Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Strongman napisał:

Na wschodzie ludzie lubieją wypić może to tego przyczyną jest ze się często odkażają..

Coś w tym musi być, albo może takie macie przekonanie o ludziach ze wschodu. Ja chociaż pijam wyłącznie od wielkiej okazji, a piwa to np nie lubię. Kiedyś za czasów studiów, mówię kumplom że jestem z okolic Zamościa - a jeden do mnie "to u was to wódeszczkę to się pije tak gul gul gul..."

jacus napisał:

na zadupiu polski wschodniej to nawet wirus nie chce szalec 😂

no u mnie "na zadupiu polski wschodniej" to jednak po sąsiedzku w koło byli chorzy, w tej chwili mój sąsiad przez płot choruje już trzeci tydzień.

sladan napisał:

Na grypę się szczepimy już kilkadziesiąt lat, a i tak multum osób na nią umierało, tylko nikt tego nie nagłaśniał

Tylko na grypę szczepi się może z 10% populacji, to co się dziwisz że ludzie umierają. Ja osobiście od grypy szczepię się już z 10 lat i jeżeli chorowałem to tylko lekko przechodziłem.

Opublikowano
11 godzin temu, deSilva napisał:

No to chu go wie co oni tam popalali jak tylko po gościnach wszystkie żony zeszły na tamten świat.   :P

Może opony palili...

29 minut temu, stempos1980 napisał:

Marcin a ty myślisz że przednia oś cararo w Zetor to tanio naprawisz? 

Jakość części do naszych to jest masakra.

Tu naprawiał, warto obejrzeć

11 godzin temu, deSilva napisał:

No to chu go wie co oni tam popalali jak tylko po gościnach wszystkie żony zeszły na tamten świat.   :P

Może opony palili...

29 minut temu, stempos1980 napisał:

Jakość części do naszych to jest masakra.

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

coronawirusy istnieją przeciesz od xxxxxx... jak i inne wirusy tylko teraz mocniej ten szczep się uaktywnił

Pytanie czy ten nie został stworzony w laboratorium, a jak został stworzony to nie wierzę żeby nie była opracowywane na niego antidotum.

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście że został stworzony w laboratorium. Nie bez powodu pierwsze ognisko zarażenia było w pobliżu jednego z najniebezpieczniejszych laboratoriów na świecie, co więcej, powstawało przy współpracy z Francuzami, którzy z tego interesu się wycofali. O tym że może coś im uciec już pisali w 2018 roku:

https://m.pch24.pl/francuski-watek-w-historii-laboratorium-p4-w-wuhan-czy-paryz-dal-pekinowi-niebezpieczne-zabawki/

Źródło takie sobie, ale jedno z wielu, można poszukać innych. Chińczycy w wielu miejscach kraju i od wielu wieków wpierdzielają dziwne rzeczy, i jakimś trafem akurat tam powstał taki patogen, w okolicach laboratorium badającego SARS, no niezły przypadek...

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Panie Adaś tego się obawiam , widziałem ceny części 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, sladan napisał:

Co z tego, z zacofaniem nie wygrasz

Zaczepki szukasz ?  Spokojne życie i  rozwój to nie zacofanie 

1 godzinę temu, witejus napisał:

ktoś się poczuł urażony? nie sądzę

Myślę że są tacy , pojedyncze osobniki choćby @sladanek 

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Może opony palili...

Może opony palili...

Już dawno oglądałem ten film  , ale może od razu nie trzeba będzie naprawić  👍  , wszyscy tak radzą te zachodnią technologie to ja idę na kompromis i chce na początek połączenie zachodnio-czeskie  😉 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Mf ma tanie, może nie wszystko tanie ale w rosądnych pieniądzach, ale to też zależy od serii

Zetor na starym moście też nie jest tani i jeszcze to wspomaganie

Mf 6465 jak te modele się sprawują?

Opublikowano

3 godziny temu, Ursus932 napisał:

A tak nie mogłem się powstrzymać ze śmiechu , bo jaki sens inwestować w tak drogie maszyny i ciągnik jak mleko mam po 1,20 ,tylko dlatego że część mądrego:ph34r:forum tak uważa 🤗

Zależy co dla kogo znaczy drogie. Za małego zetora chcesz zapłacić worek pieniędzy i to jebitny worek. Czy aby na pewno 1.2 zl za mleko to mało?

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

...A nie jakieś tygodniowe rozwarzania o du.... Maryni. Nie zmęczyło cie to jeszcze?

Doczytaj temat :D dobrze ponad rok szuka już :D

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Może opony palili...

Może opony palili...

A widziałeś jak ten zetor u nich dostaje w palnik? Wcale nie dziwie się, że naprawiali, zdziwiłbym się gdyby nic nie siadło po tym co widać na filmach. :)

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Zależy co dla kogo znaczy drogie. Za małego zetora chcesz zapłacić worek pieniędzy i to jebitny worek. Czy aby na pewno 1.2 zl za mleko to mało?

Doczytaj temat :D dobrze ponad rok szuka już :D

2 lata😁

Opublikowano

@Grzechooo

Cytat

Coś w tym musi być, albo może takie macie przekonanie o ludziach ze wschodu. Ja chociaż pijam wyłącznie od wielkiej okazji, a piwa to np nie lubię. Kiedyś za czasów studiów, mówię kumplom że jestem z okolic Zamościa - a jeden do mnie "to u was to wódeszczkę to się pije tak gul gul gul..."

Jak wydać pieniądze na alkohol i się upić to już lepiej wziąść i w błoto wyrzucić i podeptać o wiele mniejsze z tego straty będą. Ja też tych okolic pochodzę.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Ursus932 napisał:

Zaczepki szukasz ?  Spokojne życie i  rozwój to nie zacofanie 

Myślę że są tacy , pojedyncze osobniki choćby @sladanek 

Już dawno oglądałem ten film  , ale może od razu nie trzeba będzie naprawić  👍  , wszyscy tak radzą te zachodnią technologie to ja idę na kompromis i chce na początek połączenie zachodnio-czeskie  😉

Nie bój żaby łursusku. Nie chcesz pozwolić sobie pomóc, twoja sprawa. Każdy chce ci dobrze doradzić, i wg mnie każdy tu coś sensownego w temacie tego ciagnika pisze

Edytowane przez sladan
Opublikowano (edytowane)

@ursus932

Prostota najlepsza,nawet jak się coś popsuje to i tak jakoś pojedzie :D Niedawno w koparce przetarł mi się jakiś przewód i zablokowało mechanizm od blokady od jazdy i ruchów,musiałem ze trzy godziny na serwis czekać pół kabiny trzeba było rozebrać w środku żeby ten przewód znaleźć,a i tak dobrze że akurat niedaleko był. A robotę miałem że przez ulicę musiałem w poprzek przejeżdżać,jakby mi się to na drodze to całą dzielnice bym z ruchu wyłączył.

Edytowane przez akooo
Opublikowano
9 minut temu, themrsakmejek napisał:

A widziałeś jak ten zetor u nich dostaje w palnik? Wcale nie dziwie się, że naprawiali, zdziwiłbym się gdyby nic nie siadło po tym co widać na filmach. :)

Że się rozpadło to się nie ma co dziwić, każdy ciagnik się psuje. Chodzi mi o cenę części

Opublikowano

Ja kupiłem 6stke , a maszyny mam pod wyjca i Jumza. Jumz w remoncie wyjec bez kabiny zimno i mokro , wczoraj orałem 6  UG3. 1300-1400 obrotów i się jedzie.  To tego mam na nim ładowacz i problemu ze z wrotnością nie ma, bez piłowania silnika pyrkamy. 

Opublikowano

kolo mnie chlopaki robia ursusem 1634- maja do niego poznaniaka, rozsiewacz lejek, opryskiwacz 300 l , plug 3 obrotowa- czym uprawiaja to nie widzialem jeszcze, niedawno pole kupili ,ale wyglada na brony - na ciezkim ile to raczej nie ma sensu- pszenica siana w listopadzie do przesiania....ale kto bogatemu zabroni 😛

Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

kolo mnie chlopaki robia ursusem 1634- maja do niego poznaniaka, rozsiewacz lejek, opryskiwacz 300 l , plug 3 obrotowa- czym uprawiaja to nie widzialem jeszcze, niedawno pole kupili ,ale wyglada na brony - na ciezkim ile to raczej nie ma sensu- pszenica siana w listopadzie do przesiania....ale kto bogatemu zabroni 😛

też mam takich sąsiadów, 6cyl ursusem lejkiem i poznaniakiem sieją, a jak co cięższego pożyczą od kogoś to na polu zostaje , z niczym się nie wyrabia jak nie urok to sraczka, co zima remonty w stodole, w żniwa/sianokosy przy prasie awarie womu , orka - uszczelka pod głowicą i tak ciągle 

Opublikowano
27 minut temu, conny napisał:

Ja kupiłem 6stke , a maszyny mam pod wyjca i Jumza. Jumz w remoncie wyjec bez kabiny zimno i mokro , wczoraj orałem 6  UG3. 1300-1400 obrotów i się jedzie.  To tego mam na nim ładowacz i problemu ze z wrotnością nie ma, bez piłowania silnika pyrkamy. 

6 i 3ug to trochę nie ekonomiczna jazda chyba 🤦 u mnie Zetor 12045 lata w 5x40 i wcale ciężko nie ma. I pola ubywa.

Opublikowano
jacus napisał:

to mocno rozgarnięte te pod ''krakowem'' nie to co my na wschodzie 😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

IH kupiłem nie dawno, więc na razie jest tak. wszystko w swoim czasie.

Może nie ekonomicznie ale wyjcem bez napędu bym się utopił i d*pa by mi zmarzła , zimny wiatr .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v