Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze składaniem przetrząsacza Deutz-Fahr KH 2.64 mianowicie prawa strona nie chce się samoczynnie dociągnąć do końca i zatrzasnąć na zapadce. Trzeba wychodzić i ręcznie napchnąć i wtedy wskoczy ale przy rozkładaniu trzeba użyć łomu żeby podnieść zapadkę bo siłownik mocniej już nie podciągnie żeby podnieść ją sznurkiem. Lewa strona działa bez zarzutu, w czym moze tkwić problem?

IMG_20220517_124436.jpg

Opublikowano (edytowane)

Pany, jak mocujecie tego typu lusterka do słupka kabiny - w którym najpewniej idą jakieś przewody?

image;s=644x461

Nie chodzi konkretnie o to lusterko.

Wiercić chyba trochę strach. Przyspawać kawałek kątownika jako miejsce na mocowanie?

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Dobra rynek używany sprawdzony po ogłoszeniach i nic nie ma. Zostaje kupno nowego:

Żmijka z koszem zasypowym i silnikiem u dołu 3-4m możecie coś taniego polecić ? Dzwoniłem do Fino to za Pom Augustów krzyczą 6.5 netto więc o wiele za dużo. Nie mam nie wiadomo ile ton do przewalenia więc stąd nie chce wywalać kasy.

Opublikowano
10 godzin temu, jacek3773 napisał:

Na blachowkrętach takie jak farmery tylko z drobnym gwintem.

Tak też kminilem, ale myślałem, że przyspawanie kawałka czegoś będzie mniej inwazyjne. Tak czy siak problem rozwiązał się inaczej

Opublikowano
KlimekPL napisał:

Mam problem ze składaniem przetrząsacza Deutz-Fahr KH 2.64 mianowicie prawa strona nie chce się samoczynnie dociągnąć do końca i zatrzasnąć na zapadce. Trzeba wychodzić i ręcznie napchnąć i wtedy wskoczy ale przy rozkładaniu trzeba użyć łomu żeby podnieść zapadkę bo siłownik mocniej już nie podciągnie żeby podnieść ją sznurkiem. Lewa strona działa bez zarzutu, w czym moze tkwić problem?

IMG_20220517_124436.jpg

Siłownik się kończy i nie może dociągnąć czy siłownik ma jeszcze zapas żeby to dociągnąć?

Opublikowano
53 minuty temu, Grzechooo napisał:

Do czego będziesz tego używał? I dlaczego koniecznie musi być silnik u dołu?

Zboże i w tym roku soja dodatkowo.

U dołu że względu na to że chce zrobić dziurę w ścianie i przez nią wpychać a z silnikiem u góry musze robić większą dziurę i jest cięższy do przedstawiania

Opublikowano

cyk i proszę za 2500zł: https://www.olx.pl/d/oferta/zmijka-osuch-nowa-mega-wydajnosc-szybki-czas-realizacji-pro-2022-CID757-IDOa66p.html

Janeczko napisał:

Zboże i w tym roku soja dodatkowo. U dołu że względu na to że chce zrobić dziurę w ścianie i przez nią wpychać a z silnikiem u góry musze robić większą dziurę i jest cięższy do przedstawiania

tu masz jeszcze co robią na zamówienie może akurat by zrobili z silnikiem u dołu: https://www.olx.pl/d/oferta/zmijka-podajnik-przenosnik-slimakowy-do-zboza-dowoz-CID757-IDHgu1Y.html

Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

Pierwszy fi140 i silnik 2.2kw 3500 netto

Drugi fi 110 i silnik 1.1kw 2700netto

Więc wybór pada chyba na pierwszy

Opublikowano

Dla śledzących telenowele, czy raczej tragikomedie z zetorkiem - to co nie działało, działa. Ale jest inny problem. Mechanik pochodził, popatrzył, postukał i stwierdził, że jeden oring na takim a'la drążku za gruby wsadziliśmy i trzeba było mu pomóc ruszyć pierwszy raz. Także biegi wchodzą bardzo spoko, hamulec wyregulowany - zero zgrzytu, zero "trzymania" skrzyni, ramiona chodzą, wyjścia hydrauliczne chodzą. Ale, no właśnie ale - wałek się nie zatrzymuje po wyłączeniu rączka przy kierownicy. Nawet na wyłączonym silniku i wyłączonej wajsze pod siedzeniem ciężko go ręką przekręcić. Coś z tym małym rozdzielaczem w pokrywie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v