Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ja lubię tego volvika

1000 km na zbiorniku 60 l i jeszcze rezerwa nie świeci

IMG_20220530_064523.jpg

IMG_20220530_071032.jpg

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Witam serdecznie.

Ty pewnie już na targu.

Deszcz leje, nawet nie zajeżdżałem

Kurła po drzewo dziś ma przyjechać a tu leje deszcz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Zbliża się termin składania dopłat i pryśnij z syngentą zboże.

Trzeba puścić faktury.

18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

W passacie przeszło 2tyś kilometrów zrobisz na zbiorniku tez koło 60l.1.9 TDI Bluemotion

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

W passacie przeszło 2tyś kilometrów zrobisz na zbiorniku tez koło 60l.

3l to nie palił żaden passat. Przykro mi ale najmniej palące 1,9tdi paliło około 4l i ja bym tego jazdą nie nazwał tylko żaglowaniem. 

• Like 4
Opublikowano
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

IMG_20220530_064523.jpg

IMG_20220530_071032.jpg

Rysiek przy tej zawrotnej prędkości to każdy będzie oszczędny.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

3l to nie palił żaden passat. Przykro mi ale najmniej palące 1,9tdi paliło około 4l i ja bym tego jazdą nie nazwał tylko żaglowaniem. 

Bo to pewnie benzyna z gazem, tylko o Gazie kolega zapomniał wspomnieć 🙊😅

• Haha 2
Opublikowano
34 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

IMG_20220530_064523.jpg

IMG_20220530_071032.jpg

Ile Ci średnio spala? Ja swojego jeszcze do pełna nie tankował to nawet nie wiem ile wlezie. Muszę koło zapasowe zmienić bo ktoś inne włożył i szpilki nie pasują🙆‍♂️ a tak to wygodne auto jak mercedes.

Ale podlewa od rana🌧🌧🌧

Opublikowano

Maj 29mm z czego większość w postaci że przez korony lipy czy kasztana woda się nie przebiła.

Dziś miało dać 20mm, potem 6, a zostało 1,5m które od 2h próbuje nakapać. 

Dobrze że weekendowe upały odwołali

Opublikowano (edytowane)

Ja swoją Skodziną jak jade sam po równym trase 200km tak 90-100 na godzine to pokazuje 3,9 litra na 100. Mercedes 3,2 jak nie dotykam pedału gazu to 9l.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

a tak to wygodne auto jak mercedes.

Wygodne tylko nie każdemu leży stylistyka wnętrza. Do tego volvo jest trwałe, jednak jeśli już coś się posypie to robota trwa dłużej niż w innych markach a części są jednak droższe. 

Opublikowano

Panowie 84 konny case jx jakiej szerokości ciężka bronę talerzowa ściągnie?

I brać z walkami z tyłu żeby ładnie wyrównało do siania poplonów na RŚ?

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Wygodne tylko nie każdemu leży stylistyka wnętrza. Do tego volvo jest trwałe, jednak jeśli już coś się posypie to robota trwa dłużej niż w innych markach a części są jednak droższe. 

Jeśli chodzi o panel sterowania to fakt mało atrakcyjny, ale poza tym jest ok.

Części do mojego s40 porównywalne ceny z inni markami które miałem, a nikt mi nie powie że np. Opel czy VW jestz znacząco tanszy w utrzymaniu .

Opublikowano
28 minut temu, hubertb napisał:

Pali te 1,9tdi blumotion 105km 2300km na zbiorniku

Opublikowano
42 minuty temu, Strongman napisał:

W passacie przeszło 2tyś kilometrów zrobisz na zbiorniku tez koło 60l.1.9 TDI Bluemotion

to chyba jeździsz jak moja kobita, cały czas jeździ a nigdy jeszcze nie tankowała

17 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ile Ci średnio spala? Ja swojego jeszcze do pełna nie tankował to nawet nie wiem ile wlezie. Muszę koło zapasowe zmienić bo ktoś inne włożył i szpilki nie pasują🙆‍♂️ a tak to wygodne auto jak mercedes.

Ale podlewa od rana🌧🌧🌧

miałem tak w Golfie, po półtora roku się dopatrzyłem że zapas nie pasuje na szpilki, całe szczęście dopatrzyłem się tego pod domem, a nie pod Zakopanem

ale wiem że koledze został zapas po V40, wiem też że jest mu zbędny, zapytać za ile chce go ożenić???

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
bratrolnika napisał:

miałem tak w Golfie, po półtora roku się dopatrzyłem że zapas nie pasuje na szpilki,

Znam jednego co kupił tarcze hamulcowe z całkiem inną ilością dziur na szpilki niż trzeba. 😂

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v