Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, HF86 napisał:

jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Heniek obiecuje powrót dopłaty uzupełniającej. nawet 40 zł do hektara 🙉🙉🙉

dla małych do 30 

już myślę w co te pieniądze zainwestować 🤔

Skoro już o wsparciu mowa to niech ktoś mi wytłumaczy. Tu chodzi o dopłaty bezpośrednie do bydła czy to zupełnie jakaś inna płatność? 

IMG_20220115_090406.jpg

Opublikowano

a mi łunia dała.

zadzwoń i się dowiedz. przy galopującej inflacji drugą ratę za koguta oddasz. :D

3 minuty temu, radekz200 napisał:

A @Pafnucy ?

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Skoro już o wsparciu mowa to niech ktoś mi wytłumaczy. Tu chodzi o dopłaty bezpośrednie do bydła czy to zupełnie jakaś inna płatność? 

IMG_20220115_090406.jpg

Na początku o onw pisze a później o płatnościach do zwierząt. Trochę się to zlało temu grajewiakowi 

Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

@bratrolnika co o tym myślisz? https://www.olx.pl/d/oferta/zabudowa-do-przyczepy-rolniczej-d50-autosan-d47-d55-d45-CID757-IDJiTBO.html trochę drogo.🤔 Siłownik +kule+uszy +robota. To +5tys. Nie starczy.

No sporo ceni, ale jak kompletne ponad 30 chcą to w sumie się równa.  I było by bez roboty :/

4 minuty temu, radekz200 napisał:

No właśnie tak sobie wydumalem tera bym dał 25 i za rok 25 😛

To już Ty musisz wiedzieć. Nowa to nowa, a jak bez procentu to ma to nawet sens. 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Na początku o onw pisze a później o płatnościach do zwierząt. Trochę się to zlało temu grajewiakowi 

Właśnie nic przez to zrozumieć nie można.

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

No właśnie tak sobie wydumalem tera bym dał 25 i za rok 25 😛

lux pomysły z rana miewasz.

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

17 pusta, kurki nie stoją 

gdzie Pan jedziesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Yo. Dobrze myślisz. U ślusarza.

Tego największego i najmądrzejszego na cały powiat, a może nawet i województwo

Nie trawie go, w opowieściach to on promy dla Nasa spawał, a jak mu Braciak maszynkę do bobu zawiózł do przeróbki to dwa lata koło psiej budy stała i nie przerobił, musieliśmy jechać ją zabrać bo by do końca zgniła 

58 minut temu, 6465 napisał:

@sznajdik ty zajmujesz się remontem przyczep?

A może poleci ktoś kogo co remontuje przyczepy?

Podobno @pawel885 robi takie tematy

45 minut temu, 6465 napisał:

@bratrolnika co o tym myślisz? https://www.olx.pl/d/oferta/zabudowa-do-przyczepy-rolniczej-d50-autosan-d47-d55-d45-CID757-IDJiTBO.html trochę drogo.🤔 Siłownik +kule+uszy +robota. To +5tys. Nie starczy.

Drogo 

A te Kutno czy okolice nie wypaliło???

@6465 tutaj spróbuj, pewien nie jestem, ale zadzwonić możesz 

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-ciezarowo-rolnicza-zmiana-przeznaczenia-CID757-IDEn6Ls.html

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v