Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, izydor6280 napisał:

Dopiero po chwili doczytalem ze bez kwitu....

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Ma ktoś namiary na sklep z nietypowymi śrubami z wysyłką?

Jakby Łaszcz nie miał to zobacz jeszcze tu. 

https://www.sklep.neronpila.pl/

Chociaż jak już Łaszcz nie znajdzie to raczej nie będzie osiągalna.

1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Ma ktoś zdjęcie jak wygląda D47 na kołach 315/60R22.5? 

Na 4 równych kołach :)

Obciera przód przy 4t Juz. Znajomy cos kombinowal z odbojami od hl ale nie wiem czy założył czy opony zmienił. 

Edytowane przez szymon09875
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

pewnie kupiłeś😜😁

Wszystko zdawałem jak Bóg przykazał 

Opublikowano (edytowane)
Polecam omijać tego sprzedawcę
Ta firma to jakaś kpina.
Gubią zamówienia,albo same im się anulują.
Przeciągają żeby tylko nie sprzedać maszyn w cenie z dnia zamówienia. 
Zamówioną prze zemnie maszynę sprzedali komuś innemu za większą cenę.
A po mojej interwencji zaoferowali inny egzemplarz, 1350zł drożej.Twierdzi że odmówiłem 1 marca, a23 marca podawałem adres do dostawy. Nawet nie próbują wyjść z twarzą z tej sytuacji
Edytowane przez FarMaster
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, FarMaster napisał:
Polecam omijać tego sprzedawcę
Ta firma to jakaś kpina.
Gubią zamówienia,albo same im się anulują.
Przeciągają żeby tylko nie sprzedać maszyn w cenie z dnia zamówienia. 
Zamówioną prze zemnie maszynę sprzedali komuś innemu za większą cenę.
A po mojej interwencji zaoferowali inny egzemplarz, 1350zł drożej.Nawet nie próbują wyjść z twarzą z tej sytuacji

Teraz to tylko kasa się liczy a nie honor , honorem się firma nie naje kupca i tak znajdzie do pewnego czasu aż zacznie spadać cena stali .

Opublikowano

^^ Spadną spadną. Polska firma która aktualnie robi remont w Danii zaopatruje się na miejscu, bo tam materiały budowlane są tańsze o 20% niż w PL i dostępne od ręki. U nas aktualnie jest zmowa cenowa...

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, Grzechooo napisał:

A ja myślę że ceny stali czy materiałów budowlanych już nie spadną, bo niby dlaczego by miały spaść? Trzeba się przyzwyczajać że będzie tylko drożej...

Jeśli nie spadną, to przynajmniej z czasem ludzie się przyzwyczają

• Like 1
  • AgroTeam
Opublikowano
21 minut temu, bratrolnika napisał:

Jeśli nie spadną, to przynajmniej z czasem ludzie się przyzwyczają

Nikt się nie przyzwyczai, po prostu jak skończy się ta światowa bańka inwestycyjna to ceny osiągną poziom równowagi. Normalne prawa rynku jak wszyscy chcą kupić to można podnieść cenę. Jak nikt nie chce kupić to trzeba ją obniżyć. A surowce mają cenę ustalaną na giełdach więc nawet nie to ile realnie kosztuje ich wydobcie/produkcja

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jako, że jesień zbliża się wielkimi krokami a ja nic nie zrobiłem w sprawie wału do pługa to temat powrócił. Sam wał to jeszcze zobaczymy co wyjdzie, ale mam pytanie o mocowanie.

Jaki by nie był będzie najpewniej ciągany na ramieniu i tu jest taka kwestia - lepiej zrobić ciągany w przejeździe obok, czy bardziej z tyłu i za bierzacym przejazdem? Ktoś może miał taki lub taki i się wypowie? Chodzi mi o to jak jest wygodniej w użytkowaniu, np w przejezdzaniu z jednego przejazdu w drugi. Pług zagonowy

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Fajny temat dla kogoś kto ma pola w koło domu.https://m.olx.pl/d/oferta/ciagnik-traktor-massey-ferguson-mf-255-oryginal-CID757-IDKzgFT.html?reason=observed_ad

Opublikowano
34 minuty temu, daron64 napisał:

Jako, że jesień zbliża się wielkimi krokami a ja nic nie zrobiłem w sprawie wału do pługa to temat powrócił. Sam wał to jeszcze zobaczymy co wyjdzie, ale mam pytanie o mocowanie.

Jaki by nie był będzie najpewniej ciągany na ramieniu i tu jest taka kwestia - lepiej zrobić ciągany w przejeździe obok, czy bardziej z tyłu i za bierzacym przejazdem? Ktoś może miał taki lub taki i się wypowie? Chodzi mi o to jak jest wygodniej w użytkowaniu, np w przejezdzaniu z jednego przejazdu w drugi. Pług zagonowy

Lepiej przejazd wcześniejszy.

Miałem zrobiony ze unosił się razem z pługiem

Opublikowano

@soltys48

Zastanawiam się nad zrobieniem też unoszonego, ale to wyjdzie trochę więcej roboty, materiałów i ostatecznie ciężaru, tyle, że wygodniej. Masz może jakieś foty? Bo jestem na etapie przeglądania interentow

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Resized_20190828_094104_5539.jpeg

• Thanks 1
Opublikowano
41 minut temu, krilan06 napisał:

Resized_20190828_094104_5539.jpeg

Nie sprawia takie rozwiązanie problemów przy przejazdach z bruzdy w bruzdę, czy jak gdzieś trzeba troszkę cofnąć? Tak jak jest to bierze za pługiem całość, czy kawałek poprzedniego i kawałek bierzacego?

Opublikowano
32 minuty temu, PRIMO napisał:

Widziałem i Dzięki ale ponad 78 i pół tysiąca 🤯😯 to kogoś chyba słoneczko przypiekło za mocno w głowę. 😩

Dzwoniłeś że wiesz? 

Ceną z olx się nie sugeruj, to cena dla konkurencji. 

Pewnie za 70 do oddania dla ryczałtowca, albo i taniej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v