Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

no przykro patrzeć, ale.... czy ta droga nie powinna być szersza??

Byłaby szersza jakby na czas były przycinane gałęzie a tak to się rozrastają. 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

To ja koło ciebie przejeżdżałem w czwartek i nie zajechałem???

To którędy Ty cisnął z 7? 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

miejskie wyspy ciepla powoduja takie skutki....

wiekszosc z was ze wsi kwestionuje zmiany klimatu.

w europie zachodniej zauwazyli problem juz 30 lat temu.

ciekawe kiedy ta swiadomosc dojdzie do was ??

kurna nie bylem w krakowie z miesiac - nawet nie zwracam na to uwagi, 

ty mieszkasz  w rejonie wieliczki czy zabierzowa ?? bardziej polnoca szly chmury. 

pedro- jesli teren byl nieogrodzony, to niewiele mu zrobisz, masz nagrane ze jechal na ciebie ?? jesli nie to oborna konieczna nie wchodzi w gre.. gdybys trafil na rozgarnietego to mialby za co cpac przez pare miesiecy-za twoje..

Mam nagrane. I nagrane jest tylko to co potrzeba. Z jednej kamery wystarczy? Widzisz, mylycjanty co innego powiedzieli, ale tutaj jak zwykle trafi się mądrzejszy od radia 🤪 oko za oko. Jakby ci ciapaty wszedł do żonki na małe co nieco to też byś pewnie stał z boku, bał się bo może by jeszcze oskarżył o rasizm i ksenofobie...? Pewnie tak. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Co wam powiem to wam powiem, ale ludzie to jednak bezmózgie urwy i świnie.

Szkoda było przyciąć drzewko, obłożyło się owocem i teraz szkoda obtrącić owoce, no to przecież można ominąć po zbożu, bo to cudze i żadna strata.

Noż urwa zagotowało mnie jak zobaczyłem. Miałem złamać wierzchołek ale nie będę taką urwą.

Na innym polu jakiś uj zawrócił osobówką w pszenżycie🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

20220724_120801.jpg

Chcesz to wpadnij, decha niespodzianka gotowa i przetestowana 😁

• Haha 2
Opublikowano

Szkoda było przyciąć drzewko, obłożyło się owocem i teraz szkoda obtrącić owoce, no to przecież można ominąć po zbożu, bo to cudze i żadna strata.

Noż urwa zagotowało mnie jak zobaczyłem. Miałem złamać wierzchołek ale nie będę taką urwą.

Ta droga to taka nie za szeroka, najniższa kategoria ma 4m szerokości

Wiśnie swoją drogą, ale miarka w dłoń i potem uderz się w pierś, bo tam 4m nie widzę

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy napisał:

no przykro patrzeć, ale.... czy ta droga nie powinna być szersza??

To nie jest droga. Miedza przebiega środkiem tego pasa zieleni.

Wsiałem pszenicę na dzierżawie ( był tu sad), właściciel pokazał dokąd mam siać by zostawić przejazd, bo kiedyś ustalili że będą mieć wspólny przejazd.

Wiosną na powrocie jeździłem tędy opryskiwaczem szerokim po zewnątrz na 3m i wysokim na 3m i nie wadziłem o drzewka. Teraz szkoda im owocu i busa obdrapać to jadą po zbożu. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

🤝🏻🙋🏻‍♂️

20°,

Nic żadne kropli 🌧

😁

Na wschodzie można

https://www.olx.pl/d/oferta/traktor-ursus-c-360-4x4-CID757-IDQ87PB.html

U mnie znowu w nocy droczę deszczu, ale zanim dobrze z rynny zaczęło lecieć to i przestalo padać.🌧 

Groch zebrany...jak by kto chciał na poplon. Jutro dzwonię na wipasz zobaczę co oferują za niego.

20220723_074804.jpg

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

A co najlepsze mylycjant kazał podać wartość szkody, ile ryb ukradł

Zeznajesz że za około 1000zł i trzymasz się tego uparcie. Zaczynają wtedy działać. Usuń lepiej treść tego postu bo według tego opisu on może dostać mandat a zawiasy. 

• Like 1
Opublikowano

rozumiem teraz.

1 minutę temu, Agrest napisał:

To nie jest droga. Miedza przebiega środkiem tego pasa zieleni.

Wsiałem pszenicę na dzierżawie ( był tu sad), właściciel pokazał dokąd mam siać by zostawić przejazd, bo kiedyś ustalili że będą mieć wspólny przejazd.

Wiosną na powrocie jeździłem tędy opryskiwaczem szerokim po zewnątrz na 3m i wysokim na 3m i nie wadziłem o drzewka. Teraz szkoda im owocu i busa obdrapać to jadą po zbożu. 

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Wiśnie swoją drogą, ale miarka w dłoń i potem uderz się w pierś, bo tam 4m nie widzę

Czytaj co pafnucemu odpowiedziałem. To nie jest droga. 

Opublikowano
jahooo napisał:

są i 3.2m...

Opublikowano
3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Widać że bogol 🙊

Miałem wybór po 3800 i 3500 zł

9 minut temu, MarcinO10 napisał:

Na białoruskim coś widać 😜

Radar_26825_MAP_PHEN_20220724_1119.png

Napisz stronę ,nazwę ,bo na Windy ,Legionowski w naprawie ,a gdański nie ogarnia

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

ja bym już dawno to drzewko wyrównał

Mam tylko na ten sezon to pole więc skończę na rozmowie uświadamiającej. 

Są takie dwa miejsca.

Strata w pieniądzach niewielka ale mnie poprostu wurwia.

A co do zawiści o której @PRIMO pisał.

Miałem w jednym roku wiśnie opryskane na opadanie. Były drogie, zrobiłem najpierw żniwa. Wiśnie wisiały już na słowo honoru. Jadę otrząsać a tam 50% na ziemi. Jakaś upośledzona k**wa wzięła grubą lachę i napieprzała w wierzchołek.

Na początku myślałem że wiatr, ale skaleczenie kory na każdym drzewie rozwiało wątpliwości. No i gruby kij zostawiony przy ostatnim drzewku. Powyżej 1000zł wówczas poszło na ziemię  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v