Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Baks00 napisał:

Wiem ze temat nie na czasie,ale mam pytanko 

-łubin na poplon po zniwach na sciernisko to przed agregatem scierniskowym czy po nim i zabronować?

Przed agregatem i tak do 5 cm zruszyc ziemie

• Like 1
Opublikowano

Słuchajcie potrzebny mi jest taki stabilizator do Case 856, numer katalogowy jaki namierzyłem w necie to 2574019 ale nie moge nigdzie znaleźć do kupienia. Podpowiedzialby ktoś gdzie można to dorwać albo może ktoś ma do odsprzedania? Najbardziej zależy mi na tym uchu z gwintem i na sworzniu z tymi widełkami ktore jak widać ułamały się. Może też być komplet.

IMG_20211024_150803.jpg

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, KlimekPL napisał:

Słuchajcie potrzebny mi jest taki stabilizator do Case 856, numer katalogowy jaki namierzyłem w necie to 2574019 ale nie moge nigdzie znaleźć do kupienia. Podpowiedzialby ktoś gdzie można to dorwać albo może ktoś ma do odsprzedania? Najbardziej zależy mi na tym uchu z gwintem i na sworzniu z tymi widełkami ktore jak widać ułamały się. Może też być komplet.

IMG_20211024_150803.jpg

Ucho z gwintem można kupić, zmierz gwint u długość, da się dobrać, np https://www.strefarolnika.pl/pl/p/CASE-CVX150%2C-CVX170-2570314/6060?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie-google&shop_campaign=6067690642&gclid=EAIaIQobChMIt__P9JHj8wIVpAZ7Ch1bQAYzEAYYAyABEgKvpPD_BwE

Albo cały https://www.strefarolnika.pl/pl/p/STABILIZATOR-CASE-MX100%2C-MX100C%2C-MX110%2C-MX120%2C-MX135%2C-MX80C%2C-MX90C-112923A1/5995

albo 30532-1.jpg

widełki stabilizatora

https://www.rol-parts.pl/stabilizator-ciegno-boczne-case-119307a3-224249a2,id14831.html

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, KlimekPL napisał:

IMG_20211024_150803.jpg

Coś podobnego dorabiałem do renówki  i na ucho z gwintem  wykorzystałem łącznik centralny  

Edytowane przez jacek3773
  • Thanks 1
Opublikowano

chciałbym kupić smarownice pneumatyczna. polecacie coś takiego ? https://allegro.pl/oferta/smarownica-tawotnica-pneumatyczna-12l-waz-zestaw-10143254494?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_narzedzia_pla_ss_sc&ev_adgr=Narzedzia_super_cena&ev_campaign_id=14474588609&gclid=CjwKCAjwq9mLBhB2EiwAuYdMtfz-0YxVgcKwqTZ1wprlZVhZOo3KM4c5GTAbh-wWYGy8pEAXeienjRoCb-sQAvD_BwE

Opublikowano
6 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Jeśli możesz wyłożyć więcej kasy i chcesz mieć solidny sprzęt to kup smarownice Satra Pop13, będziesz zadowolony. Jeśli bardzo dużo smarujesz to ta inwestycja ci się zwróci. A jeśli smarujesz niedużo to daruj sobie tanie smarownice pneumatyczne i kup porządną ręczną.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

🤣🤣🤣

Nie ma się z czego śmiać. Popularna maszyna w górach jak jeszcze bywałem. W przypadku ciągnięcia przez konia i napędzie z kół nożyki nie zawsze chodzą z jednakową prędkością i nie dokaszają jak powinny.  A tu chodzą cały czas ze stałą prędkością.

Opublikowano

Myślicie, że pojedynczy Campbell zrobiłby satysfakcjonującą robotę u mnie? Satysfakcjonującą, tzn taka, żeby potem jeden przejazd "agregatem" (kultywator zwykły z packerem i bronami 20) i można by było siać? Coś w ten deseń. Link przykładowy. Druga sprawa - ile taki pojedynczy wał może ważyć pi x drzwi?

https://www.olx.pl/d/oferta/wal-cambela-1-2m-70cm-CID757-IDLy3qu.html

Opublikowano
50 minut temu, FarmerDyzio napisał:

średnio chciałbym płacić więcej. smarowania nie ma dużo, prasa, gruber, ciągniki. jeden z turem. agregaty . miałem nadzieję że coś takiego się nada. a odpowiednik takiej smarownicy z Yato ?

Mam dwóch kolegów którzy nawet nie planowali zakupu smarownicy a po tym jak zobaczyli jak działa Milwaukee to od razu kupili i są bardzo zadowoleni , ja też ze trzy lata przybieralem się do zakupu bo to szkoda kasy albo może coś znajdzie się tańszego 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v