Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

W jakim wieku szuka? Na razie szły do znajomych i rodziny, ale ostatnio kilka musiało iść na ogłoszenie, bo się lokalny popyt zmniejszył.  

@Qwazi odpowiesz??? Ja się na tym nie znam, szuka mięsnych, raczej odchowanych niż takich ledwo wyschniętych 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, bratrolnika napisał:
8 minut temu, Leszy napisał:

W jakim wieku szuka? Na razie szły do znajomych i rodziny, ale ostatnio kilka musiało iść na ogłoszenie, bo się lokalny popyt zmniejszył.  

@Qwazi odpowiesz??? Ja się na tym nie znam, szuka mięsnych, raczej odchowanych niż takich ledwo wyschniętych 

Właśnie zaczynalem pisać. Czarek ode mnie wziął szesciotygodniowego mieszanca bez dolewu HF. Z tego co gadaliśmy wywnioskowałem, że dla niego najlepsze właśnie mieszance z mięsnymi. Możliwie najstarsze i nie utuczone za mocno

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
Opublikowano

Panowie takie cudo typu lemken achat na sercowych redliczjach robi robotę po ścierni czy nie za bardzo? 

Chciałbym coś lepszego typu smaragd na sprężynach, ale najmniejsze 2,6m i z podcinaczami moje goryle nie poradzą 🤪 

Tu 2.2m 11 łap na sercowkach chyba poradzi. Ma ktoś takie cuda?

agregat-podorywkowy-lemken-11-lap-maszyny-uprawowe-warminsko-mazurskie-nidzica-561582824.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Właśnie zaczynalem pisać. Czarek ode mnie wziął szesciotygodniowego mieszanca bez dolewu HF. Z tego co gadaliśmy wywnioskowałem, że dla niego najlepsze właśnie mieszance z mięsnymi. Możliwie najstarsze i nie utuczone za mocno

Mieszańce z mlecznymi, ale całkiem ładne się trafiają. Sprzedajmy zazwyczaj po 3 tygodniu. Młodszych ludzie nie chcą brać, ale najchętniej bym się pozbył zaraz po urodzeniu jeśli ma iść na sprzedaż ;)  

3 minuty temu, pedro2 napisał:

Panowie takie cudo typu lemken achat na sercowych redliczjach robi robotę po ścierni czy nie za bardzo? 

Chciałbym coś lepszego typu smaragd na sprężynach, ale najmniejsze 2,6m i z podcinaczami moje goryle nie poradzą 🤪 

ale jaki traktor ma to poradzić? Bez talerzy z tyłu ,może pole wyglądać jak kartoflisko. 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Mieszańce z mlecznymi, ale całkiem ładne się trafiają. Sprzedajmy zazwyczaj po 3 tygodniu. Młodszych ludzie nie chcą brać, ale najchętniej bym się pozbył zaraz po urodzeniu jeśli ma iść na sprzedaż ;)  

Myślę, że jeśli sprzedajesz po 3 tygodniu to brat @bratrolnika może być zainteresowany. Ja trzymam dłużej i przez to cielak jest lepszym towarem do sprzedaży. Nie zdążyłem poczytać coście popisali bo trochę byłem poza AF, ale widziałem Twoje zdjęcie z obory. Krzyżówka MO z HF może Czarka zainteresować. Niech Was Darek skontaktuje i musicie sami pogadać, bo tak to sobie możemy bić pianę do rana 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

ale jaki traktor ma to poradzić? Bez talerzy z tyłu ,może pole wyglądać jak kartoflisko. 

Kiejs 75 albo Fendt 80

No temu pytam kto ma, albo widział jak to robi. I czy kołków nie rwie co chwila

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Myślę, że jeśli sprzedajesz po 3 tygodniu to brat @bratrolnika może być zainteresowany. Ja trzymam dłużej i przez to cielak jest lepszym towarem do sprzedaży. Nie zdążyłem poczytać coście popisali bo trochę byłem poza AF, ale widziałem Twoje zdjęcie z obory. Krzyżówka MO z HF może Czarka zainteresować. Niech Was Darek skontaktuje i musicie sami pogadać, bo tak to sobie możemy bić pianę do rana 

Jak będzie coś do ogłoszenia to mogę link do @bratrolnika podrzucić, i niech sobie jego brat wtedy zadecyduje czy towar odpowiedni. ;).  

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Jak będzie coś do ogłoszenia to mogę link do @bratrolnika podrzucić, i niech sobie jego brat wtedy zadecyduje czy towar odpowiedni. ;).  

No i to chyba najlepsze wyjście. Na teraz nic nie masz? Bo on już potrzebuje z tego co wiem

Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał:

No temu pytam kto ma, albo widział jak to robi. I czy kołków nie rwie co chwila

Miałem, a raczej ojciec miał coś podobnego do traktora  koło 100 KM. U nas kamieni dużo, to trzeba było z zapasem śrub jeździć na bezpieczniki. Robotę coś tam robił, ale jakoś bardzo pięknie to nie wyglądało. 

3 minuty temu, Qwazi napisał:

No i to chyba najlepsze wyjście. Na teraz nic nie masz? Bo on już potrzebuje z tego co wiem

Jałoszkę kilkudniową tylko. 

• Thanks 1
Opublikowano
41 minut temu, pedro2 napisał:

agregat-podorywkowy-lemken-11-lap-maszyny-uprawowe-warminsko-mazurskie-nidzica-561582824.jpg

Sąsiad mój miał dwa sezony i sprzedał, redliło to galancie tylko wal słabo równał ale miał rurowy 

• Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, pedro2 napisał:

Mam. Tylko że bez wału. Ryje jak trzeba.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Sąsiad mój miał dwa sezony i sprzedał, redliło to galancie tylko wal słabo równał ale miał rurowy 

U mnie mają dwóch takie cudo, ale bez wału, a talerzowka z tyłu to równo jest, ale po to chce drapaka żeby talerzowke ograniczyć tylko do poplonów. 

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

Mam. Tylko że bez wału. Ryje jak trzeba.

I co da radę te minimum 10cm 80km żeby nie piłować? Jak z tymi zabezpieczeniami, często zrywa? 

U mnie już kamieni mało gdzie się trafia to chyba nie powinno być tragedii

Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.12.2022 o 00:06, pedro2 napisał:

U mnie mają dwóch takie cudo, ale bez wału, a talerzowka z tyłu to równo jest, ale po to chce drapaka żeby talerzowke ograniczyć tylko do poplonów. 

I co da radę te minimum 10cm 80km żeby nie piłować? Jak z tymi zabezpieczeniami, często zrywa? 

U mnie już kamieni mało gdzie się trafia to chyba nie powinno być tragedii

Spokojnie wystarczy.

Ja 85 ciągam tak z 15 cm.

Zabezpieczenie żeby zerwać to musi być coś konkretnego.

Ostatnio 3 naraz zerwałem ale stary fundament w tym miejscu. Tak to raz zerwałem.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał:

Skąd ty, bo może by my też nie raz zachandlowali, w jakiej cenie takie sprzedajesz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v