Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

a ja się cieszę że kupiłem znowu oszczędne auto bo też chciałem zaszaleć i kupić 6 cyl, ale przy tych cenach paliw i mandatów dobrze wyszło :D

W czwartek chłop przede mną tankował dodge 5.7 HEMI 

Wlal coś ponad 60 benzyny, 50 parę litrów gazu i 30 litrów benzyny w bagażnik. Śmiałem się do niego że do następnej stacji (4 km) mu wystarczy. 

Głowa pokiwał i mówi "eh na co mi to było "

2 minuty temu, TheraRolnik napisał:

To jeszcze głosu nie ma

W pracy do wożenia qq jest 1614 na przelocie i rura koło fi 100 to ma ryk 🤭

Cała wioska słyszy jak na kopiec wjeżdża 😅

Fi 100 ? Co to za czubek zakładał ?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Eeee myślisz, że aż takie radykalne kroki podejmować ??

A jak dobrze ci radzę. Ja jak bym się tyle czasu nie opierdalał to już bym miał dzieci po 17lat to bym se żył jak Sławki. Piwko co dzień pod grusza abo koło agresta.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Uziu92 napisał:

a ja się cieszę że kupiłem znowu oszczędne auto bo też chciałem zaszaleć i kupić 6 cyl, ale przy tych cenach paliw i mandatów dobrze wyszło :D

2 x po 6 to jeszcze szaleństwo. 😉

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

A jak dobrze ci radzę. Ja jak bym się tyle czasu nie opierdalał to już bym miał dzieci po 17lat to bym se żył jak Sławki. Piwko co dzień pod grusza abo koło agresta.

No racja w tym jest. Trochę trzeba życie jeszcze ogarnąć i wtedy można myśleć, chociaż naciski już coraz większe 🤣

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

a daj pan żyć, bym 3h na pole jechał :D

Trzeba było pole koło chałupy mieć😁 

W sumie najdalsze trasy to brata ciągniki robią do mnie żeby przyczepę na lawetę wepchnąć, 4,5km w jedną stronę

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tomek222 napisał:

Zelma spoko gość pomocny się nie wywyższa jak inne celebryty.

Tak nadajeta na tych jupiterów a tu na forum to też niezłe gagatki maszyny kupują najtańsze i najlepsze, nawozy pokupowali jak były najtańsze, a zboże sprzedali jak było najdroższe. A 6 ton pszenicy to chłopie nawet wstydu se nierób bo tu to się 8 ton zbiera i to w suszę.🤭

nic nie mam do człowieka, też mam kanał na jutubie i kilka filmów o różnej tematyce i wiem jaki film ile ma wyświetleń, jak chce coś na tym zarobić to musi nagrać coś ciekawego.

No niestety kolego jest tu kilku takich fanbojów, gdzie ich żelastwo najlepsze na świecie, choć każdy wie że to w najlepszym przypadku nic szczególnego, jest też kilku co kupiło nawóz po 1000 a pszenicę sprzedali po 1500, mają zapas sor na 3 lata w przód i wszystko to przewidzieli, nawet tutaj ktoś piał że jeden osobnik się chwalił ze kupił cały  samochód nawozu za gotóke, a sie okazało że to na kredyt czy tam jakiś odroczony termin. Normalnie maklerzy, tylko się z powołaniem mineli i muszą ryć w ziemi.

Edytowane przez Uziu92
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bananek napisał:

Ja mam siebie co pity ogarnia, co tam?

bo dodałem młodego ale coś tam chyba nie pasuje ,albo tak ma być , moge na priva podesłać , co oni tam pisza 

Edytowane przez DANDYS
Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

ma ktoś żonke co pity ogarnia ? 

W tym roku złożyłem pit przez internet, drugiego czy trzeciego dnia jak można było składać, w zeszły piątek już miałem zwrot podatku na koncie

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, TheraRolnik napisał:

A stary stwierdził że chodzi jak kupa złomu 🤔

Czyli normalnie...

11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Daj spokój, ktoś tu kiedyś pisał, że po drodze C-330 ciśnie na 2200 czy więcej obrotów, wracałem ze stacji to dałem gazu, toż to się jechać nie da... 1600-1800 to aż świat.

Na drodze to 2200 zawsze. Ale warunek to dobry tłumik najlepiej od 60 i jeszcze przedłużony, wtedy nie słychać klekotu. 

9 minut temu, Pafnucy napisał:

1600. to ledwo wolne obroty.

U siebie jak jeszcze 30kami pralismy to zauważyłem że w orce u mnie 1600 obr to takie optimum, na wyższych to tylko hałas a predkosc cię nie zmienia 

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

W tym roku złożyłem pit przez internet, drugiego czy trzeciego dnia jak można było składać, w zeszły piątek już miałem zwrot podatku na koncie

wlasnie tez chce , bo tka najszybciej kasa :D 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 minuty temu, DANDYS napisał:

ma ktoś żonke co pity ogarnia ? 

Tak samo u nas.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Tiguan, x3, x5, q5, q7 albo duster 

X3 abo Jeep Renegade ale coś koło 40tys. Trzeba położyć. A jeszcze ten rok przelatam w oplu.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Przed chwilą, 6465 napisał:

No racja w tym jest. Trochę trzeba życie jeszcze ogarnąć i wtedy można myśleć, chociaż naciski już coraz większe 🤣

U mnie to samo wszyscy kuzyni, znajomi się zaręczają, a ja zakończyłem zwiazek prawie 4 letni i ojciec z matką zaczynają mi podgadywać 😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v