Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Dariowola napisał:

Co to drogi?Może jeszcze być droższy no   tańszy też. 😁 A gdzie kasę zamrozić w banku w lodówce.? Saletrosan 26 1380 zł, saletrzak 1350 zł. Ceny Brutto WZW  .Nie doczytałem  w jaki towar zainwestować.?🤔

W bitcoina🤣

Można przerypać azot w jeden dzień😆

Opublikowano
3 minuty temu, Dariowola napisał:

Agrest. Ja chciałbym naturalną i spodziewaną śmiercią umrzeć. 🙏

Chcesz czekać np kilka lat na śmierć? 

Nie sądzę

Opublikowano
pawel885 napisał:

Nie wiem, dzieła sztuki, złoto, nieruchomości  albo ciągnik

taa, a najlepiej w Zetora 😆

damianzetor9540 napisał:

Sami nakręcacie panikę na której zależy sprzedawca. Idąc waszym tokiem rozumowania, maj/czerwiec i nawet trochę lipca śruta rzepakowa drożała na potęgę, pod 1800 zł za tonę, pewnie każdy z was by poleciał kupic i po te 1800 no bo TANI NIE BYDZIE, a w sierpniu przyjechała łódka po 1300 😆😆😆  Pieniądze to się zamraża w towarze na którym nie widać straty, i napewno nie kupię azotu na pół roku do przodu w pojebanej cenie i będę się na niego patrzyły jak leży. Przyjdzie czas siania to przyjedzie, pewnie tańszy niż obecnie, a nawet jeśli by nie staniał a nawet zdrożał

teraz to już za późno jest na zakup azotu "w sensownej cenie". u mnie przez 30 dni saletra +200 zł/t. mówisz że będzie tańszy, może i masz rację ale według mnie poniżej 1300 brutto saletry już nikt nie kupi

Opublikowano
13 minut temu, Dariowola napisał:

A i 100 lat

i w bólach? ja bym nie chciał.

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Agrest napisał:

W bitcoina🤣

Można przerypać azot w jeden dzień😆

Bitcoin moim zdaniem tylko długoterminowo, min 3-5lat... 

A szybciej na tą chwilę może cardano, mówią że bardzo dobra inwestycja, np od lutego zrobiło na tą chwilę 150-200%.. I raczej systematycznie będzie szło.. solana, Luna tak samo..  ale o czym tu mówić, trzeba mieć bardzo niepotrzebne pieniądze na to i stalowe nerwy, to sukces murowany... więc wolę kupić to co mi potrzebne, większą część azotu w rsmie już mam na przyszły rok po 1380brutto, nie należę do tych co mówię że będzie tylko drożej bo ja kupiłem w takiej cenie, ale gospodarka i podejście państwowego koncernu nie wskazuje w najbliższym czasie( tzn min. 2 lata moim zdaniem)na niższe ceny.. będzie krach gospodarczy, nie tylko u nas, to jest więcej jak pewne pytanie nie czy tylko kiedy...

Edytowane przez skywalker89
Opublikowano
2 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Npk kupiłem wiosna po dość normalnych cenach ;)

Sami nakręcacie panikę na której zależy sprzedawca. Idąc waszym tokiem rozumowania, maj/czerwiec i nawet trochę lipca śruta rzepakowa drożała na potęgę, pod 1800 zł za tonę, pewnie każdy z was by poleciał kupic i po te 1800 no bo TANI NIE BYDZIE, a w sierpniu przyjechała łódka po 1300 😆😆😆 

Pieniądze to się zamraża w towarze na którym nie widać straty, i napewno nie kupię azotu na pół roku do przodu w pojebanej cenie i będę się na niego patrzyły jak leży. Przyjdzie czas siania to przyjedzie, pewnie tańszy niż obecnie, a nawet jeśli by nie staniał a nawet zdrożał, to kasa którą bym na niego teraz wydał, to do wiosny na siebie zarobi zainwestowana w co innego. 

gaz i prąd to główne koszty produkcji nawozów azotowych. Nawet jak grupa azoty podbiła sobie marże o 5% i z niej zejdzie na wiosna to będzie to niezauważalne. To że prąd w przyszłym roku wywali w kosmos to jest pewne. Z gazem nie wiadomo jak się potoczy. 

23 minuty temu, skywalker89 napisał:

Bitcoin moim zdaniem tylko długoterminowo, min 3-5lat... 

A szybciej na tą chwilę może cardano, mówią że bardzo dobra inwestycja, np od lutego zrobiło na tą chwilę 150-200%.. I raczej systematycznie będzie szło.. solana, Luna tak samo..  ale o czym tu mówić, trzeba mieć bardzo niepotrzebne pieniądze na to i stalowe nerwy, to sukces murowany... więc wolę kupić to co mi potrzebne, większą część azotu w rsmie już mam na przyszły rok po 1380brutto, nie należę do tych co mówię że będzie tylko drożej bo ja kupiłem w takiej cenie, ale gospodarka i podejście państwowego koncernu nie wskazuje w najbliższym czasie( tzn min. 2 lata moim zdaniem)na niższe ceny.. będzie krach gospodarczy, nie tylko u nas, to jest więcej jak pewne pytanie nie czy tylko kiedy...

O niczym innym nie marze jak kupić shitcoina który urósł 200% w ciągu pół roku. Na pewno teraz nie mamy górki. Na pewno nie będzie korekty. Na pewno. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, KarolaKarotka napisał:

najlepiej wziąć kredyt, bo teraz niskie procenty, i kupić górę bitcoinów 😜

Tylko że większość tu obecnych nie dostała by kredytu nawet na dwa bitcoiny🤣.

To jest nie tyle chore co popierdolone. Ktoś kiedyś ładnie umoczyłem i będą to drobni ciułacze.

Jak pomyślę że kupiłem mieszkanie za 1 bitcoina to łapię zawieszenie, no bo sam nie wiem co o tym myśleć🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Reset wskazany🤣

Opublikowano

W Salwadorze bitcoin jest już uznanym środkiem płatniczym, śmiejecie się ale tak jak nikt covida z Chin się nie spodziewał tak i u nas za jakis czas będzie można płacić w krypto...to jest ciężkie do ogarnięcia, interesuje się tematem od lutego na tyle na ile mam czas to nie jest takie proste jak się z boku wydaje..

Opublikowano
5 godzin temu, Dariowola napisał:

Nie doczytałem  w jaki towar zainwestować.?🤔

W Zetorki serii 5211-7745 i nowsze, przez ostatnie 10 lat praktycznie nie widać by ich ceny spadały, wręcz przeciwnie.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, skywalker89 napisał:

W Salwadorze bitcoin jest już uznanym środkiem płatniczym, śmiejecie się ale tak jak nikt covida z Chin się nie spodziewał tak i u nas za jakis czas będzie można płacić w krypto...to jest ciężkie do ogarnięcia, interesuje się tematem od lutego na tyle na ile mam czas to nie jest takie proste jak się z boku wydaje..

Mój wuj 10 lat temu w to się bawił, miał koparki takie kompy i kopał te bitcoin na początku to było tanie potem już droższe ale co teraz.

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Mój wuj 10 lat temu w to się bawił, miał koparki takie kompy i kopał te bitcoin na początku to było tanie potem już droższe ale co teraz.

Jeżeli ma to co wykopał to masz bogatego wuja 😁

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, pawel885 napisał:

Nie wiem, dzieła sztuki, złoto, nieruchomości 

albo ciągnik 

No tak  , na dziełach sztuki się nie znam , złoto też nie bardzo dla mnie  a inwestować w nieruchomości żeby za cztery miesiące sprzedać B|bo będzie trzeba nawozy kupić 

To nie są pieniądze na ciągnik tylko przeznaczone do obrotu w gospodarstwie 

Były na nawóz i jest 🤷‍♂️

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Nie uprawiam wróżbiarstwa ale biorąc pod uwagę rosnąca cenę zbóż oraz to że zaraz będą zaliczki dopłat to wątpię że cena nawozu spadnie a wręcz przeciwnie może wzrosnąć bo część ludzi jak dostanie dopłaty to wstrzyma się ze sprzedażą zbóż i znowu pójdą w górę. 

Ale to tylko tylko głośne przemyślenia

Opublikowano (edytowane)

Ruszyło się z rsm dostaje smsy ze rsm jest dostępny.Od dilerów.

Ja o bitkoinie dowiedziałem się jak kosztował jeden 800zł potem skoczył na 5tyś, wujo to kopał ale umarł nagle i zacząłem się tym interesować jak poszedł w cenę brałem informatyków żeby to znaleźli ale guzik.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 godzin temu, Strongman napisał:

W Salwadorze bitcoin jest już uznanym środkiem płatniczym,

salwador to kraj mafijny , to jest dobry sposób na wyprowadzanie pieniedzy . mafia do nawet za mało powiedziane tam są popierdoleńce .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v