Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, daron64 napisał:

@ZetorMisio

Dobra. Trzeba sobie iść czymś głowę zająć. Np składaniem zetorka. Ostatnio zakładaliśmy już pokrywę, cięgła, przewody. Dziś jeszcze z godzinka ogarniania tego co można podłączyć na rozjechanym i będziemy próbowali zepchnąć dziada do kupy.

nie ma co grata składać, w krzaki wypchnąć, i garaż na "nowego" zamiatać😉

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Jak dwadzieścia coś tam ,a tylko takie pierdoły ,to właśnie weż tego litra i razem z nim rozkminiajcie co jest ,a przy okazji dowiesz się od właściciela wielu fajnych cfancyków ,i jak ,i co do czego ,a że to będzie twój ,to w łeb te mądre rzeczy ,ta wiedza będą wchodzić . Jak coś ,,mądrego'' ,to przepłacam i się nie cykam .

Opublikowano
3 godziny temu, KlimekPL napisał:

Mój niby 88 rok. Na pewno nie ma synchro bo podczas ruchu nie zmienisz zakresu. Ale nawet jak stoi to czasami idzie ze strasznym oporem.

Wszystkie części znajdziesz bez wiekszego problemu

Na pewno przed 86 patrząc po blacharce

Opublikowano
6 godzin temu, ZetorMisio napisał:

A sprawdzałeś ile może kosztować nowa pompa do niego? Bierz 0,7 w kieszeń i do kumpla dać zadatek za 🚜. I za chwilę wstawisz zdjęcia nowego/starego nabytku😉

Wklepalem w internety to wyrzucało od 1000z groszami po 2000 z groszami. Oryginał nie wiem ile może kosztować.

5 godzin temu, bratrolnika napisał:

nie ma co grata składać, w krzaki wypchnąć, i garaż na "nowego" zamiatać😉

Ja Ci dam grata. Ja tam złego słowa na niego nie powiem. Nawet jeśli kupię tego case, to zetorek (przynajmniej narazie) napewno zostaje. Zzywam się ze sprzętami 😅

5 godzin temu, kizak napisał:

Jak dwadzieścia coś tam ,a tylko takie pierdoły ,to właśnie weż tego litra i razem z nim rozkminiajcie co jest ,a przy okazji dowiesz się od właściciela wielu fajnych cfancyków ,i jak ,i co do czego ,a że to będzie twój ,to w łeb te mądre rzeczy ,ta wiedza będą wchodzić . Jak coś ,,mądrego'' ,to przepłacam i się nie cykam .

Flaszka to swoją drogą. Komu innemu nie opierdoli, o to się nie martwię akurat. Będę mu się przypominał co chwilę tylko. 

5 godzin temu, ZetorMisio napisał:

Grat,jak grat. Ale one też są w cenie. Kolega teraz kupił 914 na nowych oponach to podobno 45tys dał.

No ale @daron64 może już garaż szykować😉

Strasznie w cenie sa. Za zdrowego to bez 40 nawet nie zaczynaj szukać. A i 50-60 wrzucają, zwłaszcza młodsze. 

Czy już szykować to nie wiem, ale jestem dobrej myśli :)

5 godzin temu, KlimekPL napisał:

Nowe oryginały i zamienniki, żeby daleko nie szukać to kupisz wszystko na przykład w Pima-Agro. Fakt, jeśli mieszkasz na rolniczym zadupiu tak jak ja to nie dostaniesz niczego w pobliskim sklepie od ręki i trzeba wszystko zamawiać. U mnie w sklepach też są części tylko do siuntek i trzedziestek.:D

Zadupie to dość łagodne określenie. Do ciągników w zasadzie poza ursusem/zetorek to bardzo słabo. Wszystko na zamówienie. 

• Like 2
Opublikowano

Jeden jest na YT co całą unię zapiankował, więc może warto iść w jego ślady? 🤭 A tak serio to musisz zdecydować czy chcesz tym siać czy zmienić na coś innego, żeby to dobrze zrobić to rozebrać całość, i pomalować proszkowo, wtedy będzie na wieki.

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Kupić na kredyt 40-letniego zachodniego traktora, jeden z lepszych pomysłów które tu słyszałem...

ludzie kariery potrafią robić...

Opublikowano
26 minut temu, Norman napisał:

. Lepsze kropki, Panowie więcej dystansu. 

Po prostu ci podpowiadam jak to wygląda z boku, ten twój plan. Uparles się na zachodni ciągnik, koniecznie chcesz czymś trzydziestkę zastąpić, ok, ma to sens. Ale nie na ciągnik który ma ponad 40 lat, i nie na kredyt. Kupisz na krechę i co, nawet oleju mu nie zmienisz bo ci kasy brakuje??? A jak coś w nim chrupnie w połowie sezonu???

8 minut temu, Janeczko napisał:

Nie każdego stać na sprzęt od korbanka za gotówkę a tu jak ma okazję i sprzęt sprawdzony to chyba lepiej brać kredyt i kupić póki jest dostępny

Ty chyba piszesz o sytuacji @daron64, a nie o tym co napisał, a potem skasował kolega @Norman

Opublikowano
3 godziny temu, migacz napisał:

Polska myśl technologiczna do siania nawozu robi mi się łaciata. Pytanie czy zamalować miejsca czy rozebrać i odnowić (piaskowanie i malowanie). Rocznik 2012 i szanowany.

IMG_20220413_154508.jpg

Amazon potrafi zgnić wcześniej. Różnica jest taka że jako nowy kosztuje dużo więcej.

Opublikowano
3 minuty temu, Norman napisał:

@bratrolnikaOk spoko, masz rację nie wyglądało to na super plan nie znając mojej sytuacji finansowo-życiowej.

Sam piszesz że będziesz musiał się podeprzeć kredytem przy tym zakupie, także myślę że mogłem stwierdzić jaką masz sytuację. Ogólnie teraz słaby jest temat na zakupy, wszystko zdrożało, to co rok temu mogłeś kupić za 20tys.zl teraz kosztuje 30tys.zł 

Chcesz zmienić ciągnik, pomysł jak najbardziej ok, ale nie rób tego na pałę,na byle co, aby tylko zachodni był. Jeśli potrzebujesz ciągnik na już, chcesz szybciej robotę porobić-kup c360, wiem że to nie zachodni z super kabiną i wspomaganiem, ale na taki cię stać, a w razie W wszystkie części kupisz w promieniu 15km od domu 

A jak bardzo chcesz zachodni, to odłóż więcej grosza, i kup coś świeższego, a nie coś co ma 40 lat

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v