Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Posprawdzać instalacje oczywiście, ale od razu nowy alternator hmm rozebrać ten co jest i zobaczyc co nie tak może szczotki sie już skończyły czy tam diody padły

Edytowane przez Roki212
Opublikowano

Jakiś leży w garażu bo jak kupowałem traktor to zebrałem wszystko co do niego było. Ale czy on działa to nie mam pojęcia 🤔 I albo termostat się po półtora roku zrypał albo dwuwskaźnik szlag trafił bo temperatura cały czas na środku na białym polu. Kontrolka ciśnienia oleju gaśnie po odpaleniu, kontrolka kierunków działa. 

Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Tak Maja ma 7 lat, Pola 5 lat i Hania 8 miesięcy. 

To Hania rocznik jak mój Kuba ma 10miesiecy.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

O chłopie ty to się wódeczki z zieciami napijesz 

@6465Tomek ta najmłodsza do twojego Kuby idealna 

To weź no po znajomości Kubę zareklamuj😁

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Bananek napisał:

Kurna, śmieszy za każdym razem. 

Odświeżę  ,, suchara''                                                                                                                                                                                                                                                                                        Tatoooo, dlaczego ty biały ,mama biała a ja czarny ?                                                                                                                                                                                   Zamknij  mordę gówniarzu ,masz szczęście że nie szczekasz ,taka była balanga 😐

Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Pytanie poza konkursem. Ostatnio mi zaczęła świecić kontrolka od ładowania w C-330. Co z tym fantem zrobić? Posprawdzać czy kabelki przy alternatorze dobrze stykają i co dalej ewentualnie działać? Nowy alternator? 

najpierw zajrzyj, czy pasek się nie ślizga

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 6465 napisał:

To Hania rocznik jak mój Kuba ma 10miesiecy.

To weź no po znajomości Kubę zareklamuj😁

Już to zrobiłem  wszystko dogadane teraz tylko czekać jak dorosną 😁

Edytowane przez Łolek
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Pytanie poza konkursem. Ostatnio mi zaczęła świecić kontrolka od ładowania w C-330. Co z tym fantem zrobić? Posprawdzać czy kabelki przy alternatorze dobrze stykają i co dalej ewentualnie działać? Nowy alternator? 

Jakby co to wczoraj sąsiadowi załatwiłem ładny alternator Boscha 70A za 60zł, tyle że musiał koło pasowe sobie zmienić 

Ogólnie jakby kto chciał coś takiego to myślę że mogę pomóc

Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Naprawa tego alternatora jest bardzo prosta. Głupotą producenta było stosowanie zbyt niskiego przekroju przewodu "+" pomiędzy alternatorem a rozrusznikiem. 

Opublikowano
kizak napisał:

28 minut temu, Bananek napisał:

Kurna, śmieszy za każdym razem. 

Odświeżę  ,, suchara''                                                                                                                                                                                                                                                                                        Tatoooo, dlaczego ty biały ,mama biała a ja czarny ?                                                                                                                                                                                   Zamknij  mordę gówniarzu ,masz szczęście że nie szczekasz ,taka była balanga 😐

Tak było. Nie zmyślam. 😉

Opublikowano
radekz200 napisał:

44 minuty temu, Karol6130 napisał:

Coś tam kłos zaczyna wychodzić 

Co to za uprawa?

Rzodkiewka, nie widzisz?

hubertb napisał:

@Agrest Patrz rok temu sąsiad wyrzucił bo nie kwitnie:

IMG_0255.JPG

Nie pokazuj, bo zabierze. 😉

• Haha 2
Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

najpierw zajrzyj, czy pasek się nie ślizga

Nie. Pasek prawie nowy. Problem zaczął się po podłączeniu kabli w gnieździe zgodnie ze ogólnie przyjętym schematem i podpięciu dwukołówki również z poprawionym rozkładem kabli zgodnym ze schematem. Bo kiedyś jakiś artysta podłączył kable w gnieździe i dwukołówce inaczej i po podpięciu jakichś innych świateł, w rozrzutniku itp była choinka. 

6 minut temu, hubertb napisał:

Naprawa tego alternatora jest bardzo prosta. Głupotą producenta było stosowanie zbyt niskiego przekroju przewodu "+" pomiędzy alternatorem a rozrusznikiem. 

Nie mam pojęcia z czego ten alternator. Jest już z 10 lat w nim. 

Opublikowano
hubertb napisał:

17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

coś kręcisz 🤭 w c330 była prądnica a alternator to już twórczość indywidualna 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v