Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Strongman napisał:

Ja kupiłem w lipcu po 1100 za rsm i mnie bedzie kosztował 1100 a nie 1800zł i czemu mam nie walić.

To od wiosny tak się dzieje z materiałami budowlanymi blachą i wyczułem sytuacje.Bo zawsze kupowałem o tej porze.

Tak jak widzę po ludziach to wszyscy mauzery mają pełne.

Teraz mam przeczucie ze do wiosny ON będzie po 7 zł.

No i dobrze, ale dlaczego piszesz że wszyscy pewnie po kupili też, bo ja i chyba nie tylko ja, jakoś nie widzę by cokolwiek ludzie po kupili?

1 godzinę temu, pawelek98 napisał:

mam dwa auta rsm po 1150, i reszte nawozów, do maja starczy potem się zobaczy

A czemu ma nie kupić jak rzepak 2700, gryka około 3000, pszenica 1050,

po prostu większą kasą się będzie obracać a zostanie tyle co zawsze, oni to mają policzone

szkoda tylko hodowców trzody 

Cię jasny gwint, xD  chłop uwierzył w dobrobyt,  i gwarantowane ceny skupu na przyszły rok. Kto ma policzone? wiesz co piszesz, jak Ci dopier**lą ze wszystkim, to zapomnisz jak się  nazywasz, popatrz jak wszystko drożeje i jaka relacja do produktów rolnych.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Taa wszystko drożeje. Zwłaszcza żywiec wieprzowy i ostatnio drób. Brojler tuszka kosztuje 5zł gdzie miesiąc temu było 7zł. Ciekawe co zrobicie ze swoją pszenicą jak pozamykają hodowle. Stal już tanieje. Zobaczycie jak ceny walną na łeb na szyje. Wtedy przypomne to co tutaj napisa£em.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Taa wszystko drożeje. Zwłaszcza żywiec wieprzowy i ostatnio drób. Brojler tuszka kosztuje 5zł gdzie miesiąc temu było 7zł. Ciekawe co zrobicie ze swoją pszenicą jak pozamykają hodowle. Stal już tanieje. Zobaczycie jak ceny walną na łeb na szyje. Wtedy przypomne to co tutaj napisa£em.

Przeczytałeś gdzieś żebym napisał że produkty rolne tak drożeją? Walnie bo nikt tego nie kupi, bo po prostu ludzi w Polsce nie stać na podwyżki, nie wiem komu się wydaje że mamy dobrobyt i ludzie za wszystko zapłacą każdą cenę.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysztof81 napisał:

To jak przepowiednia że będzie padać, pytanie tylko KIEDY.  Bo tak to sobie można gadać. Ja mówię wam że lato będzie gorące ale nie powiem w którym roku :D

Edytowane przez EppS
Opublikowano

hmmm miałem kupić lepszy rozsiewacz ale chyba trzeba odliczyć zakup, bo nawet lekkiej nie będzie co siać 😂😂

WojciechFirus napisał:

hmmm miałem kupić lepszy rozsiewacz ale chyba trzeba odliczyć zakup, bo nawet lekkiej nie będzie co siać 😂😂

lejkiem*

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, EppS napisał:

To jak przepowiednia że będzie padać, pytanie tylko KIEDY.  Bo tak to sobie można gadać. Ja mówię wam że lato będzie gorące ale nie powiem w którym roku :D

Zaczekaj. Przypomne Ci za kilka miesięcy. 

Opublikowano
21 minut temu, deSilva napisał:

o po prostu ludzi w Polsce nie stać na podwyżki,

jeszcze stać , choć już jest drogo dopóki bedzie bezrobocie niskie bedzie stać . ciastko kremówka  4, 4 zł ciasteczka owsiana 37 zł . 

Opublikowano
51 minut temu, deSilva napisał:

No i dobrze, ale dlaczego piszesz że wszyscy pewnie po kupili też, bo ja i chyba nie tylko ja, jakoś nie widzę by cokolwiek ludzie po kupili?

W moich stronach po kupili wcześniej,a dlatego pisze ze po kupili inni tez bo popyt na pędza podaż jak by nie kupowali to by cena nie rosła.

Agrest kupił mieszanie to nie kupił nawozu wiadomo ale inwestycja tez dobra.

Przy tych cenach co teraz tez bym nie kupił ale kupiłem wcześniej za dużo mniej więc lepiej czekać do wiosny co nie kupili bo niedługo dopłaty dadzą i to tez zły czas.

Lub jeszcze można poszukać składów gdzie mają po starych cenach a to przeważnie takie składy drogie i ludzie omijają z daleka a jak na te ceny co dzisiaj może być okazja.

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

przeważnie takie składy drogie i ludzie omijają z daleka a jak na te ceny co dzisiaj może być okazja.

Tak było miesiąc temu jak przedzwoniłem sprawdzić- ci co zawsze mieli najtaniej to Polifoska 8 coś koło 220zł a w lokalnym składzie, który miał najdrożej i mało kto kupował była po 200.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

Skąd takie info?

Mocznik 1360, sól 1330, ultra8 1590 kupione w marcu, ultra dap 1590 kupione chyba we wrześniu rok temu , rsm 32 1500 i 26s 1250 kupione początkiem miesiąca, albo koniec sierpnia.

Siarczanu magnezu też trochę zostało, i do oprysku i posypowego.

Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał:

nie wiem Agrest czy nielepiej jak byś ten nawóz teraz sprzedał ?   mam też palete mocznika po 1,3 tys  jak dojdzie do 2, 5 tys  to chyba na olx wystawie po 2,5 tys za tone 

Tak troche się uśmiechnąłem, ale to nie zły biznes 👍👏🙂

Opublikowano
27 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

wszystko się pokończyło, dzisiaj zajrzałem na pobliski skład to saletra wykupiona, po niedzieli przyjedzie i będzie kosztować 1900zł/t w zwyż

Wczoraj brałem saletrę w Radzyniu jeszcze trochę było po 1850 zł

Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał:

nie wiem Agrest czy nielepiej jak byś ten nawóz teraz sprzedał ?   mam też palete mocznika po 1,3 tys  jak dojdzie do 2, 5 tys  to chyba na olx wystawie po 2,5 tys za tone 

Skarbówka ci dopier**li i se usiądziesz ze zdziwienia.

Daj mi gwarancję że zarobię to ci sprzedam

Opublikowano

Panowie, jak ceny nawozów nie spadną, to chętnie pogadamy za rok z optymistami, tylko jak będziecie kwiczeć i nawoływać na strajki że nowiutkiego JD komornik chce zabrać, bo na kredyty nie starcza, to na mnie nie liczcie, bo mam to w d*pie.   xD.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Agrest napisał:

Skąd takie info?

Mocznik 1360, sól 1330, ultra8 1590 kupione w marcu, ultra dap 1590 kupione chyba we wrześniu rok temu , rsm 32 1500 i 26s 1250 kupione początkiem miesiąca, albo koniec sierpnia.

Siarczanu magnezu też trochę zostało, i do oprysku i posypowego.

Wiem bo tez sam kupiłem i zapamiętałem ze ty kupiłeś ze podobnie myślisz.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
45 minut temu, Strongman napisał:

W moich stronach po kupili wcześniej,a dlatego pisze ze po kupili inni tez bo popyt na pędza podaż jak by nie kupowali to by cena nie rosła.

Przy tych cenach co teraz tez bym nie kupił ale kupiłem wcześniej za dużo mniej więc lepiej czekać do wiosny co nie kupili bo niedługo dopłaty dadzą i to tez zły czas.

Lub jeszcze można poszukać składów gdzie mają po starych cenach a to przeważnie takie składy drogie i ludzie omijają z daleka a jak na te ceny co dzisiaj może być okazja.

Nie bój żaby, niedługo dołączymy do was, czyli hodowcy trzody, też bez roboty chcemy zarobić na zbożu rzepaku, też będziemy kupować nawozy na zapas, no chyba żeby wtedy cena płodów rolnych niespodziewanie jebnęła na dół.   :P

Opublikowano

Ja mam krowy mleczne od kilku lat i nie ukrywam ze co miesiąc pensja a jak produkowałem zboże kukurydze ziemniaki to na koncie raz przybywało a potem to się wydawało na produkcje a przy krowach cały czas do góry.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

" do wiosny nic nie stanieje" 

Edytowane przez MarcinNH
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v