Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Najpewniej pocynować cyną z ołowiem albo na gorąco brązem cynowym

Ojciec był u dwóch i żaden się nie chciał podjąć, ale może sam spróbuję, albo będę musiał jakiegoś poszukać :/

Opublikowano
40 minut temu, 6465 napisał:

Nie chce kto tego rozsiewacza kupić? 

IMG_20200305_133855.jpg

Panie Tomaszu czemu sprzedajesz ?

Opublikowano
21 minut temu, PanPawel napisał:

Pany poszukuje ciągnika z przednim napędem 70-90 koni do opryskiwacza i rozsiewacza. Żeby był zwinny i w miarę szybki. Do 40k. Ktoś coś wie może? 

Tylko nie Ursus i Zetor 

Opublikowano
16 minut temu, Morion napisał:

Ojciec był u dwóch i żaden się nie chciał podjąć, ale może sam spróbuję, albo będę musiał jakiegoś poszukać :/

Ja kiedyś skleiłem poxipolem i do dziś trzyma więc można spróbować.

• Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, Morion napisał:

Pany -zbiornik paliwa to da się czymś skleić? Sączy się od spodu przy uchu, mocowaniu.

za komuny,zalepiało się gumą do żucia ,oczywiście wyrzutą . Tak mam zalepiony kanister  już dobre ćwierć wieku .

• Haha 2
Opublikowano
16 minut temu, pawel885 napisał:

Pies ogrodnika 

A po co mi następna konkurencja 

16 minut temu, PanPawel napisał:

Dokładnie aby nie Ursus lub Zetor. Nie chcę tego chłamu 

Oj grzeszysz 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Belaruss820 napisał:

Nadstawka 250kg daje? Wapniak da się tym wysiać?

mój ma 650 plus 100, to jeszcze zależy od wersji, bo były różne, u mnie tak jest

ja sieję mielone wapno z Morawicy, on ma poziome mieszadło, nie miele tak nawozu  (nie zostaje zbity krążek pod mieszadłem) i lepiej sieje się wapno

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
slawek74 napisał:

daron64 napisał:

daleko bo bym kupił Bo wszyscy gdzieś tam na południu mieszkacie  Sprzedawal narazie nie będę, jakby kto był w okolicy to zapraszam. Bo wysyłka raczej bez sensu. Chyba, że potnę na kawałki, wrzucę w karton i sobie ją miejscu pospawasz 🤣🤣

na jakim południ na wschodzie albo północne lubelskie 😁

Ja mam taki nieużywany parę lat bo nogi pokrzywione i nigdy nie ma czasu żeby go reanimować ale kiedyś trzeba bo jak tym naostrzysz noże to nie ma ch.. we wsi. Darka fajny bo można silnik podłączyć ja mam taki na korbkę a rolę naczynia z wodą pełni stara opona🙃 Ale fakt jakby Darek bliżej mieszkał to bym go odwiedził, jakiś intetes byśmy ubijali😉

Opublikowano
Dnia 28.02.2021 o 16:02, bratrolnika napisał:

Gdzie??? Malucha czy poloneza to na drodze nie widziałem już ładny szmat czasu...

Teraz 90% użytkowników polonezów czy maluchów to zapaleńcy, pasjonaci, itp. 

Malucha mój teść jeszcze ma od nowości i latem kosę na bagażnik dachowy kładzie i jedzie trawę kosic dla konia więc jeszcze można spotkać malucha przynajmniej na podlasiu.Sam też czasami lubię się nim przejechać z sentymentu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Morion napisał:

to żadna polityka, oczyścić do gołej blachy, kwas do lutowania, palnik na "muchozol", cyna w sztabce (im większa zawartość ołowiu tym lepiej, jak się uda kupić lub zdobyć, te nowe są ekologiczne i nie ma ołowiu

pociągnąć gołą blachękwasem, odczekać kilka minut, zagrzać palnikiem, pociągnąć kwasem jeszcze raz, przyłożyć cynę, rozprowadzić wkrętakiem

dla pewności można dać łatkę z miedzianej blachy

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, PanPawel napisał:

A tam. Prawdę powiadam

Nie prawdę , ale nie ważne ja wiem swoje 

Ale słuchaj no mam farmatraca pierwszy właściciel , 2015 rok,stan super , prawie pod kocem trzymany ,

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Ale słuchaj no mam farmatraca pierwszy właściciel , 2015 rok,stan super , prawie pod kocem trzymany ,

To robisz jednak biznes z Sołtysem?

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie prawdę , ale nie ważne ja wiem swoje 

no i na co czekasz? na szwagra?

Opublikowano
2 godziny temu, izydor6280 napisał:

za te 10tys. w lubelskim to i rcw 5 idzie trafić, więc nie wiem po co płacić tyle za mniejszą 3

RCW5 do sadu i w porzeczki za duże, a na to jest spore zapotrzebowanie. A kolejna sprawa to tutaj gospodarstwa dosyć mocno rozdrobnione

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

pinset i zara ze śwagrem bede. :ph34r:

Dajta 1/3 ceny germana śwagrowego i borysz postawię ja ☺

57 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ile tam kg wchodzi?500 czy 600?

To jest 700

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v