Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Farmtrack 675 DTn ma 75 KM, w porównaniu z Arbosem, Solisem czy Farmtrackiem niższej serii i mocy jest bardziej popularny i w miarę cywilizowany, więc gdybym miał taki dylemat, to wybrałbym jego 

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Gdzie są domorosłe tunery ursusów?? Bo tu jest coś must have

https://www.olx.pl/d/oferta/wydech-ursus-c360-tlumik-turbo-CID757-IDJhlcN.html

Stare wężownice z kaflowych kuchni trzeba ciąć na pół i tłumiki robić 🤣

4 godziny temu, slawek74 napisał:

Biere. Kółko pasowe jest? 

Opublikowano

Ojciec ma takiego od nowości. Nie narzekał nigdy,sieje nim pszenice, jęczmień i fasolę. Wysiew się zgadza z próbą. Skrzynia w agromaszu podobna do tej, ale tu już się nie zgadzają wyniki z tabelą jeśli chodzi o owies i pszenżyto.

Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

A czemu tylko nowy?70 koni to z tych mniejszych to cięzko

Mówi że wszyscy we wsi nowymi jeżdżą a on zetorkiem bez przodu. Więc chcę nowy za zetora z przodkiem

Opublikowano (edytowane)

To można coś z tego typu szukać 😉, może kwestia jak mocno wyeksploatowana taka skrzynia 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Ojciec nawet kukurydzę posiał żeby na zielono kosić dla byków. Ale wschody nierówne były😀 lucernę też nim siał. Ale sprzęt udany bo nigdy nie naprawiany,elementy niepowycierane a obsiał sporo ha od 1997 roku.

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

To można coś z tego typu szukać 😉, może kwestia jak mocno wyeksploatowana taka skrzynia 

Jedyny minus to to że tak samo jak z zetorami, ceny są za wysokie. Są jeszcze czerwone na olejowej skrzyni. Początki ich produkcji chyba zaraz po tych z mechaniczną

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 godziny temu, slawek74 napisał: https://www.olx.pl/d/oferta/glowica-kpl-rura-glowicy-z-walkiem-kosiarka-rotacyjna-1-65-CID757-IDAkW0z.html mam taki wałek sprzedam za 60zeta nowy nie używany Biere. Kółko pasowe jest?

sama głowica

Opublikowano
8 minut temu, damianbor napisał:

6500 za poznaniaka🙉

Pełno jest i tańszych 

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932 Z tym Poznaniakiem to jest różnie, zależy od egzemplarza. Tak naprawdę przegląd skrzyni zarobisz w garażu, jak próba nie wychodzi to czasem wystarczy w niej olej zmienić, bo pewnie od nowości ta sama breja w nim jest. Próba kręcona jest upierdliwa, żeby rynienki założyć to trzeba trochę się naszarpać, a później żeby lejki założyć to też łatwo nie jest. Naszego za 5500 nikt nie chciał kupić, a w stanie podobnym, więc ta cena to gruba przesada

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

@MF675ursus ale ja podałem przykładowe ogłoszenie , że chodzi o taki model😉 , gdzie tam za siewnikiem będę gnał na Lubelszczyzne 🤔 , tym bardziej że tam @Partyzant85 z widłami grasuje 🤭

Opublikowano

@Ursus932 tak tylko zapytam. Nie zastanawiałeś się tak naprawdę nad mtz-tem? Znajomy ma 360 1014 i teraz gdzieś z pod Radomia przyprowadził ładnego 82 ts.

Tego poznaniaka z 1991 roku czerwonego na olejowej chciał sprzedać za 3 tysiące,ale stan prawie idealny bo tylko farba wytarta w skrzyni zasypowej a tak to elegancki.

Opublikowano

Mam poznaniaka 6 tylko 3m i na dużej skrzyni, wysiewa co do kilograma według próby, siewnik bardzo przyjemny, nigdy nie kupił bym takiego na małej skrzyni, siać tym to dwa razy dłużej schodzi..

Opublikowano

Poznaniaki nie są złe jeśli chodzi o normę wysiewu to aby tulejki na wałku z rolkami nie wytarte były i denka skalibrowane to to co się ustawi to wysieje. Żeby nie ta dzika szerokość i ten odstęp między rzędami redlic to wcale bym swojego nie sprzedawał. A tak to kupiłem Sulky 3 metrowego, skalibrowałem denka, wymieniłem olej w przekładni i poplon wsiałem prosto w pole ze ściętą słomą po agregacie ścierniskowym i ani razu mi się nie przypchał.

Opublikowano
45 minut temu, Ursus932 napisał:

gdzie tam za siewnikiem będę gnał na Lubelszczyzne 🤔 , tym bardziej że tam @Partyzant85 z widłami grasuje 🤭

Ty się boisz za własny powiat wyjechać a co dopiero do innego województwa 🤣

Opublikowano
Partyzant85 napisał:

Poznaniaki nie są złe jeśli chodzi o normę wysiewu to aby tulejki na wałku z rolkami nie wytarte były i denka skalibrowane to to co się ustawi to wysieje. Żeby nie ta dzika szerokość i ten odstęp między rzędami redlic to wcale bym swojego nie sprzedawał. A tak to kupiłem Sulky 3 metrowego, skalibrowałem denka, wymieniłem olej w przekładni i poplon wsiałem prosto w pole ze ściętą słomą po agregacie ścierniskowym i ani razu mi się nie przypchał.

Ja swoim siałem bezorkowo z agregatem biernym i nie było źle, agregat co prawda był ustawiony płyciej niż po orce, i miałem podniesione zgarniacze, bo te oryginalne wszystko ciągną za sobą, z redlicami nie było problemu, czy to po kukurydzy czy też zbożu.

Opublikowano
19 minut temu, Belaruss820 napisał:

https://allegro.pl/oferta/lina-zrywkowa-stalowa-14mm-6m-hak-przesuwny-petla-9687808042

Jaka grubosc liny do wyrywania korzeni najlepsza by była? Korzenie to po krzakach typu dzikie wierzby, małe drzewka owocowe,czasami jakaś jabłonka. I czy taki rodzaj liny byłby dobry bo fajne rozwiązanie z tym hakiem.

C-360 jej nie zerwiesz, MTZ-tem też raczej nie, 12 ton uciągu ma wytrzymać

takie haki mają w lesie do zrywki, nie zacinają się na linie, łatwo poluzować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v