Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, migacz napisał:

Jakie ma opinię ten traktor? Szukam czegoś w tym typie

received_1145584976246945.jpeg

Kupiłem w czerwcu case 856 i jestem bardzo zadowolony z niego, zetury i ursusy nie mają do niego nawet startu a kosztują więcej niż te case'y. Mój jest z ładowaczem i akurat do niego słabo się ten ciągnik nadaje bo biegi są bardzo źle dobrane jeżeli chodzi o jazdę przód-tył. Nieważne jaki bieg wybierzemy to do przodu będzie za szybko a do tyłu za wolno i zmieniając kierunek jazdy trzeba też jednoczesnie dotknąć wajchy od biegu aby zredukować lub wbić wyżej. Co prawda jest bardzo zwrotny i zwinny ale zwożenie nim belek to jest męczarnia właśnie przez wzgląd na przełożenie. 

A poza tym bardzo przyjemne ciągniki, dwie pary wyjść hydraulicznych, w pełni synchronizowana skrzynia, w kabinie przyjemnie i wygodnie, bardzo dobry uciąg zwłaszcza z 4x4. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Mikruss napisał:

przeciez w opisie jest ze komplet nowych opon. Radzę czytać ogłoszenia a nie tylko po obrazkach......

Może chodzilo dla @6465 o rozmiar opon, a nie ich stan 🤔 przynajmniej dla mnie, jak odpaliłem zdjęcie, to tak jakoś nieproporcjonalnie te gumy wyglądają

Edytowane przez daron64
Opublikowano
9 godzin temu, Mikruss napisał:

przeciez w opisie jest ze komplet nowych opon. Radzę czytać ogłoszenia a nie tylko po obrazkach......

Jak bym pytał o opony to bym nie pisał o kołach. Te modele to wychodziły chyba na Pelnych  felgach a tu gwiazdy i to mnie zadziwiło.

Felgi panowie felgi!!!  Czemu nie pełne tylko gwiazdy?

Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

Jak bym pytał o opony to bym nie pisał o kołach. Te modele to wychodziły chyba na Pelnych  felgach a tu gwiazdy i to mnie zadziwiło.

Może jak był brany jaka nowy to był zamówiony na takich felgach

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Może jak był brany jaka nowy to był zamówiony na takich felgach

Albo ktoś przed sprzedażą zamienił na koła z innego modelu.  

Opublikowano

jak są szersze i wyższe koła to łatwiej zmienić rozstaw przy ruchomych gwiazdach w moim farmerze już kilka razy przekładałem

6465 napisał:

Albo ktoś przed sprzedażą zamienił na koła z innego modelu.

też możliwe w moim fendzie na 100% ma ,,nie swoje,, koła

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

jak są szersze i wyższe koła to łatwiej zmienić rozstaw przy ruchomych gwiazdach w moim farmerze już kilka razy przekładałem

W MF do poszerzenia rozstawu są dystanse, nic się nie przekłada. Wkładasz dystans z jednej albo drugiej strony felgi.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Z tego co widać choćby  olx to mf występują na obu rodzajach.

Opublikowano
8 godzin temu, KlimekPL napisał:

Kupiłem w czerwcu case 856 i jestem bardzo zadowolony z niego, zetury i ursusy nie mają do niego nawet startu a kosztują więcej niż te case'y. Mój jest z ładowaczem i akurat do niego słabo się ten ciągnik nadaje bo biegi są bardzo źle dobrane jeżeli chodzi o jazdę przód-tył. Nieważne jaki bieg wybierzemy to do przodu będzie za szybko a do tyłu za wolno i zmieniając kierunek jazdy trzeba też jednoczesnie dotknąć wajchy od biegu aby zredukować lub wbić wyżej. Co prawda jest bardzo zwrotny i zwinny ale zwożenie nim belek to jest męczarnia właśnie przez wzgląd na przełożenie. 

A poza tym bardzo przyjemne ciągniki, dwie pary wyjść hydraulicznych, w pełni synchronizowana skrzynia, w kabinie przyjemnie i wygodnie, bardzo dobry uciąg zwłaszcza z 4x4. 

Ja posiadam od roku tylko z 6cyl. Też mam ladowacz, najczęściej robię na 4 z reduktorem i jakoś to idzie. Robiłem sprzęgło miałem zatarte lozysko podporowe na walku sprzeglowym. Łożysko było bardziej zużyte niż wałek. Ten traktor jeździ na oparach.

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

image.jpg

Nowa przyczepa HW-60 prosto z chin, klepią jeszcze prasy kostkujące Fortschritt

Jakaś nieudolna kopia, jedyne co ma wspólnego z HW to proste resory, rzuciła mi się w oczy przednia oś niehamowana, z tyłu nie widać...

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Na gwiazdach masz większą możliwość regulacji. Pełna felga jest mocniejsza, no ale tutaj jest kilka możliwości regulacji. W JD były pełne/skręcane plus jeszcze rozsuwanie na półosiach czyli 4 opcje kół tylnych.

https://www.olx.pl/d/oferta/d-47-po-kapitalnym-remoncie-okazja-CID757-IDN4ynG.html

Sprzedam swoją za połowę tego i z papierami :o

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

@Pafnucy dojarke ogłosiłeś? Jest zainteresowanie?

nie ogłaszałem. tak patrzę że nie wiele to warte. może ze 700zł by trzeba wystawic.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 6465 napisał:

A konwie dajesz w komplecie?

no trzeba by całość.

jedna jest . jedną kiedyś sprzedałem.

tak w sumie..., a może za jakis czas wrócę do jednej krówki...

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v