Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Technologia za żywność. Pewnie rolnictwo zostało poświęcone dla przemysłu i tych dziedzin gdzie jest większy hajs. Inaczej cła i wojna handlowa a Niemcy opylą samochody a reszta nam przyśle swoje genetyczne kurczaki i krowy

15 minut temu, Uziu92 napisał:

nie wiem ile mam dokładnie, ale 150 rozrzutników powinno być, pod rzepak da się wiecej, pod zboże mniej, słomę się zetnie i będzie.

Podlewasz pszenicę w tym roku?

Opublikowano
22 minuty temu, Uziu92 napisał:

nie wiem ile mam dokładnie, ale 150 rozrzutników powinno być, pod rzepak da się wiecej, pod zboże mniej, słomę się zetnie i będzie.

Ja kojarzę 120t/ha mówiłeś. 

Opublikowano

Miączyn Rol Mech sól miała być po 1500 bb i 1530 worek brutto ale jak przywieźli to na kwicie doliczyli taką cenę 1590 szkoda gadać nie rzetelni sprzedawcy. Knap pol miał jeszcze po 1460 mały worek ale trzeba ręcznie rozładowywać bo nie mam czym.

W tym roku tylko wapno 300 kg  i sól 200 kg i koniec nawożenia. Polidap po 2900 a polifoska 6 od 2050 do 2150 brutto.

Opublikowano
14 minut temu, wojak1986 napisał:

Technologia za żywność. Pewnie rolnictwo zostało poświęcone dla przemysłu i tych dziedzin gdzie jest większy hajs. Inaczej cła i wojna handlowa a Niemcy opylą samochody a reszta nam przyśle swoje genetyczne kurczaki i krowy

Podlewasz pszenicę w tym roku?

nie podlewam.

7 minut temu, Tomek90 napisał:

Ja kojarzę 120t/ha mówiłeś. 

wszędzie tyle nie dawałem, mam pryzmy w 3 miejscach i rozrzucone pola, trzeba było wszystko wywiesć to na pewne działki poszło więcej, na inne mniej, zalezy jaka gleba też.

Opublikowano
Pięciotlenek fosforu (PO)
Rozpuszczalny w obojętnym roztworze cytrynianu amonu i wodzie
Rozpuszczalny w wodzie

15
14

to z innej profoski z fosforem 15.  powinno byc chyba i w tej podobnie ??

Ciekawa opcja przy cenach za npk po 1900-2000 netto

Opublikowano
1 godzinę temu, masa24 napisał:
Rozpuszczalny w wodzie

15
14

Jak nie podają na stronie fosforu rozpuszczalnego w wodzie to lepiej dopytaj. Ta różnica w cenie z czegoś musi się brać.

Opublikowano
3 godziny temu, masa24 napisał:
Rozpuszczalny w wodzie

15
14

Cena normalna fosforu tyle samo deko więcej tyle że potasu dodane i cena aż 500 zł więcej 

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie starych dostaw -Panowie kto z was wierzy że handlujący mając aktualną cenę na poziomie kilkaset zł wyższą sprzeda nawóz taniej ? no zejdźmy na ziemię i przestańcie  być dziećmi  i wierzyć w bajki .Cena konkurencyjna zrozumiałe 10/ 20 zł  ale nie kilkaset ?

Edytowane przez RU68
Opublikowano
14 minut temu, RU68 napisał:

Odnośnie starych dostaw -Panowie kto z was wierzy że handlujący mając aktualną cenę na poziomie kilkaset zł wyższą sprzeda nawóz taniej ? no zejdźmy na ziemię i przestańcie  być dziećmi  i wierzyć w bajki .Cena konkurencyjna zrozumiałe 10/ 20 zł  ale nie kilkaset ?

Mam cennik na nową dostawę na trifos po ponad 2100, kupiłem w tym samym czasie z tego samego składu po 1500. Potrzebujesz fakture dla uwierzytelniania?? 

IMG_20210625_130547.jpg

Opublikowano

zgadzam się w 100%

byłam dziś w punkcie, nawet nie pytałam o nasiona do siewu, te jeszcze nie wyprodukowane a już straszą co się dzieje z cenami ... "nasiona rzepaku to masakra" słyszę ... i się pytam a dlaczego co się stało ... "no jak to co zobacz sobie na ceny rzepaku w tej chwili", nie chcąc dyskutować po prostu uśmiałam się, ale widać wszędzie taka nagonkę na kupowanie na zapas, zapisy, morze jeszcze w kolejce będziemy stać, ustawiają sobie klienta i korzystają z ogólnego popłochu i dezinformacji.

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Tomek90 napisał:

Mam cennik na nową dostawę na trifos po ponad 2100, kupiłem w tym samym czasie z tego samego składu po 1500. Potrzebujesz fakture dla uwierzytelniania?? 

IMG_20210625_130547.jpg

ciekawostka to tak samo jakbyś sprzedawał teraz pszenicę po 700 bo była z poprzednich zbiorów - litości z tymi bajkami 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v