Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I kredkami pokolorować dałeś rade nie wychodząc za linię 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

I mi doradca, ale ja piękny rysunek zrobiłem, aż mnie pochwalił pomagier. 😉

Rysunek też robiłem wszystkich budynków i dachu ale jeszcze wymiary podać i zaznaczyć wjazd na działkę jak by ten wjazd miał znaczenie 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Rysunek też robiłem wszystkich budynków i dachu ale jeszcze wymiary podać i zaznaczyć wjazd na działkę jak by ten wjazd miał znaczenie 

Może szybciej odbiora jak będą wiedzieli którędy wjechać 🤔

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

To to dzieciom zleciłem. 😉

Trzeba było też kwiatka narysować. Dla pani, która będzie rozpatrywać. Bez kwiatka będzie odkładać na koniec😁. Pewnie dlatego jeszcze nic nie robi🤔. Marek to różyczkę walnął🤭

4 minuty temu, HF86 napisał:

To to dzieciom zleciłem. 😉

Trzeba było też kwiatka narysować. Dla pani, która będzie rozpatrywać. Bez kwiatka będzie odkładać na koniec😁. Pewnie dlatego jeszcze nic nie robi🤔. Marek to różyczkę walnął🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Ta fotowoltaika to gówno jakich mało. Odkąd sąsiad zamontował zaczeła mi świrować płyta indukcyjna w kuchni. Myślałem że coś się popsuło, zadzwoniłem do elektryków a oni od razu wiedzieli o co chodzi. Trzeba zamontować jakaś skrzynke przed licznikami. Mają zrobić w grudniu.

Kolega ma podobnie, tylko u niego dojarka świruje. Zamontowali te pudełko i jest ok.

dawnemu sąsiadowi dwa roboty udojowe Lely zaczęły szaleć, fotowoltaika bije, podwyższa napięcie, a sterownik od Lely powyżej 253V wyłącza roboty

a do dojenia 150 krów...

50 minut temu, Bananek napisał:

I mi doradca, ale ja piękny rysunek zrobiłem, aż mnie pochwalił pomagier. 😉

pewno taki

Zobacz obraz źródłowy

• Haha 6
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

dawnemu sąsiadowi dwa roboty udojowe Lely zaczęły szaleć, fotowoltaika bije, podwyższa napięcie, a sterownik od Lely powyżej 253V wyłącza roboty

a do dojenia 150 krów...

pewno taki

za dużo instalacji w okolicy, za wysokie napięcie ustawili na trafo

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

za dużo instalacji w okolicy, za wysokie napięcie ustawili na trafo

unas sa miejsca co panele na co trzecim dachu i nic sie nie dzieje..w sloneczny dzien co najwyzej 10v wiecej niz po zachodzie slonca..

tyle ze linia juz na kablach i nowy transformator.

pogoda barowa- orka zimowa i wapno czeka-bloto jak diabli. jeszcze troche kukurydzy stoi .

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Dzień doberek wszystkim 

Dostałem wezwano o uzupełnienie dokumentacji do wniosku o zmianę eternitu 

Zdjęcia dachu mam dostarczyć  z jednym przedstawiającym że to napewno eternit i zaznaczyć na mapce wjazd na działkę, jak by k**wy nie mieli zdjęć satelitarnych 

Też tak macie czy od razu robiliście przed złożeniem wniosku 

Ty dopiero wniosek poprawiasz? Ja już dach zmieniłem 😂

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

unas sa miejsca co panele na co trzecim dachu i nic sie nie dzieje..w sloneczny dzien co najwyzej 10v wiecej niz po zachodzie slonca..

tyle ze linia juz na kablach i nowy transformator.

pogoda barowa- orka zimowa i wapno czeka-bloto jak diabli. jeszcze troche kukurydzy stoi .

Bo u was zapylenie takie że południe to jak wieczór na Podlasiu. Z tą różnicą że na Podlasiu oddychać mają czym😜

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

Ty dopiero wniosek poprawiasz? Ja już dach zmieniłem 😂

Gorzej jak teraz będziesz musiał zdjęcia dachu przed rozbiórką zrobić będziesz układać płyty z powrotem 

11 minut temu, stempos1980 napisał:

Chłopaki wysłałem wasze propozycje nicka Marcinowi.

Narazie milczy🤔

Fochy wali jak jakaś cnotka niewydymka 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Szczur w czystym się nie uchowa 🙄

Oj Gregor, już nie pociskaj głupot. Nie uwierzę, że gdzieś w oborniku czy zakamarku nie siedzą, przynajmniej sezonowo. U mnie co roku jak się obornik wywozi to siedzą w skrzynce osłaniającej odpływ gnojówki do kanału - 6 sztuk ubite, u sąsiada się w kompostowniku samica zalęgła - jak wywoził pod warzywa to 10 sztuk małych.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Łolek napisał:

Gorzej jak teraz będziesz musiał zdjęcia dachu przed rozbiórką zrobić będziesz układać płyty z powrotem 

Fochy wali jak jakaś cnotka niewydymka 

Zdjęcia porobione 😂😂 trzeba czytać rozporządzenia a nie 

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Piotrek, masz słomiasty obornik, dlatego siedzą, jak mokry zbity to tam szczura nie będzie.

U każdego są, jak nie tu to gdzie indziej. Tam gdzie hodowla, zboże, to są szczury i tyle, a to, że ich nie widzisz, nie widzisz g*wien to nie znaczy, że ich nie ma.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v