Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Jano7711 napisał:

Ma ktoś albo będzie sprzedawał pług 4 skibowy w obrocie? Najlepiej kverneland vd 85, jakiś opal albo overum. Zależy mi na lekkiej ramie, dużych odkładniach i obrocie na 2 węże

Kolega ma kv, ale modelu Ci nie powiem. 14 bodajże cenił za niego 

Opublikowano

A jeszcze wrócę do swojego pytania sprzed jakiegoś czasu. Chciałbym przed opryskami jesiennymi odpalić opryskiwacz, no i szukam pompy i rozdzielacza. Rocznie duzo nie pryska. Jakby policzyć wszystkie zabiegi to, jeśli wszystko byłoby obsiane, wychodziłoby może 100ha na rok. Do tej pory zwykła najtańsze spompa z biardzkiego, czy wcześniej z promaru na spokojnie wystarczała. Teraz nie wiem czy kupić jakąś najtańsza i w razie potrzeby po prostu wymienić, czy przyinwestowac w coś lepszego. Przy czym przez coś lepszego mam na myśli np jakiś udor 100 (to taki max cenowy dla mnie). To samo rozdzielacz. Do tej pory jest najzeyklejszy i spełnia swoje zadanie. Jest sens inwestować np w araga? Nie muszę mieć sekcji stalocisnieniowych (3 i rzadko któras zamykam). Tak generalnie to nie jestem zbyt wymagającym użytkownikiem, dlatego zastanawiam się nad zasadnością wydawania większych kwot. Ktoś coś z doświadczenia podpowie?

Opublikowano
18 godzin temu, Krzys2402 napisał:

Czy ktoś z Was coś może powiedzieć na temat tego handlarza. I czy przebieg rzędu 9000 godzin w jd tej serii to już padaka ?

https://www.otomoto.pl/oferta/john-deere-6420s-john-deere-6420s-ID6EP9hU.html

przebiegu się nie bać, kolega ma 6330p czyli niemalże to samo, 13tys godzin, upadek z pryzmy, i co chwile inny kierowca, jako jedyny na 300ha ciągnik z turem ( od 4 lat jest ładowarka) zmieniane oleje i co 3000 godzin kalibracja skrzyni, ( mają kompa robią profilaktycznie) do 12 totalnie nie tykany ( tls też) po 12 hamulce do roboty, dalej targa równo a powiem że nie wygląda i nie czuć żeby był jakiś zużyty więc jak po rozgrzaniu ładnie pali, nie kopci, nic nie szarpie i nie ma luzów to brać, tylko się targować tak do 120 to już fajna cena będzie 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, Jano7711 napisał:

Ma ktoś albo będzie sprzedawał pług 4 skibowy w obrocie? Najlepiej kverneland vd 85, jakiś opal albo overum. Zależy mi na lekkiej ramie, dużych odkładniach i obrocie na 2 węże

Kolega ma kv, ale modelu Ci nie powiem. 14 bodajże cenił za niego 

mam takiego jak cię interesuje

Opublikowano
44 minuty temu, michal1993 napisał:

https://mar-pol.sklep.pl/kompresor-100l-400v-w-0-36-8,3,8928,8401

Co myślicie? Do gospodarstwa nada się? Warta coś ta firma? Sklep prawie na miejscu, 30km obok

Ja bym sobie takim wynalazkiem głowy nie zawracał- tym bardziej za prawie 2500 monet, dołóż trochę i kup sobie jakieś metabo z kompresorem ABAC i sprzęt na lata. W tym to te wydajności zapewne czysto teoretyczne jak w większości sprzętu z Azji

Opublikowano

Witam.

Szukam smarownicy ręcznej, najlepiej dwutlokowej, co polecacie?  Ostatnio miałem firmy Hogert, ale dość szybko zaczęła przepuszczać na tłoku

Opublikowano

Już kiedyś pisałam, się moja skleroza jest straszna. Mam trochę wałków i kół zębatych. Część z nich wygląda na (prawie)nieużywane. Tyle że nalot rdzy jest (bez głębokich wrzerow). Myślicie, że coś takiego kogokolwiek mogłoby zainteresować? Takie jakieś dojechanie zostawiłem sobie na materiał, ale sporo jest takich, że niby żal pociąć.

IMG_20220923_105145_copy_900x2000.jpg

IMG_20220923_105153_copy_900x2000.jpg

Generalnie dużo różnych tych pier**l mam jeszcze, a idzie zima, to znowu temat porządków wrócił. Złom tani, to szkoda wywozić. Bo znowu nie jest tego tyle, że mi ta ilość uzyskanego miejsca coś zmieni

IMG_20220923_105900_copy_900x2000.jpg

IMG_20220923_105912_copy_2000x900.jpg

IMG_20220923_105908_copy_2000x900.jpg

IMG_20220923_105931_copy_2000x900.jpg

IMG_20220923_105948_copy_2000x900.jpg

IMG_20220923_110011_copy_900x2000.jpg

IMG_20220923_110125_copy_900x2000.jpg

Opublikowano

Nie ma problemu - mogę wysłać :)

Mam jeszcze takie pasy. Pierwszy teoretycznie do case 955-1056, ale u mnie był za krótki, także nawet nie założony. A drugi źle opisali w sklepie i sprzedali mi jako 3hb 3000 (napęd hederu w bizonie), a potem nie chcieli przyjąć, bo używany 🤦 założony i parę razy obrócił hederem tylko i jak zauważyliśmy, że za długi, to zdjęliśmy

IMG_20220923_105657_copy_900x2000_2.jpg

IMG_20220923_130814.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wiesz jak to u mnie z pieniędzmi..a ten i przyszły sezon wybitnie biedne - mniej zasiałem, dopłaty mniejsze, także raczej na zakupy się nie nastawiam.

A w ogóle po co jest ta lista na wierzchu? Bo nie widzę dla niej zastosowania. Jakby jakiś ogranicznik, ale po co i na co?

A Ty myślałem, że narazie dałeś sobie spokój z tworzeniem?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
14 minut temu, daron64 napisał:

A w ogóle po co jest ta lista na wierzchu? Bo nie widzę dla niej zastosowania. Jakby jakiś ogranicznik, ale po co i na co?

może to kiedyś nie była stopka, tylko miało to całkiem inne zastosowanie

14 minut temu, daron64 napisał:

A Ty myślałem, że narazie dałeś sobie spokój z tworzeniem?

niby tak, ale nie odmawia się gdy pieniądz woła😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v