Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Nie widzsz ze to Genka? 

Ale dmuchawa super sprawa

Kurła ustawiłem tel na pudełku by nagrać pierwsze odpalanie i kurła nie przestawił na film tylko klikneło zdjęcie.

Noż kurła a taki by fajny był.

Ładnie chodzi, pompka w gaźniku i pierwsze odpalenie za 3 pociągnięciem

Ma gaz ruchomy palcami i dzwigięnka tak jak ręczny w ciągniku, moźna  ustawić gaz i nie trzeba trxymać.

Opublikowano

No cichnie deszczyk... 

Głupota niech tez tu ucichnie. 

Wiele nie napadalo, ale mimo żniw, potrzebny ten deszcz. 

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ale dmuchawa super sprawa

Kurła ustawiłem tel na pudełku by nagrać pierwsze odpalanie i kurła nie przestawił na film tylko klikneło zdjęcie.

Noż kurła a taki by fajny był.

Ładnie chodzi, pompka w gaźniku i pierwsze odpalenie za 3 pociągnięciem

Ma gaz ruchomy palcami i dzwigięnka tak jak ręczny w ciągniku, moźna  ustawić gaz i nie trzeba trxymać.

Bedziesz jutro w domu? 

Opublikowano
34 minuty temu, PRIMO napisał:

Znaczy się nie delegacja tylko sam nie chciał w Radomiu bo za dużo "znajomych " i sam tam się oddelegował a ponoć z niego wporzo gość. 

I tak dojeżdża??? Czy dali mu tutaj budę??

18 minut temu, Pafnucy napisał:

Nieźle... Jak na rudego😆🤭

Pomysl kto zawistny i cieszy sie z cudzego nieszczescia? 

Najlepiej jak germaniec sie swajczy... 

Cos go ostatnio naszlo by uroki na mnie rzucać... Ale ja sie nie dam.. 

Kurde, ale jak ty czerwone szmatki zaczniesz wiązać to już koniec świata 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, bratrolnika napisał:

Kurde, ale jak ty czerwone szmatki zaczniesz wiązać to już koniec świata 

Kurna... 

Juz sam nie wiem... Pieprzy sie mi wszystko od tej pory jak Rudy mi zaczal dokuczać.... Moze chociaż jaką maluuuutką wstążeczkę... 

Wczoraj godzina przestoju w sumie.... Dziś prawie pół... No wczesniej tak sie nie dzialo... A jeszcze i rope rozlalem... No kuźwa cos nie tak! 

Czego Rudzielcu mi zazdroscisz!. Ja nawet jeszcze na doktora nie naturlałem! 

No kur.. de malo tego... Jałowka ro***bała kran w oborze... O Boże.... 

Rysiek proszę odczyn uroki. 

Ja nie bylem swiadony ze źle czynie 

Daj mi spokoju troche... 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
50 minut temu, Agrest napisał:

Mało jesz mało wiesz.

Cały czas się dopierdalasz. Czepiasz się jak rzep.

Może tobie i wiśnia droga bo jej nie produkujesz. I nie masz pojęcia co ciągły opad robi z wiśnią czereśnią śliwką...

Co robi z czereśnią to wiem

51 minut temu, Agrest napisał:

Mało jesz mało wiesz.

Cały czas się dopierdalasz. Czepiasz się jak rzep.

Może tobie i wiśnia droga bo jej nie produkujesz. I nie masz pojęcia co ciągły opad robi z wiśnią czereśnią śliwką...

To był żart ale patrzę że mocnego nerwa masz 

Ciekawe kiedy nauczysz się nie narzekać

Jak zaczęło padać o 16stej tak cały czas większy czy mniejszy pada

2 minuty temu, 6465 napisał:

Da radę uprawiać pszenżyto w monokulturze🤔

Zależy jakiego plonu się spodziewasz

Opublikowano

Kuuurła , jutro muszę zapierdzielać z kołem od przyczepy na wulkanizacje może dają radę. Ani młotem , ani turem , ani chwytakiem nie idzie, rany trzyma jak przyklejony jakimś urwa chyba kosmicznym klejem. Dramat🥴

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

No i przyszedł deszczyk  :( A bym skończył U chłopa i weź tu jedź 4 km na hektar pola 😬

Taki biznes 18,5l spadło. 

Może w czwartek zacznę. 

Owsu połowę się może skosi 

2 godziny temu, tomek222 napisał:

1zł za kilo dam, to co handlujemy?🤭

To by miał ciepło.🙃

Ja takiego filmu bym wcale nie wstawiał. 

W komentarzach same przepisy ruchu drogowego😂

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, bratrolnika napisał:

I tak dojeżdża??? Czy dali mu tutaj budę ?

Tego akurat to nie wiem. 🤷‍♂️

W każdym bądź razie na weekendy jest tu na wichurze. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
11 minut temu, PAN88 napisał:

Co robi z czereśnią to wiem

To był żart ale patrzę że mocnego nerwa masz 

Ciekawe kiedy nauczysz się nie narzekać

Jak zaczęło padać o 16stej tak cały czas większy czy mniejszy pada

Zależy jakiego plonu się spodziewasz

Od dłuższego czasu próbujesz mi pocisnąć, łapać za słowa,  ignoruję to, ale widzę że przyjmuje to u ciebie objawy choroby i natrętctwa. Może zdefiniuj sobie inaczej słowo narzekać i nie będziesz mnie oduczał narzekania, bo wyraźnie masz problem z tym co piszę.

Też w żarcie to piszę🤣🤣🤣

Opublikowano
2 godziny temu, DANDYS napisał:

to dobrze, są k**wy co by nie pojechały, a obiecują 🙂

Tam hektar pola to zostanie coś. 

Do 10 czy 5 arów trzeba by było dołożyć. 

2 ary też trzeba skosić. 

Ale właściciel jak złapie do tego kogo innego też ujem nie będzie 

Opublikowano
16 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kuuurła , jutro muszę zapierdzielać z kołem od przyczepy na wulkanizacje może dają radę. Ani młotem , ani turem , ani chwytakiem nie idzie, rany trzyma jak przyklejony jakimś urwa chyba kosmicznym klejem. Dramat🥴

po uja się męczyć. 

szkoda czasu i nerwów na takie coś. 

Opublikowano
41 minut temu, Pafnucy napisał:

Kurna... 

Juz sam nie wiem... Pieprzy sie mi wszystko od tej pory jak Rudy mi zaczal dokuczać.... Moze chociaż jaką maluuuutką wstążeczkę... 

Wczoraj godzina przestoju w sumie.... Dziś prawie pół... No wczesniej tak sie nie dzialo... A jeszcze i rope rozlalem... No kuźwa cos nie tak! 

Daj mi spokoju troche... 

To może motor przynosi pecha.

Opublikowano
39 minut temu, Pafnucy napisał:

Kurna... 

Daj mi spokoju troche... 

Drugiego dnia kombajnowania porzeczki jeden zapytał czy już koniec. Mówię mu że dopiero przecież skup otworzyli i zaczęła dojrzewać. No jak się pier**lić zaczęło... porwana taśma, potem jeszcze 2x łańcuchy, potem zębatka się zrypała, dwa wałki wom łożyska wysypały, 2 felgi lawetki popękały, kapeć w ciągniku, pękła rurka prowadnicy gałęzi, wysypały się słoneczka otrząsaczy, zblokowało siłownik podnoszenia koła,pękła rama kombajnu i zaczyna olej się sączyć a przy myciu kombajnu zj***ła się myjka ciśnieniowa.

Psychicznie mnie sezon wykończył jak zakup landiniego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v