Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Ciut wincy🤣

38 na podwórku 

O k**wa , jest jednak interes na bykach 

27 minut temu, TheraRolnik napisał:

Za 15 tys to ty fortschritta nie kupisz w takiej stanie a co dopiero coś lepszego 🤦

Czyli że jak był wysłał lawetę bez oględzin to mi nie sprzeda bo nie byłem obejrzeć 🤔 dziwne ludzi 🤔

Ja dałem 2300 😛 i gnoje dziś 

IMG20221129121241.jpg

Opublikowano
19 minut temu, czesio200 napisał:

Moja 60 też ponad 30 wzięła i to w jeden dzień sprzedana.

Panie, on nie zrozumie 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, robi57362 napisał:

jak nie naprawiana to pewnie warto. mam ten wzór bieżnika to naprawde jest ,,super traction"

Tylko mam ponad 200 km a nigdzie w pobliżu nie idzie takiej znaleźć a potrzebuje 1 sztukę.

Edytowane przez rafal3939
Opublikowano

Nie wiem. Chłopaki zrobili i jest ok

2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

IMG20221129121241.jpg

Taką gnojara w tym roku nawiozłem ponad 20ha, już mi zbrzydła 

Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

Nie wiem. Chłopaki zrobili i jest ok

Taką gnojara w tym roku nawiozłem ponad 20ha, już mi zbrzydła 

No mi też ,już trzeci dzień na łąki woże i myślałem że dziś skończe ale kuźwa  niestety ...

O właśnie jesteście bambry na zachodzie i sprzęt konkretny ,to może by u was kupił taką gnojarke n228, gdzieś w pokrzywach stoją ?? Dla mnie by wystarczył 

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No mi też ,już trzeci dzień na łąki woże i myślałem że dziś skończe ale kuźwa  niestety ...

O właśnie jesteście bambry na zachodzie i sprzęt konkretny ,to może by u was kupił taką gnojarke n228, gdzieś w pokrzywach stoją ?? Dla mnie by wystarczył 

O panie teraz to są drogie rzeczy🤔

Opublikowano

Bardzo wolno podnosił heder

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

taaa bambry, pisałem Ci takim jak Twój przewaliłem w tym roku tyle obornika że autentycznie mam go dosyć, psuć sie nie psuł ale wozić po 20szt na hektar to masakra

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Czyli że jak był wysłał lawetę bez oględzin to mi nie sprzeda bo nie byłem obejrzeć 🤔 dziwne ludzi 🤔

Nie ,to nie chodzi o to .       Byłeś ,obejrzałeś ,czyli jesteś fachowiec i wiedziałeś w jakim stanie i byłeś świadom co brałeś i spadaj ,w razie co .;)

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, soltys48 napisał:

Bardzo wolno podnosił heder

taaa bambry, pisałem Ci takim jak Twój przewaliłem w tym roku tyle obornika że autentycznie mam go dosyć, psuć sie nie psuł ale wozić po 20szt na hektar to masakra

Na polu miec składowany obornik to jeszcze ujdzie , gorzej wozić daleko prosto z podwórka.  

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, mf362 napisał:

Na polu miec składowany obornik to jeszcze ujdzie , gorzej wozić daleko prosto z podwórka.  

i na polu to udręka

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

mój już poprzedany

choć raz posłuchaj rady-nie pchaj sie w takie coś

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, michal1993 napisał:

Jeśli wszystko, to co wymienił, było faktycznie robione i było robione porządnie, to akceptowalna cena (masakra żeby coś takiego pisać o takim starym sprzęcie). Pisałem do niego, gdzie robił pompe, to odp że nie on robił remont (tzn nie on osobiście - zlecil).

Na nieduże gospodarstwo to aż nadto. Kwestia tego, co kto uważa za nieduże. No i jak mała gospodara, to trzeba się liczyć, że ewentualna naprawa może mocno obciążyć budżet.

Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

A do czego ci ta taczka? 

Minimum 6 t

A co do niego zaczepie 🤔

18 minut temu, soltys48 napisał:

i na polu to udręka

mój już poprzedany

choć raz posłuchaj rady-nie pchaj sie w takie coś

Będzie różnica zachodni a Polski ?

Opublikowano
5 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

IMG20221129121241.jpg

gdzie siatka z przodu? gnoisz dziś, a orka kiedy??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v