Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
karino25 napisał:

3 godziny temu, danielursus3p napisał:

Myślałem i ja o tym. Jak się ma swoją kasiore to dobry spokojny biznes, to stypy, to komunie, to bankiety czy inne tego typu. Pomysł trafiony, jeszcze zrobić coś co by wyprzedzalo konkurencję to już w ogole by się przyjęło na długie lata w przód. 

A zamiast sali myśleliście o Stacji Kontroli Pojazdów? Macie konkurencję w pobliżu?

Cen nawozów nie znam, nawet nie dzwonię i nie pytam. Czekam do wiosny

duża konkurencja , nawet puste stoją, po za tym mialy zostać tylko okręgowe, miała być reforma, sytuacja niepewna, bo nowym podstawowym nie chcieli dawać uprawnień.

Rolnik1973 napisał:

Gruby granulat, taki z radzynia co rozwozi dla kornicy.

370 t

ja płaciłem w czerwcu 260 zł za tonę koszelowskiego. Dla mnie towar prima sort.

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, lukasz7604 napisał:

Nie ma to jak merytoryczna odpowiedz.

Czuję się porażony siłą argumentacji.

Ale ja nie zaczynałem z Tobą żadnego dyskursu, skomentowałem tylko poziom zadanego przez Ciebie pytania.

Zobacz sobie co znaczy whataboutism, dokładnie ten zabieg zastosowałeś w swojej wypowiedzi odnośnie inflacji.

Cena nawozu bez zmian, dalej za drogo.

Edytowane przez misio3p
Opublikowano

I będzie jeszcze drożej. Znajomy pracujący w pewnej firmie handlującej nawozami mówił ze mieli przestój z 2 miesiące w handlu bo nie było czym i bali się kupować tak drogi towar żeby z nim nie zostać. Obecnie ściągają co się da bo taniej nie bedzie

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

i co z tego jak oni mają cała mase nawozu drogo wyprodukowanego...

Ale kto ma? Zachód nie produkował po takich absurdalnych cenach, bo wiedział, że tego nikt nie kupi. A GA cieżko powiedzieć, bardziej skłaniał bym sie ku tezie, że przez długi czas mieli jeszcze dobre ceny, może jakieś kontrakty i tylko wykorzystywali ceny rynkowe, żeby dobrze zarobić. Skoro nasz jechał na zachód jak był tańszy to i przyjedzie z zachodu jak tam będzie tańszy.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hardkor113 napisał:

I będzie jeszcze drożej. Znajomy pracujący w pewnej firmie handlującej nawozami mówił ze mieli przestój z 2 miesiące w handlu bo nie było czym i bali się kupować tak drogi towar żeby z nim nie zostać. Obecnie ściągają co się da bo taniej nie bedzie

Dziwne żeby mówił żeby teraz nie kupować.  xD

Opublikowano

Przy obecnych cenach to nawet dowiezc nawóz z centrum niemiec do centrum polski to minimum 200 zł za tone dodatkowo , ac więc nawóz z zachodu europy nigdy nie bedzie konkurencyjny cenowo , a na pewno nie nawozy azotowe  są nieraz nawozy np . z węgier ale to też sporo km .

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

Przy obecnych cenach to nawet dowiezc nawóz z centrum niemiec do centrum polski to minimum 200 zł za tone dodatkowo , ac więc nawóz z zachodu europy nigdy nie bedzie konkurencyjny cenowo , a na pewno nie nawozy azotowe  są nieraz nawozy np . z węgier ale to też sporo km .

No tak, ale to jest tylko jakas alternatywa gdyby naszym magikom z GA i innej maści handlarzom przyszło do głowy utrzymywac wysokie ceny bo po takich przyszło im produkować w sytuacji kiedy zachodnie fabryki ruszą z produkcją na tańszym gazie.

Opublikowano (edytowane)

Polskiego rolnika w zdecydowanej większości i w dalszej perspektywie i przy innych wszelakiego rodzaju podwyżkach nie stać na tak drogie nawozy, się nawet nie oszukujmy że tak nie jest. odbije się to tylko zmniejszeniem drastycznie ilości wysiewanego nawozu, a w konsekwencji przy nieurodzajnym roku na ogólnym spadku plonów.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
14 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

aaa to pewnie ten zbierany z rowu koło Biskupca.hehe Na zakręcie jakiś kiero zgubił parę ładnych ton kilka dni temu.Widziałem jak chłopaki to zbierali do BB i HDSem na naczepę ładowali.Jak dziś przejeżdżałem to jeszcze trochę zostało,ale deszcz zmoczył to Ci się będzie w rozsiewaczu zapychać hehe.

Właśnie wyładowałem. Data produkcji 27.10.2021,godzina 11. a więc chyba nie ten pulan makro. Cena 1230 zł za tonę

Opublikowano
3 godziny temu, hardkor113 napisał:

Będzie taniej Władek odkręcił gaz do Europy i na wiosnę będą taniej nawozy .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v