Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, hubertb napisał:

Przecież za 1ha działek budowlanych kupisz sobie 5 ha rolnego. Na twoim miejscu tylko bym się cieszył. 

A byli i u mnie już bo jeden kawałek im się podoba ale powiedziałem, że nie sprzedam. 

a ile ty tego masz? Ile za metr tam u was?

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Ty to masz poukładane w życiu ,ćwierć wieku nie przeżył ,a deklaruje się co będzie robił za 50 lat . Króliki cię wk***ią , albo nowa sąsiadka będzie z sąsiadkami chciał nago opalać się ,tocz Ty tego nie zdzierżysz ,no i  sprzedasz . No co będziesz na to patrzał ?🙆‍♀️😉

Obsadzę wkoło tujami jak Radziu 👀

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Wtedy taki plac się sprzedaje po pieniądzu zakładowi pogrzebowemu

Nie jak masz 1ha dogadujesz się z drugim takim samym obok, dzielicie na 10 arowe działki i budujecie domy, oczywiście ludziom sprzedajesz "dziurę w ziemi". Jak już sprzedacie te około 20 domów to macie do podziału jakieś 10mln zysku. Dalej wolisz iść na wojnę z miastowymi? 

• Haha 1
Opublikowano

to mi sprzedaj. kupiłbym w gminie z której Mamcia pochodzi kawałek ziemi. 

Opublikowano
hubertb napisał:

należy po prostu dobrze sprzedać i kupić sobie działkę we wsi bardziej oddalonej od miasta.

Super w teorii. W praktyce jednak zupełnie nie wykonalne w mojej okolicy. Tu nikt niczego nie sprzedaje odkąd pamiętam. A jeśli już to sprzedaż odbywa się w rodzinie. Więc kupno działki do uprawy w mojej wiosce nie istnieje.

• Like 1
Opublikowano

Oj i ja się nasłuchał od ODRowców i miejscowego pszczelarza jacy miastowi są rozszczeniowi. Ale podobno policja też już to z przymrużeniem oka traktuje, kiedyś gorzej było. 

Opublikowano
3 minuty temu, Krzak napisał:

a ile ty tego masz? Ile za metr tam u was?

Tamten kawałek 20a. Cena za metr różna, od 60-70 do 130zł nawet. 

3 minuty temu, hubertb napisał:

Nie jak masz 1ha dogadujesz się z drugim takim samym obok, dzielicie na 10 arowe działki i budujecie domy, oczywiście ludziom sprzedajesz "dziurę w ziemi". Jak już sprzedacie te około 20 domów to macie do podziału jakieś 10mln zysku. Dalej wolisz iść na wojnę z miastowymi? 

A po co komu te 10 milionów... Ja bym tyle w życiu nie chciał, bo po co to komu, do śmierci przepić nie zdążę.

Opublikowano

Co wy narzekacie na miastowych? Śwagier z siostrą sprowadzili się na sąsiednią wioskę z miasta i jakoś im nic nie przeszkadza ani smród ani kurz. Szwagra zaprosili do miejscowego OSP i uczestniczy w różnych miejscowych imprezach. 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

to mi sprzedaj. kupiłbym w gminie z której Mamcia pochodzi kawałek ziemi. 

A skąd Ty pieniędzy nabierzesz, jak były lata co po 440zl za tonę się brało 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A po co komu te 10 milionów... Ja bym tyle w życiu nie chciał, bo po co to komu, do śmierci przepić nie zdążę.

Może by się dało kupić jakieś siedlisko w szczerym polu, bez sąsiadów i problemów z nimi związanymi ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

A skąd Ty pieniędzy nabierzesz, jak były lata co po 440zl za tonę się brało 🤭

a to akurat z łatwiejszych pieniędzy jak rolnictwo i pewniejszych. 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Co wy narzekacie na miastowych? Śwagier z siostrą sprowadzili się na sąsiednią wioskę z miasta i jakoś im nic nie przeszkadza ani smród ani kurz. Szwagra zaprosili do miejscowego OSP i uczestniczy w różnych miejscowych imprezach. 

Nie wiesz o czym mówisz. Naprawdę. 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Bo to pół miastowi. 😉

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Super w teorii. W praktyce jednak zupełnie nie wykonalne w mojej okolicy. Tu nikt niczego nie sprzedaje odkąd pamiętam. A jeśli już to sprzedaż odbywa się w rodzinie. Więc kupno działki do uprawy w mojej wiosce nie istnieje.

Oczywiście zależy to od okolicy. 

@6465 Bo są "miastowi" i są nowi osadnicy. To nie do końca nawet od poprzedniego miejsca zamieszkania zależy. "miastowym" może być ktoś kto pochodzi ze wsi, dziś nie wszyscy na wsi pracują na polu, a o hodowli już nie wspomnę. 

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Nie wiesz o czym mówisz. Naprawdę. 

Znam tylko ich miastowych co przyszli na wieś, więcej przypadków nie znam więc piszę co wiem

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Posłuchaj starszego co Ci powie . Pewnie ten szfagier to nie piz.. ,i takiego wezmą . Ale normalnie to tak ,zachodzisz do obory a gów.. nie czujesz ,ale wbij się w garnitur ,to kurna wychodząc na podwórko ,psia jego mać .......

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Może by się dało kupić jakieś siedlisko w szczerym polu, bez sąsiadów i problemów z nimi związanymi ;) 

Ale sąsiedzi, zwłaszcza starzy to alkohol. A bez picia nie ma życia. Za godzinę zbieram się na jedną imprezę a potem jeszcze sąsiad pod wieczór zaprasza na %, z góry dziękując za jutrzejszy kurs ze złomem. To jest życie. 

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pjoter Ty se za żywota cmentarza nie rób 🤦‍♂️

A tam, już kiedyś było wszystko tujami obsadzone, kurła co ja się tego napalił, to jeszcze czasy przedsmogowe i nikt sraczki o to nie miał a teraz to by się posrali jak dymek zobaczą.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Leszy napisał:

Bo to pół miastowi. 😉

No siostra że wsi szwagier urodzony warszawiak, więc dobrze mówisz😁

2 minuty temu, kizak napisał:

Posłuchaj starszego co Ci powie . Pewnie ten szfagier to nie piz.. ,i takiego wezmą . Ale normalnie to tak ,zachodzisz do obory a gów.. nie czujesz ,ale wbij się w garnitur ,to kurna wychodząc na podwórko ,psia jego mać .......

Jeszcze goży On były glina nie piz...😁

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Ale sąsiedzi, zwłaszcza starzy to alkohol. A bez picia nie ma życia. Za godzinę zbieram się na jedną imprezę a potem jeszcze sąsiad pod wieczór zaprasza na %, z góry dziękując za jutrzejszy kurs ze złomem. To jest życie. 

Chyba nie myślisz, że tylko w zwartej zabudowie się % spożywa ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Chyba nie myślisz, że tylko w zwartej zabudowie się % spożywa ;) 

W takiej jak u was to do d*py, daleko łazić trzeba, nie ma się z kim kłócić i sporów prowadzić. A tu to czasem kura przeskoczy, to sąsiad przy koszeniu się "wgoli" w działkę sąsiada i już można się popstykać.

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, sadownik12 napisał:

Oj i ja się nasłuchał od ODRowców i miejscowego pszczelarza jacy miastowi są rozszczeniowi. Ale podobno policja też już to z przymrużeniem oka traktuje, kiedyś gorzej było. 

nawet ustawa chroniąca rolników miała wejść, ciekawe, gdzie utkneła

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A tam, już kiedyś było wszystko tujami obsadzone, kurła co ja się tego napalił, to jeszcze czasy przedsmogowe i nikt sraczki o to nie miał a teraz to by się posrali jak dymek zobaczą.

a jakbyś sobie kupił siedlisko w otwartym polu, to nawet podkładami kolejowymi być mógł hajcować. :ph34r:

Opublikowano
6465 napisał:

bo największe problemy mają typowe wsioki,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v