosmos przez przypadek zobaczył cenę zakupowa powiedział ze azot po 2tyś z hakiem ręce i szczęka mi opadła bo wszyscy mówią że w hurcie też drogo  , powiedział że rolnicy i tak wezmą i po co tony przekładać jak można mieć większy zysk na mniejszym tonażu a jest na co zgonić to gaz to covid  ja nie mogłem w to uwierzyć ale zarzekał sie że tak jest niechce siać paniki ale jesli tak jest to niech się udławią tym nawozem ja też myslałem że droga produkcja itd. ale najwidocznie ten nawóz nabiera ceny po drodze 

Jak to wszyscy na tego biednego rolnika się uwzięli. Może tak my się skrzykniemy i pszenicę będziemy sprzedawać do młyna po 1200zl? Przecież wyprodukowana w tamtym roku przy mniejszym nakładzie też zapewni satysfakcjonujący zysk. A  później zaczniemy handlować wszystkim na czym się dużo zarabia i to my będziemy panami sytuacji? A może dalej tradycyjne trzeba narzekać jak to nam źle i niedobrze i że wszyscy się na nas uwzięli, a my przecież jesteśmy tacy wspaniali. W najbliższym czasie nawóz tańszy nie będzie i trzeba to przyjąć na klatę a nie na siłę szukać winnych

Opublikowano
44 minuty temu, grys napisał:

Co piliście? bo najprawdopodobnie denaturat biały i na oczy padło. JakbuyAzot był aktualnie w fabryce po dwa tysiące to Holecka i Adamczyk w Wiadomościach cenniki by mieli na czołach przyklejone. Tobie chyba się przypomniało jak Kaczyński w Przysusze mówił 16.10 że nawozy saletrzane staniały z 3000 zł na 1800 zł. Jest marzec i saletra u mnie na wsi po 4400zł za tonę.

Opublikowano
1 godzinę temu, sw_kamil napisał:

Jak to wszyscy na tego biednego rolnika się uwzięli. Może tak my się skrzykniemy i pszenicę będziemy sprzedawać do młyna po 1200zl? Przecież wyprodukowana w tamtym roku przy mniejszym nakładzie też zapewni satysfakcjonujący zysk. A  później zaczniemy handlować wszystkim na czym się dużo zarabia i to my będziemy panami sytuacji? A może dalej tradycyjne trzeba narzekać jak to nam źle i niedobrze i że wszyscy się na nas uwzięli, a my przecież jesteśmy tacy wspaniali. W najbliższym czasie nawóz tańszy nie będzie i trzeba to przyjąć na klatę a nie na siłę szukać winnych

To nie jest wina Tuska !

Opublikowano
1 godzinę temu, masa24 napisał:

Z Ukraińcami będzie problem . Niech ludzie jeszcze ich nabiorą do mieszkań i domów nabiorą . A ze standard im nie pasuje to słyszę czesto

U nas do remizy przywieźli kobity. Strażacy w szoku, chodzą po wsi i się pytają kto ich może wziąść .

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

To jest biznes w ciągi kilku minut zarobek za***isty .

Na pszenicy też ktoś mógł biznes zrobić , jak z dnia na dzień cena podskoczyła z 1100-1200 na 1800-2000zł. Mając tylko 100 ton pszenicy  można było przytulić 70- 80 tys więcej w jeden dzień 

Opublikowano
1 godzinę temu, matiuzetor napisał:

On ma rację że szedł import z rosyjski bo na Puławach mają gigantyczny remont kotłów do pary i chyba chodzą tylko 2 lub 3 z 6 reszta jast wyburzone a tam pary trzeba

Przypnij sobie co ładowali na wagony jak Agrounia robiła nagonkę w listopadzie? Kierowcy tutaj pisali że  jedzie dużo  azotu z Puław do Niemiec...to czyj to azot był Polski czy Rosyjski przepakowany?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Nie zasiać

no to nie zasiej. pinset za porade...

Opublikowano
Nowy81 napisał:

Dziś jeden mi powiedział problem z ukrainkami to będzie jak ,to wszystko zacznie się bzykać, to ich chłopy przyjdą na nas...

Rolnicy mający problem z drugą połówka teraz mają szansę. Ktoś tu pisał, że przywieźli cała remizę Ukrainek. Wysłać tam wszystkich starych kawalerow, może ktory znajdzie tam swoją drugą połówkę. Pomieszka kobieta trochę czasu, może coś z tego wyjdzie.

Opublikowano
Wicherek napisał:

8 godzin temu, monstercase457 napisał:

lubelskie sapiło- saletra 4900, polifoski 3800

idą na rekord !

A zboże w dół, tylko dzisiaj straciłem ładne kilka tysiączków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v