Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Latają k**wy na tą Białoruś i Ukrainę demokracji bronić a niech sobie te dzikie narody żyją po swojemu. Teraz ze wschodu nam pszenicy nawiozą i będą zadowoleni że im pomogli... Na Białorusi jaki pucz był, Łukaszenkę by powiesili i co ?, gówno on dalej u władzy kto skakał to go zamkneli i rządzi dalej a my teraz musimy płacić za głupotę pieprzonych pisiorów i pajaców walczących o demokracje w nie swoim państwie  

• Like 12
Opublikowano
2 minuty temu, pawelek98 napisał:

a skąd wiesz że ten gaz już nie płynie?

Gdyby płynął to nie byłoby przykręcania kurków raczej. Ruscy siedzą na gazie i niestety zawsze będą mieli narzędzia do manipulacji cenami tego surowca

Opublikowano
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Pewnie są zapowiedzi drastycznych podwyżek błękitnego paliwa z Rosji , bo innego tłumaczenia to nie widzę .

Ten gaz już podrożał i PGNiG podniósł cenę gazu 17 grudnia o ponad 40%(cenniki na stronie) to że ceny azotu wzrosną było już wtedy wiadome!

I teraz nawet jak nikt nie kupi nawet tony saletry to cena nie spadnie, co najwyżej zatrzymają produkcję.

Ceny azotu spadną dopiero gdy spadnie ceną gazu - najwcześniej pewnie w marcu i PGNiG obniży cenniki, ale nawozy azotowe pewnie utrzymają wysoką cenę co najmniej do czerwca takie są realia niestety

• Like 4
Opublikowano
2 minuty temu, VonVegans napisał:

Odpierdala się to u rolników we łbach.placili po 3ks za saletrę to czemu by nie podnieść ceny???a potem na drogi pojadą strajkować.sami z siebie robią durni.i nie pierdolta głupot że trzeba kupić bo nie urosnie.tylko w większości gospodarstw jak nie urośnie to sznur i gałąź zostaje.zamiast chłopy sue zmówić i nie kupować to nakupili.i zamiast dziadowa rok będą dziadowa resztę życia

Taka dygresja. Dziwne to wszystko, dziwne czasy. Nawet tu na forum wszyscy by się kłócili między sobą najlepiej, jeden z drugiego się śmiał że ten kupował latem po 1500 teraz ten się śmieje ze tanio kupił i co niektóry trzyma kciuki zeby cena najlepiej wzrosła do 8000, a czemu nie. Kilka, czy kilkanaście lat temu przy takich wzrostach cen co by się robiło? Po co nam te wszystkie organizacje, izby rolnicze, kółka itd, pewnie po namyśle wyślą apel do ministra. Tylko tak naprawdę jedziemy na jednym wózku wszyscy. 

• Like 4
Opublikowano
9 minut temu, ThePerkins napisał:

Latają k**wy na tą Białoruś i Ukrainę demokracji bronić a niech sobie te dzikie narody żyją po swojemu. Teraz ze wschodu nam pszenicy nawiozą i będą zadowoleni że im pomogli... Na Białorusi jaki pucz był, Łukaszenkę by powiesili i co ?, gówno on dalej u władzy kto skakał to go zamkneli i rządzi dalej a my teraz musimy płacić za głupotę pieprzonych pisiorów i pajaców walczących o demokracje w nie swoim państwie  

Nie tylko pisiorów ale i całej opozycji. Grodzki czy Tusk też się cały czas spotykali z ciechaowską czy jak jej tam. Nie zdziwłbym się jakby ona była podstawiona aby specjalnie to wszystko zaaranżować. 

• Like 1
Opublikowano

A saletrzak Węgry, to co tam za cud, że też tyle podrożały 🤔

Opublikowano
6 minut temu, maczopestka napisał:

Gdyby płynął to nie byłoby przykręcania kurków raczej. Ruscy siedzą na gazie i niestety zawsze będą mieli narzędzia do manipulacji cenami tego surowca

Do nas nie plynie, bo my przeciez ruskiego nie chcielismy umowa sie konczy w tym roku i nasi sie zarzekali ze nie podpisza, do niemiec poplynie bo ich nie stac na tanszy amerykanski

Opublikowano (edytowane)

Niby wolny rynek ale to.wszystko jakieś manipulacje i spekulacje.w marcu piło się wódeczkę z pewnością panem.i wtedy mi powiedział że po żniwach rzepak będzie w okolicy 3300 a przed żniwami mam za wszystkie pieniądze jakie mam kupic nawozy bo będą w chooj drogie.no i skąd on to qukwa wiedział???

Edytowane przez VonVegans
  • Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, Tomek90 napisał:

Zgadza się, kupiłem maszynę w bardzo fajnej cenie, nawozów nie kupiłem poczekam do połowy marca skoro już tyle poczekałem, pewnie zabraknie co? 🙈

Co kupiłeś? 😀

Opublikowano
7 minut temu, VonVegans napisał:

Niby wolny rynek ale to.wszystko jakieś manipulacje i spekulacje.w marcu piło się wódeczkę z pewnością panem.i wtedy mi powiedział że po żniwach rzepak będzie w okolicy 3300 a przed żniwami mam za wszystkie pieniądze jakie mam kupic nawozy bo będą w chooj drogie.no i skąd on to qukwa wiedział???

daj namiar na tego jegomościa jusz jade do monopolowego ,zapytam czy coś wie na temat szóstki w totolotka

Opublikowano
7 minut temu, VonVegans napisał:

Do mojego ojca w tamtym roku przyszeł sms że cena stali wystrzeli w kosmos za tam dwa czy trzy miesiące,,, po czym okazało się że tak właśnie się stało, ojciec nawet nie wie od kogo ten sms

Opublikowano

Ja jeszcze zajmuje się uprawą tytoniu. W czerwcu była u mnie w domu wizyta kilku ważnych dyrektorów z firmy tytoniowej ( ULTP ) i Pani redaktor naszej branżowej gazety tytoniowej. Rozmawiałem o wzroście cen a oni na to, że czeka nas kilkuletnia drożyzna... i musimy się do tego przyzwyczaić. 

Muszę częsciej zapraszać "na ciasto" takich ludzi, zostałbym milionerem :) 

Opublikowano
8 minut temu, Zbyszek3939 napisał:

Szkoda że dopiero teraz o tym piszesz9_9

A jak byś zareagował gdybym w marcu ogłosił że saletra będzie 4 koła?😁

1 minutę temu, Dariowola napisał:

A kiedy miał napisać jak ceny były niskie ?Wtedy byś napisał że ma coś z głową. 🤭

Otóż to🤣

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, pawelek98 napisał:

Z USA pojechaliśmy do Iraku napadliśmy kraj, zniszczyliśmy, zginęło wielu niewinnych ludzi , zginęło kilkudziesięciu naszych chłopców, Pytam w imię czego napadliśmy na inny kraj? 

Wytłumaczenia są zawsze media wszystko ustawią?

My nawet nie rządzimy we własnym kraju takie są realia

Ot to to. To było czyste sk***ysyństwo z naszej strony. 

Opublikowano
32 minuty temu, ThePerkins napisał:

Mają Rosje rozpier .... dobrzy w mordzie są. Ciekawe gdzie się będą zpierd..... jak putin bombkę im na święta wysśle do warszaw

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v