Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mieciu24 napisał:

17 minut temu, MrCziken96 napisał:

Sprzedany byk waga 685 kg cena 13.60 zł brutto

Cena dobra tylko mały coś 🤔🤔🤔 co to był hf. ? 

Mieszaniec hf x limuz alle blizej hf mi sie. wydaje ale sprzedawany byl w wieku 20 miesiiecy

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, soltys48 napisał:

A ja daję groch po 1300

Groch ma 24% białka a rzepakowa 36 więc podobnie wyjdzie koszt kilograma białka chyba że ktoś swój groch sieje.

@KarolaKarotka 24%

@slawekz1975 za dużo grochu nie dasz bo jest niebardzo smaczny i nie zechcą Ci jeść śruty 

Edytowane przez Daro20
Opublikowano
2 godziny temu, Daro20 napisał:

Groch ma 24% białka a rzepakowa 36 więc podobnie wyjdzie koszt kilograma białka chyba że ktoś swój groch sieje.

@KarolaKarotka 24%

@slawekz1975 za dużo grochu nie dasz bo jest niebardzo smaczny i nie zechcą Ci jeść śruty 

A po grochu to nie wzdyma byczków jak się za dużo da? Moje żarły makuch chętnie bo ładnie pachniał. Teraz jadą na owsie z jęczmieniem i pszenżytem. 60 groszy uwalili na żywo u mnie w tym tygodniu

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

A po grochu to nie wzdyma byczków jak się za dużo da? Moje żarły makuch chętnie bo ładnie pachniał. Teraz jadą na owsie z jęczmieniem i pszenżytem. 60 groszy uwalili na żywo u mnie w tym tygodniu

Jaki udział % zbóż ile owsa jęczmienia a ile pszenzyta ? I ile kilo na szt duża ?

Opublikowano
18 godzin temu, Daro20 napisał:

groch to tez energia .

17 godzin temu, ab23 napisał:

A śr słonecznikowa bo niby modna się  zrobiła i 40 %białka przedstawiciel zachwalał 

słonecznikowa ma kiepskiej jakosci bialko dla przezuwaczy ogólnie krowom mlecznym chyba nikt nie daje .

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, nikolas29 napisał:

Pojechał byk SM do ubojni po 14 brutto 

Ta cena to chyba z wagi handlarza

9 godzin temu, Sokol2 napisał:

wczoraj pojechały jałowki mm po 13 netto minus 6%

A tobie byki zbrzydły 😉i dlaczego godzisz się na 6% 

Odbierał SZ.Ł.?

Opublikowano

Konkretny łańcuch i nie ma prawa się zerwać. Kiedyś jak trzymało się na łańcuchach to drutem przykręcałem zapięcie bo zdażało się odczepić. Teraz się nie czepia bo problem przy wybieraniu obornika 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v