Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

80 mają to do siebie że kiepsko odpalają zimą i do tego ten wom....

1 godzinę temu, jaco512 napisał:

Grzałka w bloku nie pomoże na zimowe odpalanie 385, pół godziny podłączyć do gniazdka?

W 8145 mam grzałkę, to rano podłączam do prądu, idę na kawę i pali bardzo lekko. 

Rozmawiałem z teściem i mówił, że w sklepie u nich był przedstawiciel, od którego biorą oleje. Ponoć jest problem z dostępnością niektórych i ceny idą ostro w górę. Dla przykładu turdus, który teraz kosztuje u nich normalnie 7x zł, to z nowej dostawy zakręci się koło 100zl

Opublikowano
7 godzin temu, kizak napisał:

Pytanie do posiadaczy paszowozów . Osiemdziesiątka to dobry temat do paszowozu 8 m . Chodzi czy w miarę odpala na płynie ,i czy właśnie ten wałek wom  nie będzie sprawial problemów przy ruszaniu pełnego ,bo słyszałem że ma problemy z ruszeniem ,tylko nie wiem co jest powodem ,temperatura ,czy lepkośc oleju ,czy jeszcze coś tam . Może by nabył takową i skuł na amen z paszowozem  .

Jumz ma mocny wom

Opublikowano

Chłopaki potrzebuje jakaś kamerke która by rejestrowała obraz z bramy od strony drogi. Jakaś kutwa mi psa otruła. Na szczęście się wylizał jakoś. Coś mu tam jeszcze jest ale zaczyna wracać do żywych. Na przyszłość chcialbym wiedzieć kto jest takim świnia więc bym sobie obraz przejrzał. Nie muszę mieć  obrazu na żywo byle się dało go przejrzeć i rozpoznać kto to.

Opublikowano
2 godziny temu, ZetorMisio napisał:

To u mnie w lokalnym sklepie Turdus  5 litrów 68zl. I w 5 wychodzi sporo taniej niż w 20. Chyba trzeba po świętach kupić kilka baniek.

To ja ostatnio jak u nich kupowałem to jeszcze po 62zl placilem, także tymi 70paroma mnie zastrzelił już. A gdzie stówa 🙆 weź tu wymien w paru ciągnikach 

Opublikowano (edytowane)

Pany pytania (część z kategorii głupich), ale nie mam rozeznania. Robię sobie ostatnio szafki na elektronarzędzia i mam wolne miejsce. Akurat na wiertarko - wkrętarkę akumulatorowa. No i mam kilka spraw.

1) DeWalt czy Milwaukee? Mam w sumie dwa sprzęty z dewalta, ale zwykle sieciowe. Chciałbym się zakręcić koło tysiaka. Koniecznie w udarem.

2) w ogłoszeniach widziałem, że jeden sprzedający sobie raz używa "wiertarko - wkrętarka", raz "wiertarka". Czymś to się różni tak faktycznie, czy tylko sobie zamiennie nazw używają?

3) Lepiej jedna większa bateria czy dwie mniejsze? Uj wie czego i jak długo nie robię "na raz", ale np w moim parkinsonie jak coś więcej robię, to jedna baterie (2Ah) zajezdze w czasie mniej więcej takim, jaki trzeba żeby się druga naładowała. Wygodniej wydaje mi się dwie mniejsze. Ale z kolei jak później planuje zakup klucza udarowego, to chyba przydałaby się większą. Czy brać z większą i po prostu z drugim sprzętem wziąć druga duża?

6 minut temu, ZetorMisio napisał:

No właśnie, ja muszę teraz chyba ze 40 bo litrów kupić i na żniwa że 20.🤦

No ja 8145, 7011, na żniwa do rekorda, a może jeszcze jak się uda to coś do 1056 :) chyba na zaś trzeba kupić :)

Edytowane przez daron64
Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Pany pytania (część z kategorii głupich), ale nie mam rozeznania. Robię sobie ostatnio szafki na elektronarzędzia i mam wolne miejsce. Akurat na wiertarko - wkrętarkę akumulatorowa. No i mam kilka spraw.

1) DeWalt czy Milwaukee? Mam w sumie dwa sprzęty z dewalta, ale zwykle sieciowe. Chciałbym się zakręcić koło tysiaka. Koniecznie w udarem.

2) w ogłoszeniach widziałem, że jeden sprzedający sobie raz używa "wiertarko - wkrętarka", raz "wiertarka". Czymś to się różni tak faktycznie, czy tylko sobie zamiennie nazw używają?

3) Lepiej jedna większa bateria czy dwie mniejsze? Uj wie czego i jak długo nie robię "na raz", ale np w moim parkinsonie jak coś więcej robię, to jedna baterie (2Ah) zajezdze w czasie mniej więcej takim, jaki trzeba żeby się druga naładowała. Wygodniej wydaje mi się dwie mniejsze. Ale z kolei jak później planuje zakup klucza udarowego, to chyba przydałaby się większą. Czy brać z większą i po prostu z drugim sprzętem wziąć druga duża?

No ja 8145, 7011, na żniwa do rekorda, a może jeszcze jak się uda to coś do 1056 :) chyba na zaś trzeba kupić :)

Milłokie zdecydowanie lepsze. Wiertartko wkrętarka powinna mieć 2 biegi. Jeden do wkręcania a drugi do wiercenia. Tak w sumie wiertarko wkrętarka z udarem to tak średnio. Ja mam typowo wiertarke udorowo z sds lidlowo i naprawde jest super. Nie ma powrotu już do kabli przedłużacza itp. 

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, GABBER85 napisał:

To te same ciągniki, odpowiedniki MF 3670-3690

http://www.tractordata.com/farm-tractors/001/9/4/1946-valmet-8600.html

Edytowane przez jaco512
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Milłokie zdecydowanie lepsze. Wiertartko wkrętarka powinna mieć 2 biegi. Jeden do wkręcania a drugi do wiercenia. Tak w sumie wiertarko wkrętarka z udarem to tak średnio. Ja mam typowo wiertarke udorowo z sds lidlowo i naprawde jest super. Nie ma powrotu już do kabli przedłużacza itp. 

Coś na podparcie? Czy tylko słowacki wielkim poetą był?

No ja właśnie tego Parkinsona mam wiertarko-wkretarke i nie zagłębiałem się jaka tam jest nomenklatura przy tych narzędziach. Tyle co jak sobie ogłoszenia  przegladam, to widzę jak w tytule jest wiertarka, w opisie już wiertarko-wkretarka itd. Ten udar to myślę takie must have - tylko tego w obecnej mi brakuje, bo jak czasem coś w cegle czy betonie trzeba, to bez udaru w większości miejsc nie chce iść i muszę i tak rozciągać kable do zwykłej wiertarki.

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Coś na podparcie? Czy tylko słowacki wielkim poetą był?

No ja właśnie tego Parkinsona mam wiertarko-wkretarke i nie zagłębiałem się jaka tam jest nomenklatura przy tych narzędziach. Tyle co jak sobie ogłoszenia  przegladam, to widzę jak w tytule jest wiertarka, w opisie już wiertarko-wkretarka itd. Ten udar to myślę takie must have - tylko tego w obecnej mi brakuje, bo jak czasem coś w cegle czy betonie trzeba, to bez udaru w większości miejsc nie chce iść i muszę i tak rozciągać kable do zwykłej wiertarki.

Kolega mechanik samochodowy, ma własny warsztat i zajeździł już kilka urządzeń akumlatorowych, głównie kluczy- Diewalt,Ryobi, makita i milwoka. Niedawno z nim na ten temat rozmawiałem to jego zdaniem bezapelacyjnie Milwoka.

• Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Kolega mechanik samochodowy, ma własny warsztat i zajeździł już kilka urządzeń akumlatorowych, głównie kluczy- Diewalt,Ryobi, makita i milwoka. Niedawno z nim na ten temat rozmawiałem to jego zdaniem bezapelacyjnie Milwoka.

Ale cena też odpowiednia

Opublikowano
daron64 napisał:

Jak rok temu brałeś parkinsona to pisałem żebyś brał z udarem bardziej uniwersalne urządzenie. Jeżeli nie robisz profesjonalne tymi narzędziami to uważam że tak drogie markowe urządzenia to przerost formy nad treścią, ale Twoja kasa Twoja sprawa. Znam sporo fachowców co nie używają markowych narzędzi i pracują na marketówkach i też zrobią co mają zrobić.

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Jak rok temu brałeś parkinsona to pisałem żebyś brał z udarem bardziej uniwersalne urządzenie. Jeżeli nie robisz profesjonalne tymi narzędziami to uważam że tak drogie markowe urządzenia to przerost formy nad treścią, ale Twoja kasa Twoja sprawa. 

Wiesz jak to jest - jak sam nie spierdolisz, to się nie nauczysz 🤷

Nie no profesjonalnie nie robię nic, ale np w parksajdzie wydaje mi się, że przez ten czas np baterie wyraźnie krócej już trzymają, to samo tak jakby główka miała luz.  Poza tym nie mam zastrzeżeń. Chciałem coś lepszego, bo jednak jak kupiłem dziada, to okazało się, że wierce nim prawie wszystko. Zwykłej sieciowej to chyba tylko do betonu i cegły używałem ostatnio.

Opublikowano

Jak już nie raz pisałem mam parę gratów z boscha i pierwszą była wkrętarka (niestety także bez udaru) i już 4lata intensywnego używania bateria super trzyma, jedynie co to szlifierka aku szybko rozładowuje a klucz udarowy i wkrętarka to robi i robi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v