Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał:

wbijaj do żony siostry przyjeżdżają 🤦‍♂️🤭

"Wbijaj, do żony siostry przyjeżdżają", czy "Wbijaj do żony, siostry przyjeżdżają" 😜 ? Ciekawe która opcja go bardziej zainteresuje?  😉

• Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, Łolek napisał:

A tam co mi  tam 

@PRIMOpatrz  co ją ciągało 

Screenshot_20220819_065224_com.android.chrome.jpg

image000000_13.jpg

To tylko 86 kuca to po równym pojedzie ale górki i piaski 🤔 jakoś tego nie widzę. 🤨

Nabyłe tą czy coś innego?

Dnia 19.08.2022 o 20:09, Łolek napisał:

Kurna  tak trzeba  uważać  na te sarny 

IMG_20220819_200746.jpg

Było ustrzelić do kolekcji trofeów. 😁

Opublikowano
19 minut temu, PRIMO napisał:

To tylko 86 kuca to po równym pojedzie ale górki i piaski 🤔 jakoś tego nie widzę. 🤨

Nabyłe tą czy coś innego?

Było ustrzelić do kolekcji trofeów. 😁

Tą  nabyłem 

A co do ustrzelenia to myślę że  ona się karabina nie boi 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

3-fazy 200bar/ ponad 500l/h

Oglądałem podobną w zeszłym roku na złomie ale pies ogrodnika nie chciał sprzedać. Na wiosnę zniknęła z placu i się zastanawiam czy naszykował dla siebie bo oprócz złomu ma jeszcze gospodarstwo czy pogonił w ludzi bo to jednak stary typ pompy i części zamiennych za bardzo do tego nie ma . Podobno z zagranicy do ściągnięcia za coraz bardziej chore kase.

Ale dalej nie rozumiem w czym to miałoby rozwiązać problem dyszy? Takie problemy to tak naprawdę rozwiązuje filtr do wody 10" na zasilaniu z sieci oraz częściowo zapobiega przedwczesnemu zużyciu tłoków i uszczelnień. 

2020-12-17 12.50.43.jpg

2020-12-17 12.50.30.jpg

2020-12-17 12.49.58.jpg

2020-12-17 12.49.38.jpg

2020-12-17 12.49.24.jpg

2020-12-17 12.48.56.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

Ale dalej nie rozumiem w czym to miałoby rozwiązać problem dyszy?

Mając taką wydajność strumieniową ogarniasz to ce te małe myjki w rozmiarze odkurzacza super hiper turbo dyszą. Tamta miała uszkodzony piec, ale to proste w naprawie. Wystarczy nie raz wyczyścić układ paliwowy. 

Tą widziałeś:

Myjka ciśnieniowa Alto Wap DX 860 | Kramsk | Licytacja na Allegro Lokalnie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Mając taką wydajność strumieniową ogarniasz to ce te małe myjki w rozmiarze odkurzacza super hiper turbo dyszą.

i te turbo dysze świrujące do każdej praktycznie myjki szanującego się renomowanego czy badziewnego producenta bez względu na moc i parametry wody jako wyposażenie idzie dokupić tyle że przy słabszej myjce będzie dziurka w dyszy mniejsza, a w używkach to wątpię żeby awarią były tylko pierdoły, tam dużo rzeczy od razu wyskakuje do zrobienia żeby był spokój na dłużej , może nie od razu do wymiany ale sporo rozbierania czyszczenia itp

35 minut temu, TheraRolnik napisał:

Ale żem się wyspał 😉

jak niedźwiedź w śnie zimowym 

25 minut temu, 6465 napisał:

500l/h to szału nie robi. Porządną robotę zimną wodą zrobić to 200bar. I 1000l/h.

nie ma co się czaić jak szpak do j*bania czereśni i brać od razu karchiera HDS 2000 bo on to przynajmniej 2razy tyle wody leje a samej zimnowodnej mobilnej o tej wydajności nie znajdzie chyba że na WOM do traktora

nie bez powodu @Grabos1981  na takie hd1090 postawił 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
9 minut temu, konteno napisał:

i te turbo dysze wirujące do każdej praktycznie myjki szanującego się renomowanego czy badziewnego producenta bez względu na moc i parametry wody jako wyposażenie idzie dokupić tyle że przy słabszej myjce będzie dziurka w dyszy mniejsza, a w używkach to wątpię żeby awarią były tylko pierdoły, tam dużo rzeczy od razu wyskakuje do zrobienia żeby był spokój na dłużej , może nie od razu do wymiany ale sporo rozbierania czyszczenia itp

jak niedźwiedź w śnie zimowym 

nie ma co się czaić jak szpak do j*bania czereśni i brać od razu karchiera HDS 2000 bo on to przynajmniej 2razy tyle wody leje a samej zimnowodnej mobilnej o tej wydajności nie znajdzie chyba że na WOM do traktora

nie bez powodu @Grabos1981  na takie hd1090 postawił 

Ja mam już z 15lat HD 1050. I lepsza mi nie potrzebna. Przy pierwszym myciu c330 lakier płatami odlatywał 

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

tam dużo rzeczy od razu wyskakuje do zrobienia żeby był spokój na dłużej , może nie od razu do wymiany ale sporo rozbierania czyszczenia itp

No i lepiej to zrobić i mieć spokój. Wolę wydać nawet 2 tys na taką używkę nie koniecznie karcher'a niż za tą kwotę kupić chlebak z funkcją podbijania ciśnienia wody. Mam w domu wap'a i karchera k7 na mosiężnej pompie. Obie myjki polecam mała jest bardzo mobilna i ma już zadowalającą wydajność. Duża jak na razie bezawaryjna a kosztowała tyle co mała czyli 1000zł. 

O taki:

Prawdziwa myjka Karcher k7,a nie chinczyk Kościerzyna • OLX.pl

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Znajomy myjkę złożył z pompy od mycia śmieciarek i silnika 11kw 😂

Sporo takich samoróbek oglądałem. Najciekawsza to pompa z myjni bezdotykowej i jakiś mały diesel chyba od zagęszczarki. Gość tym urządzeniem mył elewacje. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v