Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, bratrolnika napisał:

Tam oryginalnie są dwa noze a 4 mocowania, po prostu dokręcone w kazde możliwe miejsce

20210130_123940.jpg

Co to za kosiarka?  1,65m

U mnie w starej famarol Słupsk jest po 6 gniazd 

A już wiem. 

Opublikowano
17 minut temu, bratrolnika napisał:

To jest oryginalny famarol Słupsk z070

Chyba wszystkie 1,35 były na dwa noże

Nie zaczepiają nożyki o siebie

Jak przestawione na trybach ,to się nie zaczepią ,a jak nie przestawiona to na obrotach może ,nie zakładaj na 4,nic lepiej nie tnie ,robiłem tak ,tylko odczuwalnie ciężej ciągnikowi ,stalki wypiąłem i od razu kupę lżej, mocowania zostały ,nie wierzcie że ciężej chodzi jak 165,bierzesz nawrót , kopa i wchodzi w obroty,...Trzydziestce przy 165 cm , trochę to potrwa ,a swoją [trzydziestką ] jak była mniejsza trawa to cięłem  5 biegiem ,,na stojąco''  😉,ale kutwa to szło, kibice na płotach wisieliO.o👍

Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Za ten zaczep ile? 

Tak nieśmiało 3stowki proponuje. Albo zamienię na dolny zaczep do 4garowej ciężkiej serii, bo właśnie mi się zgiął, a nowy 350zl :) No chyba, że to jednak z fendta, to wtedy tysiąc :) 

12 godzin temu, izydor6280 napisał:

ten zawór co tam między pompami na 15 widać też chcesz spieniężyć ?

Umknales mi gdzieś w komentarzach. Generalnie na sprzedaz jest wszystko, co mi się nie przyda. A to co tam leży nieprzydalo się przez 20-30lat ojcu i przez 9lat mi. Więc myślę, że swoje już odlezalo i może lepiej sprzedać komuś, komu się faktycznie do czegoś przyda i wymienić to na pieniądze, za które kupię coś, co się faktycznie przyda mi. Czyli podsumowując - tak na sprzedaż. Dziś może jak tam wpadnę, to postaram się trochę posegregować te graty i wtedy powrzucam fotki jeszcze. Generalnie narazie, to jak to przy sprzątaniu - z początku jest większy syf niż przed rozpoczęciem sprzątania :)

10 godzin temu, slawek74 napisał:

4 mam podobną i jest jesze w niej torchę nafty 16 zaczep podobny do fendowskiego

Przegapilem Twój post. No czymś takim jak nafta czuc ze środka, ale pusta stoi.

Ło panie jak z fynda to z tysiąc wart. Tylko, że w czasach jak on tam został położony, to nigdzie tu nic zachodniego nie było.

• Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, kizak napisał:

nie zakładaj na 4,nic lepiej nie tnie ,robiłem tak ,tylko odczuwalnie ciężej ciągnikowi ,stalki wypiąłem i od razu kupę lżej

Nie mowie ze nie, wyjdzie w praniu

Jest to w sumie tez po to, ze jak urwie trzymak od nożyka, to żeby nie trzeba było z pola zjeżdżać

Opublikowano
13 minut temu, daron64 napisał:

Tak nieśmiało 3stowki proponuje. Albo zamienię na dolny zaczep do 4garowej ciężkiej serii, bo właśnie mi się zgiął, a nowy 350zl :) No chyba, że to jednak z fendta, to wtedy tysiąc :) 

Umknales mi gdzieś w komentarzach. Generalnie na sprzedaz jest wszystko, co mi się nie przyda. A to co tam leży nieprzydalo się przez 20-30lat ojcu i przez 9lat mi. Więc myślę, że swoje już odlezalo i może lepiej sprzedać komuś, komu się faktycznie do czegoś przyda i wymienić to na pieniądze, za które kupię coś, co się faktycznie przyda mi. Czyli podsumowując - tak na sprzedaż. Dziś może jak tam wpadnę, to postaram się trochę posegregować te graty i wtedy powrzucam fotki jeszcze. Generalnie narazie, to jak to przy sprzątaniu - z początku jest większy syf niż przed rozpoczęciem sprzątania :)

Ło panie jak z fynda to z tysiąc wart. Tylko, że w czasach jak on tam został położony, to nigdzie tu nic zachodniego nie było.

Ten zaczep to może być od c385 w linku jest podobny https://hurtowniarolnicza.pl/czesci-do-ciagnikow/c-385/trzypunktowy-uklad-zawieszenia-oraz-zaczepy/dyszel-dolnego-zaczepu-c-385-70cm.html

Opublikowano
37 minut temu, daron64 napisał:

Faktycznie. No to muszę pomyśleć. Bo jak mam dostać 2stowy, czy nawet nie, to może lepiej sobie zostawić

Tak to wygląda w katalogu, ta listwa też wygląda na orginal od 80 i tym podobnych.

IMG_20210306_082923.jpg

Opublikowano
daron64 napisał:

8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Za ten zaczep ile? 

12 godzin temu, izydor6280 napisał:

ten zawór co tam między pompami na 15 widać też chcesz spieniężyć ?

10 godzin temu, slawek74 napisał:

4 mam podobną i jest jesze w niej torchę nafty 16 zaczep podobny do fendowskiego

za dużą listwę z fenda dałem 700zl ta mniejsza pewnie z 500

Opublikowano
50 minut temu, SamaPrawda napisał:

Ciekawe co warty ten zaczep, znajomy zgioł w 914 taki przy rozrzutniku 3.5t

To jest zaczep od Zetora bo nam identyczny,jakoś nic się nie urywa jak ciągam 5 tonowy rozrzutnik z obornikiem. 

Opublikowano

Nie mogę znaleźć od małego zetorka. W dużym mam taki. 

Ktoś o walki różne pytał? To tak na szybko co znalazłem. Widzę od skrzyni, chyba od przedniego mostu od 60czy czegoś takiego, jeszcze gdzieś dwa frezowane główne od skrzyni są. No i koszyk trybów - część widzę, że dobra, tylko wszystko lekko zaszło rdza. 

Co z tym robić? Na złom nie wyrzucę, sprzedawać też jakby żal, bo głupi człowiek - sprzedam za grosze, a może się przyda (k**wa 30lat się nie przydało)

IMG_20210306_095356302_copy_924x520.jpg

IMG_20210306_095401462_copy_924x520.jpg

Opublikowano

Poszukaj jeszcze glebiej w swoim "grajdolku" tych walkow i mi je wycen.... Tobie sie nie przydadza,zarobiony jestes  inna robota a to sa tanie rzeczy :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v