Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak szukałem do bizona, to już miałem kupować nowa cultora (w uj podrożały wzzystkie), ale trafiło się 10km od domu całe koło. 

A opinie to o jaką byś nie spytał zawsze znajdzie się ktoś komu sprawuje się super i taki któremu sprawuje się ch*jowo.

Opublikowano (edytowane)

Słuchajcie forumowicze pytanie takie rozsiewacz do wapna marki bredal jak to wygląda cenowo części użytkowanie i takie tam? Warto położyć na to pieniądze zamiast na Piasta?

@griga podpowiedź coś? Albo ktoś inny.

Edytowane przez migacz
Opublikowano
21 minut temu, daron64 napisał:

Jak szukałem do bizona, to już miałem kupować nowa cultora (w uj podrożały wzzystkie), ale trafiło się 10km od domu całe koło. 

A opinie to o jaką byś nie spytał zawsze znajdzie się ktoś komu sprawuje się super i taki któremu sprawuje się ch*jowo.

https://www.olx.pl/d/oferta/kola-231-26-opona-CID757-IDN421T.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=5 

Nad tymi się jeszcze zastanawiam, tak więcej w dobrym stanie nic nie ma. Nie byłem oglądać na razie bo 110 km ode mnie. Te tanie co podałem wyżej jakoś mi się nie widzą. 

Opublikowano
2 godziny temu, migacz napisał:

Słuchajcie forumowicze pytanie takie rozsiewacz do wapna marki bredal jak to wygląda cenowo części użytkowanie i takie tam? Warto położyć na to pieniądze zamiast na Piasta?

Chwalili maszyny, ale nie widziałem żeby ktoś jakieś konkrety podawal, typu czy coś się tam psuje, ile co kosztuje, czy są problemy z jakimiś częściami. Tylko takie ogólne opinie, że lepsze od piasta.

2 godziny temu, maroko napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/kola-231-26-opona-CID757-IDN421T.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=5 

Nad tymi się jeszcze zastanawiam, tak więcej w dobrym stanie nic nie ma. Nie byłem oglądać na razie bo 110 km ode mnie. Te tanie co podałem wyżej jakoś mi się nie widzą. 

Na zdjęciach wyglądają zdrowo. Dopytlbym o markę i dokładny stan.  Na zdjęciach wszystko wygląda najczęściej super. Te co kupiłem to też na zdjęciach żadnych spękań nie było widać (a zdjęcia zrobione w miarę dobrze, tylko bez zbliżeń), a jak przyjechałem, to okazało się, że jedna (która wziąłem) jeszcze spoko, ale druga już wyraźnie slabiej. Jakbym miał jechać duzo dalej, to pewnie bym sie wkurwil. Jak Stomil wszystkie, to już będą wiekowe opony - nie żebym twierdził, że młodsze bezmarkowe będą lepsze. 110km, to w sumie można się wybrać nawet najpierw na pusto, bez przyczepki żeby obejrzeć. Napewno po samych zdjęciach bym się nie nastawiał już na kupno.

Opublikowano
9 godzin temu, jahooo napisał:

tak, 812

To manual do silnika dostępny. Instrukcja do urządzenia już gorzej, nie znając jakiejś nazwy producenta maszyny

Opublikowano
58 minut temu, daron64 napisał:

Chwalili maszyny, ale nie widziałem żeby ktoś jakieś konkrety podawal, typu czy coś się tam psuje, ile co kosztuje, czy są problemy z jakimiś częściami. Tylko takie ogólne opinie, że lepsze od piasta.

Na zdjęciach wyglądają zdrowo. Dopytlbym o markę i dokładny stan.  Na zdjęciach wszystko wygląda najczęściej super. Te co kupiłem to też na zdjęciach żadnych spękań nie było widać (a zdjęcia zrobione w miarę dobrze, tylko bez zbliżeń), a jak przyjechałem, to okazało się, że jedna (która wziąłem) jeszcze spoko, ale druga już wyraźnie slabiej. Jakbym miał jechać duzo dalej, to pewnie bym sie wkurwil. Jak Stomil wszystkie, to już będą wiekowe opony - nie żebym twierdził, że młodsze bezmarkowe będą lepsze. 110km, to w sumie można się wybrać nawet najpierw na pusto, bez przyczepki żeby obejrzeć. Napewno po samych zdjęciach bym się nie nastawiał już na kupno.

Dzwoniłem to zostały 2 sztuki tylko. Lepsza za 2 000zł a druga gorsza za 1400 zł. Ta tańsza podobno jest na środku bieżnika już spękana. Obie Stomil. 

Jeszcze chyba się wstrzymam i poszukam. Do żniw daleko może coś się trafi okazjonalnie.

Nowa opona jakaś taka w miarę firma to wydatek w okolicach 3600 zł. 

Opublikowano
22 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Trochę off top ale czy ma ktoś takie etui na swoim telefonie? Daje ono jakąś ochronę czy lepsze zwykle z klapką tzw. książka?

Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/etui-pancerne-ring-armor-do-xiaomi-redmi-8-8a-10447013897

Ja ostatnio kupiłem spigena + szkło (chyba 9dych całość)

13 minut temu, maroko napisał:

Jeszcze chyba się wstrzymam i poszukam. Do żniw daleko może coś się trafi okazjonalnie.

Nowa opona jakaś taka w miarę firma to wydatek w okolicach 3600 zł. 

Ja cały sezon czatowalem na jakieś znośne używki. Kupiłem chyba w czerwcu, albo w lipcu. Już rozmawiałem z lokalnym oponiarzem o zamowieniu nowych, ale akurat tego samego dnia dodał koleś te ogłoszenie, z którego kupiłem, także udało się. Ale przez cały okres jak szukałem to nic nie było w pobliżu do kupienia. Niby nowa zawsze możesz kupić. Tyle że używki moment się rozchodzą. Te co oglądałem, to jednego dnia wstawione i rozmawiałem z chłopakiem przez telefon, następnego dnia rano w pracy zajechałem obejrzeć i zadzwoniłem, że jedno biorę i po południu będę. Przyjechałem po południu, to już jakiś koleś spod Gdańska (ze 130km) busem był po obi, ale tamten czekał na mnie, która biorę. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, migacz napisał:

Kupilem w zeszlym roku bredala. Wygląda koszmarnie (idzie teraz na warsztat) wysiadłem nim 60 samochodów wapna i wymieniłem dwa paski klinowe. Jak masz okazję kupić w miarę normalnych pieniądzach to się nie oglądaj. Rotina to praktycznie to samo co bredal

Edytowane przez jasiuhonda
Opublikowano (edytowane)

A idzie tym każde wapno bez kłopotu?

Takie coś by to było 

https://m.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-bredal-b4-CID757-IDMjJDc.html?reason=hp|cf_rescored

Jeszcze sprawa taką. Ładowarkę naprawiłem. Odpaliła i ładnie chodzi. Ale na całej linii od strony wtrysku wychodzą bąbelki spod głowicy. Trzeba robić chyba górę. Jeszcze umyje silnik bo cały jest uciapany i zobaczymy dokładnie.

Edytowane przez migacz
Opublikowano
35 minut temu, migacz napisał:

A idzie tym każde wapno bez kłopotu?

Takie coś by to było 

https://m.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-bredal-b4-CID757-IDMjJDc.html?reason=hp|cf_rescored

Jeszcze sprawa taką. Ładowarkę naprawiłem. Odpaliła i ładnie chodzi. Ale na całej linii od strony wtrysku wychodzą bąbelki spod głowicy. Trzeba robić chyba górę. Jeszcze umyje silnik bo cały jest uciapany i zobaczymy dokładnie.

Na takie nawet nie patrz. Musi być szeroka taśma jak w rcw. Maszyna prosta jak budowa cepa i nie zawodna. Amazone i inne się chowaja

Opublikowano
Dnia 12.01.2022 o 17:18, jahooo napisał:

Dziś akurat byłem u znajomego  ma sprężarkę  z silnikiem F2L 811 - ma ktoś do tego instrukcję ??

na interenecie jest, wystarczy trochę bardziej wnikliwie poszukać https://www.scribd.com/document/428460144/DEUTZ-FL812-pdf

23 godziny temu, daron64 napisał:

Czym odmalowac stara wannę żeliwna? Jakakolwiek farba do metalu? Środek tylko papierem zmatowic i malować normalnie? Nie ma być super, będzie robić za wannę na śrutę

jak jest sucho to pierdziel malowanie, tylko jak  stara farma odchodzi to zedrzeć żeby do śruty się nie dostała

@soltys48 kiedy dobierasz kolejne  20ha ???

i Patrzcie na te imadło, ktoś przegrzało trochę 400 zł jeszcze rozumiem ale 1000 ????

269947410_277367154308332_330998639662188172_n.jpg

270190759_479632703587008_6407613746170702320_n.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Ja ostatnio kupiłem spigena + szkło (chyba 9dych całość)

Ja cały sezon czatowalem na jakieś znośne używki. Kupiłem chyba w czerwcu, albo w lipcu. Już rozmawiałem z lokalnym oponiarzem o zamowieniu nowych, ale akurat tego samego dnia dodał koleś te ogłoszenie, z którego kupiłem, także udało się. Ale przez cały okres jak szukałem to nic nie było w pobliżu do kupienia. Niby nowa zawsze możesz kupić. Tyle że używki moment się rozchodzą. Te co oglądałem, to jednego dnia wstawione i rozmawiałem z chłopakiem przez telefon, następnego dnia rano w pracy zajechałem obejrzeć i zadzwoniłem, że jedno biorę i po południu będę. Przyjechałem po południu, to już jakiś koleś spod Gdańska (ze 130km) busem był po obi, ale tamten czekał na mnie, która biorę. 

Kupiłem 2 używki radialki w cenie jednej nowej ,oponki mitas ,cudo ,3 sezony jedna bokiem popękała ,za chwilę druga . Co se w brodę naplułem to moje .  Teraz nowe .Na pewno 6 sezonów nowe wytrzymają .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v