Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

siać to może i sieje w miarę równo ,w zeszłym roku padla prawa przekładnia , ,a że nie moglem jej porozbierać od reszty ,to postanowilem że ją kontówką rozbiorę jak się rozleci . I kurna do dziś jej nie ciąłem ,gdyż tarcza chlapie się ,gdy ją do ręki wziąć  jak skrzydła ważki. Już myślałem że wapnem teraz jesienią ją zarznę ,a ona dalej działa .🤷‍♂️ Przerobiłem  na korbki ze śrub ustawianie wysiewu ,gdyż tamtym nie dało się cywilizowanie ustawić . Poza tym wadą jest za szybki mieszalnik ,i z wiadro saletry zostanie na dnie ,chyba że na skos przez bruzdy się polata .

We to jak dla mnie wystarczy 

Ma ktoś może jakiś kontakt kto by załatwił z 20 wąskich zębów co by pasowały do kultywatora grudziackiego? 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Screenshot_2022-11-15-16-43-26-812_com.opera.browser.jpg

Screenshot_2022-11-16-08-22-58-995_com.opera.browser.jpg

No to lubelskie i zetor to rzekłbym że nawet tanio🙃 ale przyczepa 3,5t z Wielkopolski to faktycznie sporo? Być może wielkopolanie myślą że lubelanie przyjadą po kawałek złomu na wielkopolske🤔

Edytowane przez Grzechooo
Błędy w pisowni
Opublikowano
53 minuty temu, superfarmer02 napisał:

We to jak dla mnie wystarczy 

Ma ktoś może jakiś kontakt kto by załatwił z 20 wąskich zębów co by pasowały do kultywatora grudziackiego? 

Jak ,,nie ucywilizujesz'' dawki wysiewu ,to będziesz siał według na oko  ,czyli jak w lejku 😉

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

Jak ,,nie ucywilizujesz'' dawki wysiewu ,to będziesz siał według na oko  ,czyli jak w lejku 😉

I tak miałem początkowo ustawiać dawkę po średnicy dziury tak jak w lejku np. przy 3cm leciało 500 to i tu ustawionym 3cm tyle że szerokość 2 razy tyle czyli 15m. Myślę że powinno wyjść wtedy ok 500kg 

2 minuty temu, Grzechooo napisał:

U nas na wschodzie na takich jak Ty mówi się że za 50gr by wesz do Warszawy gonił🤭

Nowe znalazłem za 38 ale jak by ktoś miał taniej to tym lepiej. Nie ma co ładować kasy w stary drapak 

Opublikowano
Grzechooo napisał:

superfarmer02 napisał:

Jo ale może ktoś gdzieś ma taniej

U nas na wschodzie na takich jak Ty mówi się że za 50gr by wesz do Warszawy gonił🤭

dokładnie 👍 jak mi takiś kupiec na podwórko po ciś przyjdzie to czasem i bramę może orzeskoczyć 😜😉

Opublikowano
13 minut temu, superfarmer02 napisał:

I tak miałem początkowo ustawiać dawkę po średnicy dziury tak jak w lejku np. przy 3cm leciało 500 to i tu ustawionym 3cm tyle że szerokość 2 razy tyle czyli 15m. Myślę że powinno wyjść wtedy ok 500kg 

Nowe znalazłem za 38 ale jak by ktoś miał taniej to tym lepiej. Nie ma co ładować kasy w stary drapak 

Ale masz stary na wąskim zębie?

Opublikowano
7 minut temu, mf362 napisał:

Mondeo MK4 st combi 

Takie kwiatki , miałem oglądać, dobrze że sprzedający więcej zdj wysłał . Na ogłoszeniu były tak zrobione ze dachu nie widać było 

received_816039392989709.jpeg

Ło 🥴 cie pieron 🙆‍♂️ nawet tynk widać. 🤪

Opublikowano
9 minut temu, mf362 napisał:

Mondeo MK4 st combi 

Takie kwiatki , miałem oglądać, dobrze że sprzedający więcej zdj wysłał . Na ogłoszeniu były tak zrobione ze dachu nie widać było 

Oj tam oj tam .

Zaraz by był dach panoramiczny...

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

No to lubelskie i zetor to rzekłbym że nawet tanio🙃 ale przyczepa 3,5t z Wielkopolski to faktycznie sporo? Być może wielkopolanie myślą że lubelanie przyjadą po kawałek złomu na wielkopolske🤔

Ten chłopak akurat ma same takie ceny. Jak na to co wstawia to nawet niedrogo 😅

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Jo ale może ktoś gdzieś ma taniej 

Koło 4dych to chyba norma. A powiedz mi jakie masz mocowanie zębów? Ja mam polowe zebiw szerokich, a polowe wąskich. Jak zakładałem to na stare mocowanie (2cybanty i płytka) elegancko, ale.na te nowsze (taki jakby jeden cybant z płaskownika) to tak jakoś mi to nie pasuje.

16 minut temu, mf362 napisał:

Mondeo MK4 st combi 

Pierwsze auto jakie pojechałem oglądać - laguna I, granatowa, ładne 17", 2.0 benzyna, polskora. No piękna. Wysiadamy z auta - dalej piękna. Podchodzimy bliżej...co do k**wy - miało być bez rdzy, a tam na dachu jak przedni słupek się kończy taki płat wielkosci pięści 😅 jeszcze typ dobry był - przebieg w ogłoszeniu i na desce ~180tys (wtedy to było chyba 10czy 11 letnie auto). Myślę w miarę realny chyba. Zaglądamy pod maskę, a tam kartka z wymiany oleju (data nieczytelna, więc niejwiem czy z ostatniej wymiany to było) z przebiegiem 29x000km 🙆

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Ale masz stary na wąskim zębie?

Mam szerokie a chce dać wąskie 

1 godzinę temu, daron64 napisał:

Ten chłopak akurat ma same takie ceny. Jak na to co wstawia to nawet niedrogo 😅

Koło 4dych to chyba norma. A powiedz mi jakie masz mocowanie zębów? Ja mam polowe zebiw szerokich, a polowe wąskich. Jak zakładałem to na stare mocowanie (2cybanty i płytka) elegancko, ale.na te nowsze (taki jakby jeden cybant z płaskownika) to tak jakoś mi to nie pasuje.

Pierwsze auto jakie pojechałem oglądać - laguna I, granatowa, ładne 17", 2.0 benzyna, polskora. No piękna. Wysiadamy z auta - dalej piękna. Podchodzimy bliżej...co do k**wy - miało być bez rdzy, a tam na dachu jak przedni słupek się kończy taki płat wielkosci pięści 😅 jeszcze typ dobry był - przebieg w ogłoszeniu i na desce ~180tys (wtedy to było chyba 10czy 11 letnie auto). Myślę w miarę realny chyba. Zaglądamy pod maskę, a tam kartka z wymiany oleju (data nieczytelna, więc niejwiem czy z ostatniej wymiany to było) z przebiegiem 29x000km 🙆

Mam takie jak by z blachy wygięte, wiem że są jeszcze takie jak by z grubego pręta wygięte 

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Mam szerokie a chce dać wąskie 

Mam takie jak by z blachy wygięte, wiem że są jeszcze takie jak by z grubego pręta wygięte 

Ja mam takie stare i na te lukę pasuje

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRPAzMKJgVCsYx7uVl76TLp_pCgP-VchFblg&usqp=CAU

A na te nowsze nie

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTmnDYGEkHhhoDXCKAPs5cAt7upbBNOT215Bg&usqp=CAU

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

A mocowania jakie?na cybant

57 minut temu, daron64 napisał:

Mam dwa drugie, będziemy próbować jak coś to się coś wymyśli innego. Pytanie, ile dać tych zęby na agregat 2.1m, zamówione jest 16 i się zastanawiam czy nie za mało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v