Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

ja i conny mam 955, skrzynie się tylko różnią motor, most, d*pa to samo 

Wiem, już z kilkoma osobami rozmawiałem :) powiedz - masz gdzieś tabliczkę znamionowa z vinem? Czy tylko standardowo - kabina, most i wybite na ramie

Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

@6465 silnik na paskach czy silnik na przekładni w osi świdra?

Na paskach, ja jak kupowałem to te z przekładnią dopiero wchodziły. Z silnikiem u dołu i koszem zasypowym to raczej nie będzie nigdy silnika w osi tylko z przekładnią boczna.

Opublikowano
jahooo napisał:

18 minut temu, bartek1992 napisał:

moim zdaniem to nie realne bo wychodzi tylko 265 godz rocznie

to tyle, ile ja robię jednym ciagnikiem na 20ha

u Ciebie to godziny czy motogodziny ?

Opublikowano

Wszystko kwestia posiadanego parku maszynowego .

U mnie fendt 311 do 100h rocznie dobiją. W tym sezonie 35ha obrabiał. Ale głównie orka i agregat talerzowy. Sies nawozu, opryski siew zboża robi inny ciągnik.

Cena? Gdyby miał być naprawdę dobrym ciągnikiem to i tak warto.

Nowego za 500tys chyba nie kupi i to może netto. Przy czym będzie to piękny plastik z wyżyłowanym silnikiem.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Cena to kosmos za 22 letni ciągnik.

To, co się dzieje z cenami używanych ciągników, ciężko w wielu przypadkach nazwać inaczej niż kosmos :)

50 minut temu, jahooo napisał:

to tyle, ile ja robię jednym ciagnikiem na 20ha

Za ojca jak 7011 byl głównym ciągnikiem na 30ha (orne/tuzy - 50/50, ponad 40szt bydła, ponad 120szt świń itd), do pomocy miał 60tke, to robił ponad 500mth/rocznie

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Cena to kosmos za 22 letni ciągnik.

Dlaczego uważasz że kosmos. Teraz to  normalna cena. A na rocznik  nie ma co patrzeć, tylko stan techniczny. Jeśli on naprawdę ma te godziny to perełka. 

Opublikowano

W tamtym roku kupiłem Fendta 920 na Manie za 190 netto, i włożyłem 30  w same pierdółki. Wczoraj kolega dzwonił do mnie i mówi  ze takie teraz zaczynją się od  250. Sam sprzedał 927  2010 r za 330 netto   na podstawie zdjęcia. 

Opublikowano
2 godziny temu, bartek1992 napisał:

moim zdaniem to nie realne bo wychodzi tylko 265 godz rocznie

Malo godzin źle, dużo godzin też źle ..... I jak te biedne handlarze mają chłopu dogodzić?

Dziadek miał Zetora 7211 z 89r, i z rok temu przy sprzedaży miał coś koło 3tys godzin, i co przed sprzedażą należało by dokręcić ze 3-4 tys bo miał za mało?

Opublikowano

u Niemca skończyły się okazje ceny za dobry sprzęt to teraz tam są prawie jak za nowy traktor lata 90-99r z małym przebiegiem to się od 30tysi euro zaczynają

Opublikowano
3 minuty temu, fergi99 napisał:

u Niemca skończyły się okazje ceny za dobry sprzęt to teraz tam są prawie jak za nowy traktor lata 90-99r z małym przebiegiem to się od 30tysi euro zaczynają

Tam zawsze tak było. Z autami to samo. Za dobre auto w Niemczech trzeba dać te same pieniądze co w Polsce albo i większe.

Opublikowano
6465 napisał:

3 minuty temu, fergi99 napisał:

Tam zawsze tak było. Z autami to samo. Za dobre auto w Niemczech trzeba dać te same pieniądze co w Polsce albo i większe.

Duzo tez zależy od mentalności kumpel ma szwagra Niemca to jak kupywal nowy ciagnik stary zostawil dilerowi za 12tysi euro a diler przejrzał go i zaraz za 35 wystawił. 2 lata szwaba męczyłem bo często z żoną i dziećmi do Polski przyjezdza żeby mi go sprzedal bo ciagnik od nowości mieli fendt 600ls 85r 6cylindrow i 6000mth

Opublikowano
2 godziny temu, fergi99 napisał:

Tam nigdy nie było promocji.

Dobry sprzęt choćby miał i 100lat zawsze był w cenie. Szło i dalej idzie znaleźć perełki ale to nie takie proste

Opublikowano
3 godziny temu, fergi99 napisał:

Duzo tez zależy od mentalności kumpel ma szwagra Niemca to jak kupywal nowy ciagnik stary zostawil dilerowi za 12tysi euro a diler przejrzał go i zaraz za 35 wystawił.

To ten szwab liczyć nie umie że traktor za 35 tys oddał za 12?coś mi tu bajką pachnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v