Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, arek_124711 napisał:

Pisalem jakies 3 tyg temu ze port pelna para rozladowuje mocznik to byly smiechy skad wiem... a teraz kolejny statek i kolejny... 

w jakiej cenie ten mocznik?

Edytowane przez lonoh
Opublikowano
4 godziny temu, Paramonov napisał:

Jak mogą planować zbiory o 20.% wyższe jak nie wiadome co się jeszcze wydarzy gradobicia , susza , brak nawozu i tak dalej. Kontrakty na zboża na nowy zbiory ponoć też są wysokie...

Jak to jak mogą planować . Normalnie . Ty siejąc zboże czy coś innego też na pewno masz jakiś plan na jaki plon liczysz i ustawiasz uprawę z nawozami czy innymi środkami pod dany plon , a że w trakcje wegetacji wszystko się może zmienić i możesz nie zebrać nawet połowy tego co zaplanowałeś to już jest inna kwestia . Tak samo oni mogą planować zbiory +20% , a na końcu może być minus 20% bądz więcej .

Opublikowano

Czyli u rolnika na podwórku będzie kosztował parę złociszy mniej jak nasz krajowy , a tu widzę liczycie na super promocje 😊

Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Ktoś pisał wcześniej że  nawozu zbraknie dla nas🤔 patrzcie czym do nas dostarczono troszkę towaru...biznes się kręci jak widać 

https://fb.watch/a1lXDhZ4xi/

O czym oni gadaja bo nie ma u mnie głosu??

Opublikowano
1 godzinę temu, SAUTER napisał:

O czym oni gadaja bo nie ma u mnie głosu??

19 minut temu, mysza103 napisał:

O tym że jak kupisz całe auto nawozu które stoi za nimi to drugie auto dostaniesz gratis .

A za trzecie przeleją Ci kasę na konto🤣

Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym który pracuje w firmie sprzedającej nawozy namawia na kupno bo w tej chwili saletra 2920zl a ci co im przywożą mówili że po nowym roku bliżej wiosny podobno około 4 tys

Opublikowano

Coś mi się wydaje że na wiosnę będzie pozew zbiorowy przeciwko galan99😁

Cały czas mocno grał na zniżki. Do wyjaśnienia czy czerpał profity z agitacji😉😉😉

Opublikowano

o kurde, to muszę szybko cennik zmienić na bramie jak takie podwyżki na wszystko ... pszenica 2000, rzepak 4000 ... promocja do końca roku, obowiązują też limity ... jeden kontrahent może wziąć tylko pół auta 😜

A tak bardziej poważnie ... Kiedy wyjdziemy na ulicę? Co się musi wydarzyć?

(żeby nie było u mnie na przyszły rok nawozy są, saletra w lipcu kosztowała 1100 netto przez 3 dni)

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

gadać to on sobie może. Nie ma żadnych przesłanek żeby nawóz na wiosnę był tańszy.

Agrest napisał:

Coś mi się wydaje że na wiosnę będzie pozew zbiorowy przeciwko galan99😁

Cały czas mocno grał na zniżki. Do wyjaśnienia czy czerpał profity z agitacji😉😉😉

Opublikowano

nie ma też przesłanek żeby było drożej, ziarko też. 

Opublikowano

Popatrzcie jak szybko wszyscy przyzwyczaili się do nowych cen. Jak ktoś tylko napisze, że udało mu się kupić 100zł taniej od cen z forum, to już wszyscy podskakują z euforii jaka dobra cena.

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, FarmerDyzio napisał:

gadać to on sobie może. Nie ma żadnych przesłanek żeby nawóz na wiosnę był tańszy.

Jak to nie będzie tańszy jak tu się zawiązywał sPISek by nie kupować po tych złodziejskich cenach to obtanią na wiosnę . I co? Ano nic, bo świat ma w nosie kilku chłopów a ceny surowców nie będą zależne od nich nawet w ułamku promila.

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Chłopów ma w nosie, ale ludzi już nie koniecznie. 

To nie chłopi powinni strajkować lecz zwykli zjadacze chleba 

Tylko durny zjadacz chleba nie potrafi powiązać drogich nawozów z drogą żywnością. 

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

nie ma też przesłanek żeby było drożej, ziarko też. 

GA przecież mówi że będzie drożej 😂

1 minutę temu, PRIMO napisał:

Tylko durny zjadacz chleba nie potrafi powiązać drogich nawozów z drogą żywnością. 

Droga żywność to nie tylko nawozy. 

Opublikowano

azoty polskie chiba w nowym roku oleje i jeśli będzie z importu choć 1 zł tańszy to będzie z importu 

zawsze w jakiś patriotyzm gospodarczy się bawiłem. teraz dosyć. 

Opublikowano
2 godziny temu, tommy66692 napisał:

Podobno saletra po nowym roku 200 zł do góry a mocznik 400

Jak dka mnie to mogą podnieść i o tysiąc złotych na tonie ponieważ już przy obecnych cenach nie zamierzam kupić ani grama... 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v