Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U znajomego w zbiorniku w ciapku to dopiero bylo. Wszystko co się nazbierało przez 40 lat. Nawet taka mała buteleczka po jakimś lekarstwie. Żona właściciela potrzebowała ropy a że nie miał wpadła na pomysł że sobie poradzi i kombinowała :)

Opublikowano

Syf , rdza robi się po odbarwianym opale, przez dziesiątki lat na pewno ktoś go zatankował nieświadomie... No i bańki po płynach do dojarek też pomagają, nie raz widziałem w użytku 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, pawel885 napisał:

Tak się kończy jak maszyna stoi nieużywana miesiącami z prawie pustym zbiornikiem... Ja po sezonie tankuję kombajn pod korek bo też różne rzeczy się działy kiedyś w najmniej oczekiwanym czasie - czyli po ruszeniu w pole 

Zbiornik był zdjęty na czas remontu. Mogłem go wymyć wtedy. Przy poprzednim remoncie zdejmowałem i myłem, teraz zapomniałem się. W kombajnie teraz spuscilem wszystko, też do mycia idzie.

16 minut temu, slawek74 napisał:

chłopie co Ty tam masz w zbiorniku 🙉🤦‍♂️

No właśnie wbrew temu, co brat na dole pisze - jak do środka zagladam, to nic strasznego nie widzę. Może gdzieś się zebrał syf i go zaciągnęło. No nic mam zdjęty, umyje dziś i niech schnie do jutra, a dziś go na bańce moze odpalę i jeszcze niech trochę pochodzi.

W ogóle czymś pluczecie, czy normalne lance od myjki do środka i ile się da? Bo poprzednio to woziłem go na myjnie, a potem jeszcze w domu wrzątkiem plukalem

15 minut temu, bratrolnika napisał:

Gówno, albo ktoś nasrał

Komentarz nie podobny do Ciebie

Edytowane przez daron64
Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

Masz pewnie osie z innej przyczepy, bo felgi IFA nijak nie podejdą do D47, chyba, że masz koła z Multicara

Mam d47 i d46 i osie w obu są takie same. Kół też nikt nie zmieniał,nawet opony 2 sztuki uchowały się orginalne. Były 10/15,3 a teraz założyłem 11,5/15,3.

Opublikowano
39 minut temu, pawel885 napisał:

Tak się kończy jak maszyna stoi nieużywana miesiącami z prawie pustym zbiornikiem... Ja po sezonie tankuję kombajn pod korek bo też różne rzeczy się działy kiedyś w najmniej oczekiwanym czasie - czyli po ruszeniu w pole 

Pod korek mówisz 🤔

Opublikowano
9 minut temu, ZetorMisio napisał:

Mam d47 i d46 i osie w obu są takie same. Kół też nikt nie zmieniał,nawet opony 2 sztuki uchowały się orginalne. Były 10/15,3 a teraz założyłem 11,5/15,3.

to chyba w grę wchodzi tylko kombajn E-512, tam z tyłu były opony 15,3

Opublikowano

Sprawa jest. Ciągnik tak sobie testuje przy tym cyklopie, patrzę gdzie co niedokręcone itd, no i jest problem z chłodzeniem. Ciągnik chodzi z 10minut, potem przerwa zanim zrobię kurs z rozrzutnikiem itd. No i zegar pokazuje 70st. Woda z bloku - gorąca, woda w górze chłodnicy - gorąca, obudowy termostatu nie można prawie dotknąć, woda z dołu chłodnicy - zimna. Zalane woda na testy, tak to wszystko mam na płynie cały czas.

Termostat zacięty? Jest założony nowy wahler.  

Opublikowano (edytowane)

Nie widzę nic co by miało się z nim dziać złego, przy 70st. chłodnica na dole musi być zimna, bo woda krąży tylko w małym obiegu.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem tylko na ile wierzyć dla tego czujnika. W 8145 przy też 70, płyn wydaje się sporo chłodniejszy. W 7011 jak z bloku puszczam wodę, to dłużej jak sekunda-dwie reki nie utrzymasz, takie gorące. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Żeby się przekonać to najlepiej przy tej temp. włożyć termometr do chłodnicy, powinna być podobna temp. co w bloku, ewentualnie wymontować termostat i podgrzać go w naczyniu z wodą na gazie, czy się otworzy i przy jakiej temp.

Opublikowano

W sumie głupio napisałem, tak jakbym myślał, że termostat poniżej 70 powinien mi się otworzyć 🤦 chodziło mi o to, że zegar pokazuje 70, ale woda wydaje się, że taki już prawie wrzatek

Opublikowano

termostat we wrzątek jak tu była podpowiedż ,i będziesz widział po bulbonach jak nie masz termometru . A z tym paliwem ,należy odkręcić ,,wejście''do pompki paliwowej ,tam najczęściej dziurkę w tej ,,dziurawej śrubie'' zatyka

Opublikowano

A może po prostu sobie wymyślam 🤷

1 minutę temu, kizak napisał:

termostat we wrzątek jak tu była podpowiedż ,i będziesz widział po bulbonach jak nie masz termometru . A z tym paliwem ,należy odkręcić ,,wejście''do pompki paliwowej ,tam najczęściej dziurkę w tej ,,dziurawej śrubie'' zatyka

Już wszystko pozdejmowałem i poprzedmuchiwalem, zbiornik umyje, a narazie ciągnik chodzi na bańce

Opublikowano (edytowane)

dobra, o ile stan dobry.

ścieżki znaczniki ma? jakie??

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, sladan napisał:

Siewnik 3m Amazone D7 Specjal2  za 6500 to dobra cena?

jak stan znośny, to daj namiary, sam szukam, ma ściezki i grabki ?

AAA ok, widzę, bez ścieżek nie chcę

Edytowane przez jahooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v