Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, Baks00 napisał:

Teraz zaczyna się akcja namawiania na wapno po domach 

Już ze dwa miesiące temu łazili 

40 minut temu, Belaruss820 napisał:

No jeszcze dunczyki tez mialy wyzsze zbiorniki,ale tak jak pisalem wersja america tez

Akurat trafilem jak u goscia wysypywal magnezowe to po 120 za tone z transportem.

Na americe 3 sezony robiłem 

• Like 1
Opublikowano

W zeszłym roku pytałem , i odbiło się bez echa  [może poroniony pomysł ] , Jest paszowóz pionowy 8 m ,z taśmą do wywalania paszy . widział ktoś kogo ,kto takim zestawem odbiera zboże od kombajnu ,i potem wysypuje tą taśmą  ? Ja z rozżutnika ,lub z przyczepy wysypuję wprost do dmuchawy ,i to ze świstem na strych. Korci mnie spróbować ,to że będą pukać po czołach ,w ogóle mnie nie przeraża ,bo najpierw pukają a póżniej eureka i naśladują. Opony w nim 15 warstwowe,3,5 tony nie raz na sobie miał. Korci mnie 😁 . Jęczmienie zimowe zcięte ,reszta stoi

Opublikowano
1 godzinę temu, Rambo2 napisał:

To ile kur.a tych kłudek by musiało być żeby im pasowało? Policja w tym chorym kraju to jedynie etat!

Tam każdy od siebie co innego gada. Jeden mówi, że już za samo wejście na posesję ma przejeb.., drugi mówi,, że świadkowie naoczni to żaden dowód tylko słowo przeciwko słowu. Śledczak mi mówi żeby nagrać jak jedzie po łące, ustawić fotopułapki. Za chwilę pokazuję mu zdjęcia z fotopułapki to on że nie wyraźnie i nie można jednoznacznie określić, że to on. Nagrania z tel pokazuje, a on, że no niby jego samochód, ale twarzy nie widać i bez tablic (bo zdejmuje zawsze jak na włam jedzie). 😆 Na koniec siedziałem przed nim i śmiałem się, hamulce puściły. Najlepiej to by było gdyby sam się zgłosił do nich i przyznał. Bo zatrzymanie go na miejscu jeśli niedużo ukradnie to wtedy może nas oskarżyć o ograniczenie wolności itd. 

Parodia nie do wiary

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Dużo różnic w stosunku do naszego krajowego? 

Te sztuki to były dopieszczone. Sprowadzone gdzieś ze Skandynawi i silniki poskładane przez najlepszego mechanika w powiecie, w każdym calu to było poprawiane przez niego to i porównania do tych kołkowych bizonów nima 

Opublikowano

@pedro2

Niestety taka jest rzeczywistość i dlatego takie gnidy są bezkarne,a lepiej znają prawo niż policja 

U mnie też jest taka wsza na wiosce jak tylko jest na wolności zaraz zaczynaja ginąć rzeczy w okolicy na szczęście teraz spokój bo znów go zamknęli 

Opublikowano

to kawałek blach mikrofon i wzmacniacz operacyjny. Działa to tak że ustawiasz kombajn i jak jest ok to regulujesz próg częstotliwości i czułość. Do tego układ zmieniający częstotliwość w napięcie i woltomierz lub linijka led. 

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, hubertb napisał:

@kizak skoro widziałem jak chłop po odbiór z kombajnu przyjechał przyczepką samochodową to dlaczego nie paszowozem. 

A to na wiosce mam takiego asa, działaczki budowlane poobsiewał, i na żniwa przyczepek samochodowych z pół wsi ponastawiane do odbioru 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubertb napisał:

to kawałek blach mikrofon i wzmacniacz operacyjny. Działa to tak że ustawiasz kombajn i jak jest ok to regulujesz próg częstotliwości i czułość. Do tego układ zmieniający częstotliwość w napięcie i woltomierz lub linijka led. 

można jeszcze prościej, z tyłu kombajnu siedzonko, sadzasz dziadka i dziadek patrzy czy zboże za kombajnem nie zostaje 😁

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

W tym to akurat dziwnego nic nie ma

U was to chyba nawet taczki podstawiają🤦‍♂️ Oczywiście żartuję.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

i na żniwa przyczepek samochodowych z pół wsi ponastawiane do odbioru 

W tamtym przypadku kierowca bizona był silnie skupiony na u celowaniu w przyczepkę. 

2 minuty temu, bratrolnika napisał:

można jeszcze prościej

Dziś dostępne są kity/moduły łączysz tylko i masz gotowe. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

U was to chyba nawet taczki podstawiają🤦‍♂️ 

Taczki może nie ale plandeki 3x4m już tak. A potem zboże do woreczków, na taczki i gdzie tam już kto składuje. Jak są tacy, że po 10-15a pszenicy posiane to i nie dziwota.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W tym to akurat dziwnego nic nie ma, zwłaszcza w moich stronach.

Słońce wylazło i od razu cieplej.

Pioter to u was dobre kombajnisty. U mnie to już jak się przyczepa 4t podjedzie to kręcą nosem że gówno bo tylko pół zbiornika wejdzie. I ciężko w to trafić 

Edytowane przez 6465
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Taczki może nie ale plandeki 3x4m już tak. A potem zboże do woreczków, na taczki i gdzie tam już kto składuje. Jak są tacy, że po 10-15a pszenicy posiane to i nie dziwota.

Kombajnista musi mieć anielska cierpliwość albo na wstępie przed koszeniem jakiś czteropak

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Pioter to u was dobre kombajnisty. U mnie to już jak się przyczepa 4t podjedzie to kręcą nosem że gówno bo tylko pół zbiornika wejdzie.

No a jak mają kręcić nosem jak nawet pół zbiornika przeważnie nie nakoszą i wszystko wejdzie? Przyjedzie Avero 240 czy ciuchlandem co zbiornik ma pewnie ze 4 tony a 2 tony "na raz" to mało u kogo jest. 

Patrz jakie niektóre kawałeczki. Trochę krzywo zaznaczone ale nie ważne. 

Zrzut ekranu 2022-07-27 124710.png

Zrzut ekranu 2022-07-27 124741.png

Zrzut ekranu 2022-07-27 124800.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v