Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Kapusty to od uja jest, ale kupić kury na targu to u nas trzeba o 3 w nocy jechać. 🤦 Dokąd wyświta kur już nie ma. Ja przez internety zamówiłem ostatnio 25 szt. Z płońska mi przywieźli w ten piątek.

W Płońsku to w niedzielę bywa giełda ptactwa.

Opublikowano

2mm w nocy, listopad 15mm. 

Przed chwilą, hubertb napisał:

Przypomniały mi się czasy kiedy sprzedawać czy kupować świnie jechało się w nocy. Co to była za głupota🤦‍♂️

A myślisz, że z kurczakami co było? W poprzednim "punkcie zakupu", teoretycznie sprzedaż miała być od 7 rano, kolejki aut ustawiały się już o 5 a od 5.30 sprzedawali. Ten co przyjechał na 7 to już nieraz nic nie kupił. A prosięta to był wypad o 2-3 w nocy. 

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, hubertb napisał:

Opona. W naczepie bije się 10 bar do koła. Jak pier.... to efekty widać na naczepie. 

Zmiana tematu.

Jakiej firmy amory i spreżyny do kombi pastucha na tył tylko nie za miliony🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A prosięta to był wypad o 2-3 w nocy.

No właśnie o tym mówie, jak by k... dnia nie było. 

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Zmiana tematu.

Jakiej firmy amory i spreżyny do kombi pastucha na tył tylko nie za miliony🤔

KYB 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Ludzie się sami nakręcali, tak jak z tymi kurakami. Coraz wcześniej zaczynali przyjeżdżać to i coraz wcześniej handlowali. Mało razy było się nawet 7-8 autem w kolejce, brało się po 50 sztuk a na 6 rano już w domu, załadowany i przejechane 15km.

• Like 1
Opublikowano
hubertb napisał:

Przypomniały mi się czasy kiedy sprzedawać czy kupować świnie jechało się w nocy. Co to była za głupota🤦‍♂️

No tak było. Od 2:00 w nocy w kolejce stalim z ojcem i przyjechał klasyfikator, gada, że tylko 40 szt kupi. Nasze się nie załapały, dwa wózki przed nami tyż. O kolejce za nami nie wspomnę. A za tydzień od nowa ładowanie i na skup.

• Like 1
Opublikowano

Ja też dziś na nockę do Wrocławia się wybieram więc tradycja trwa w najlepsze.

2 minuty temu, hubertb napisał:

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

W Płońsku to w niedzielę bywa giełda ptactwa.

Kurła, jak się jeździło do Pszczyny to pudełek brakowało... Bo jak się zobaczyło to by wszystko człowiek kupił. Teraz już nie jeżdżę bo się boję, że z powodu większych zasobów finansowych i nie stopowania przez nikogo pół giełdy wykupię 🤭

DSC02235.JPG

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

U nas tak jechali do przodu że targ był w środę a prosiętami już we wtorek po południu handlowali

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Słyszeli 

Ukraince nas ostrzelali

A nie mówiłem

Opublikowano
1 godzinę temu, Tigon napisał:

Urzędnicy amerykańscy powiadomili, że według wstępnych ustaleń rakieta, która uderzyła w Polskę, została wystrzelona przez siły ukraińskie w zbliżający się rosyjski pocisk - przekazała agencja AP. 

Hahahaha a nasi już ruskich atakują xD

A no nie no to się nic nie stało 😂

Opublikowano
51 minut temu, hubertb napisał:

Opona. W naczepie bije się 10 bar do koła. Jak pier.... to efekty widać na naczepie. 

W żuku jak strzeliła to drewnianą bortę rozerwało a w żuku ile mniej się pompuje 

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

1,5zł/kg

Ale szatkowana czy główki ?

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

Słyszeli 

Ukraince nas ostrzelali

Ciekawe jak "duduś slawa bandera" się z tego wytłumaczy?

Opublikowano
23 minuty temu, hubertb napisał:

A co to takiego dziwnego 

11 minut temu, Pafnucy napisał:

Słyszeli 

Ukraince nas ostrzelali

Było to do przewidzenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v