Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Ty ludzi do bydła porównujesz?🤨

Lewactwem mi tu zalatujesz.🤬

To tylko porównanie, ale  dobre. Bo układ immunologiczny innych ssaków działa podobnie jak nasz. Choroby zakaźnie tak samo się przenoszą.  

Opublikowano
26 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Narazie to wpajane przez księży chódzcie do kościoła dawajcie na tacę a będziecie mieć życie wieczne.

Póki co to z kasy wydoja a hvj wi jak będzie

Pafnucy to by wiedział

To mondry człowiek był

Ty to naprawdę dziwny jesteś. Jak ktoś musi pracować w święto czy Niedziele to ola Boga, grzech śmiertelny a teraz takie rzeczy piszesz. Ktoś ci każe dawać na tace? Do kościoła idziesz dla księdza czy się modlić? 

• Like 2
Opublikowano

temat religii ,to temat rzeka ,tak samo jak poczet rządzących Polską ,u nas zaczyna się Mieszko 1 i poszlo ,no może coś wspomni się o jego rodzicach ,dziadkach,Popielach iiiiii .No coś tam ,na zad 400 lat o Wandzie ,Krakach ,ale nikt nie wspomina że linia królów jest od prawie 2000 lat przed naszą erą ,a wywodzi się z ludów z ktorymi miał do czynienia powiedzmy Mojrzesz .  Czy ktoś mówi że Juliusz cezar oddał swoją starszą siostrę Julię za władcę terenów należących min . do terażniejszej polski ? Bo nie mógł pokonać ,przechodził Karpaty i wojska ginęły ,. Za wiano oddał Bawarię ,by po kilku latach znów zaatakować  i wtedy Lesek wygnał ją ,a zostawił syna  , Mieszko byl ochrzcony ,ale prawdopodobnie już ok 100 lat wczesniej chrześcijanie byli ,i prawdopodobnie niektorzy księcia ochrzceni , tak że chrzest Polski to tylko strategia  . A Kazimierz wielki był ostatnim z dynastii mającej ponad 3000 lat  . Czemu w znienawidzonych Niemcach przed wojną whistorii podawano poczet   władców terażniejszej Polski o 15 władców przed Mieszkiem ,gdzieś ta historia k**wa zginęła ? Czy to te słońce mnie rozlużniło ?🙆‍♀️

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Tomek nie szczepiłem się i źle nie przeszedłem. Kwestia organizmu i tyle 

Wiem o tym. Tylko jak się dzieje tragedia to człowiek myśli co mógł zrobić żeby temu zapobiec. 

A swoją drogą miała o Tobe bardzo dobre zdanie. Mówiła taki młody grzeczny nawet mi rękę podał🙂

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

U mnie nikt nie szczepiony i wszystko w normie.

Nic tylko się cieszyć👍

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

Może tam chłodniej 

Możesz przyjechać za las. Grześ z młodym robi to samo. Ja zjechałem po prasę. Daje w palnik niemiłosiernie 

Też prasuje, u Zbyszka w Żeleźnicy zbieram. Za las może w przyszłym tygodniu zajadę 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Kuźwa czy te choroby nas kiedyś opuszczą? Koniec czerwca i dzieciaki ciągle chore. Ja jak miałem 4lata to w maju na boso po kałużach biegałem i jakoś nie było zapalenia płuc ci bym w szpitalu musiał być.

Ty byłeś inaczej chowany i gwarantuje że to co dla ciebie bylo norma to przed tym dzieciaki swoje chronisz 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Wolałbym żeby w pograbione nie napadało.... Wczoraj wieczorem jeszcze się nie nadawało.

Screenshot_2022-06-19-11-18-27-457_com.android.chrome.jpg

Ja wczoraj zakończyłem sianokosy, pogoda dopisała wczoraj legancko. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wszyscy w domu po szprycy i też wszystko w normie. 

Oj chyba nie bo jakoś po szprycy dostałeś  babowstrętu. 🤭🤣😂

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja wczoraj zakończyłem sianokosy, pogoda dopisała wczoraj legancko. 

Tu miał suchsze w piątek jak przewracał niż wczoraj do południa. Od ziemi naciągnęlo wilgoci.

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

temat religii ,to temat rzeka ,tak samo jak poczet rządzących Polską ,u nas zaczyna się Mieszko 1 i poszlo ,no może coś wspomni się o jego rodzicach ,dziadkach,Popielach iiiiii .No coś tam ,na zad 400 lat o Wandzie ,Krakach ,ale nikt nie wspomina że linia królów jest od prawie 2000 lat przed naszą erą ,a wywodzi się z ludów z ktorymi miał do czynienia powiedzmy Mojrzesz .  Czy ktoś mówi że Juliusz cezar oddał swoją starszą siostrę Julię za władcę terenów należących min . do terażniejszej polski ? Bo nie mógł pokonać ,przechodził Karpaty i wojska ginęły ,. Za wiano oddał Bawarię ,by po kilku latach znów zaatakować  i wtedy Lesek wygnał ją ,a zostawił syna  , Mieszko byl ochrzcony ,ale prawdopodobnie już ok 100 lat wczesniej chrześcijanie byli ,i prawdopodobnie niektorzy księcia ochrzceni , tak że chrzest Polski to tylko strategia  . A Kazimierz wielki był ostatnim z dynastii mającej ponad 3000 lat  . Czemu w znienawidzonych Niemcach przed wojną whistorii podawano poczet   władców terażniejszej Polski o 15 władców przed Mieszkiem ,gdzieś ta historia k**wa zginęła ? Czy to te słońce mnie rozlużniło ?🙆‍♀️

Człowieku. Któryś z kronikarzy popierniczył coś i napisał, że Leszko I Walczył z Aleksadrem Macedońskim i go pokonał. To, że gdzieś się znajdzie jakiś prehistoryczny zapis, to nie znaczy, że to jest prawda. W ogóle większość tych zapisów to bzdury. Nikt nie potrafił pisać, a jak ktoś się w końcu napatoczył to minęło, ze 100 lat od wydarzenia. 

Opublikowano
38 minut temu, danielursus3p napisał:

Co przez to rozumiesz? 

jakoś tak ,jak nie jesteś hu... ,to i sumienie nie cierpi ,i nie zastanawiasz się jak ten wydymany  odwdzięczy się .

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To to mam akurat od zawsze. Zawsze byłem anty do kobiet nastawiony. 

To pewnie dlatego, że Cię rodzice zaszczepili. Całym pakietem szczepień. 😜 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ciepło, aż za bardzo, plandeki na tunele narzucone, grali w parku na dniach miejscowości do 2 w nocy, że co chwilę przebudzenie, ech dziś chyba do piwnicy trzeba zleźć to może nie będzie słychać 🤔

Tej właśnie co Ty za funkcje społeczna pełniłeś? 

Opublikowano
47 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Narazie to wpajane przez księży chódzcie do kościoła dawajcie na tacę a będziecie mieć życie wieczne.

Póki co to z kasy wydoja a hvj wi jak będzie

Pafnucy to by wiedział

To mondry człowiek był

On jest żyje  tylko nie ma go na FORUM .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v