Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zależy jaką byk ma budowę, czasem na karku jak łańcuch nie pracuje i byk szaleje, porozraża sobie i takie przekładanie z rogów na kark. Na luzie znowu niby idealnie ale zawsze jeden idiota na kojec musi być 

Opublikowano
19 godzin temu, ab23 napisał:

Ta cena to chyba z wagi handlarza

A tobie byki zbrzydły 😉i dlaczego godzisz się na 6% 

Odbierał SZ.Ł.?

Miglanc z Wielunia mnie odwiedził przypadkiem... trafił mi sie jeden kojec z jałowkami... Nie chciało juz mi sie targować na te 5% bo bedzie  znowu musiał dokładać hahaha

Opublikowano

Ew zeszłym roku też było bo mi sie wydaje że nie, było chyba xo konca pizdziernika i nie przedkuzyli

1 godzinę temu, jacu napisał:

spokojnie przedłużą termin bo tak co roku jest że można wozić na grunty orne do końca listopada

Opublikowano

Rok temu chyba nie przedluzyli, ale dali mozliwosc warunkowo wozic do konca listopada w naglych przypadkach typu brak mozliwosci wjazdu wczesniej. Specjalnie dzwonilem, to te nagle przypadki sa nie okreslone i w razie kontroli rolnik ma powiedziec, ze np. bylo za mokro i przejdzie. Jakas fotka tez mile widziana. Ale z tego co prywatnie mowil, to takie rzeczy raczej jak jakis sasiad podp.ierdoli itp.

Opublikowano
45 minut temu, pawel10987 napisał:

Napewno będzie wzrost zakupem. Na zakładach coś się ruszyło mimo że nie ma żydków. Pojechało drugie tyle towaru. Czyli cena ruszy w górę.

Dlaczego nie ma żydków, gdzie żydki robią zakupy? 

Opublikowano
11 godzin temu, Mistrzu2 napisał:

Dlaczego nie ma żydków, gdzie żydki robią zakupy? 

oni biją 6 do 8 tygodni i wracaja na 3 ,4 tygodnie do siebie. 

jeden ich plus, że na ich zmianach przeważnie wbc się zgadza. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v