Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Na 90% od ruskiego,  zrób zdjęcie i wrzuć na olx , spokojnie weźmiesz 2xwiecej niż na zlomie. 

Już zacząłem je ciąć 🤣 tzn ramkę z jednej strony przeciąłem w jednym miejscu. 

Opublikowano
Przed chwilą, hardkor113 napisał:

Są ale wyskakuje komunikat że tylko do 18m tabela przewidziana

tylko do 18m, dalej może rzuci, ale nie będzie równomiernie rozsiany

Opublikowano
21 godzin temu, krilan06 napisał:

Czy ktoś może polecić jakieś porządne grabki (zagarniacze) do poznaniaka 2,7m?

palec zgarniacza Famarol plus profil czy rurka, trochę chęci i mieścisz się w 100zł

Opublikowano
24 minuty temu, hardkor113 napisał:

A saletre drobną siałeś na tych łopatkach dorzucał?

Dorzuć ja sieje pulan  Siarczan podane w tabeli dla tarczy m1 nie wiem dlaczego niema x. Trochę szerzej to wyżej siewnik i obroty ciut większe .

Opublikowano
daron64 napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał:

Na 90% od ruskiego,  zrób zdjęcie i wrzuć na olx , spokojnie weźmiesz 2xwiecej niż na zlomie. 

Już zacząłem je ciąć 🤣 tzn ramkę z jednej strony przeciąłem w jednym miejscu. 

Skąd ty miałeś tyle złomu u nas do grudziądza jakiś facet codziennie przywozi hlke złomu gdzieś tak po 5-6ton już z dobre 3 tygodnie nie wiem skąd on ma tyle złomu ale wygląda na to że z jednego gospodarstwa majątek już zarobił na tym

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Chyba ją z cygańskiego taboru zayebali🤣

Zabudowa pisze tam że do wożenia bydła czy coś takiego,wypieprzyc tą zabudowę, zrobić normalne burty i fajna przyczepa za znośne pieniądze.

Opublikowano

Jechałem dzisiaj koło słynnego teksasu jutubera. Trochę zaorane a reszta zostawiona, po qq ściernisko powyżej kolana. A miał byc owies na wiosnę, no chyba że czeka aż do rzepaku  ale wtedy to dopiero będzie Teksas jak to zarośnie.

Opublikowano
27 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Skąd ty miałeś tyle złomu u nas do grudziądza jakiś facet codziennie przywozi hlke złomu gdzieś tak po 5-6ton już z dobre 3 tygodnie nie wiem skąd on ma tyle złomu ale wygląda na to że z jednego gospodarstwa majątek już zarobił na tym

Ojciec nic nie wyrzucał. Ja się w końcu zabrałem za porządki. Przyszła cena i powoli chce porządkować miejsce na wiaty to w końcu się zebrałem.

Rozmawiałem dziś z synem szefa złomu, to opowiadał jak jakiś czas temu jeździli do kobiety z córkami - mąż zmarł i sprzedawały wszystko. Mówił, że wkoło domu zebrali 7t, a mieli jeszcze w drugim miejscu gospodarstwo - 30t. Mówił, że opowiadała kobiecina, że mąż już jak nie gospodarzył, to i tak nic nie sprzedawał, że sąsiedzi przychodzili i pytali o różne rzeczy, ale on nie i UJ.

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Legancki kurla 🤔 ale zbieram na Passata 😔 b5 96rok 1.6 z gazem i poniżej 200tys km 😎 był jeszcze diesel z miejszym przebiegiem ale taki kolor jak kość słoniowa na fiatach duzych 

Passat to tylko b3 vr6. 

Opublikowano
daron64 napisał:

27 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Ojciec nic nie wyrzucał. Ja się w końcu zabrałem za porządki. Przyszła cena i powoli chce porządkować miejsce na wiaty to w końcu się zebrałem.

Rozmawiałem dziś z synem szefa złomu, to opowiadał jak jakiś czas temu jeździli do kobiety z córkami - mąż zmarł i sprzedawały wszystko. Mówił, że wkoło domu zebrali 7t, a mieli jeszcze w drugim miejscu gospodarstwo - 30t. Mówił, że opowiadała kobiecina, że mąż już jak nie gospodarzył, to i tak nic nie sprzedawał, że sąsiedzi przychodzili i pytali o różne rzeczy, ale on nie i UJ.

Chciałbym znaleźć się w takim miejscu przed zlomiarzami kuźwa ale bym się obłowił

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Jechałem dzisiaj koło słynnego teksasu jutubera. Trochę zaorane a reszta zostawiona, po qq ściernisko powyżej kolana. A miał byc owies na wiosnę, no chyba że czeka aż do rzepaku  ale wtedy to dopiero będzie Teksas jak to zarośnie.

Kolo Grzeska może?

Opublikowano
53 minuty temu, 6465 napisał:

Passat to tylko b3 vr6. 

U mnie facet był po felgi

Przyjech Passatem B3/4 fakt diesel ale miał swapa tylnej belki z tarczami z VR6

Opublikowano
13 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Chciałbym znaleźć się w takim miejscu przed zlomiarzami kuźwa ale bym się obłowił

Trafiłem do takiego gospodarstwa - kombajn, wszystkie maszyny - praktycznie sam złom, z kombajnu ktoś wymontował wtryskiwacze i tak stał pod chmurką, aż żal patrzeć było

Tak ze 2-3 TIR-y złomu wywieźli, bo babka to wszystko sprzedała firmie na plac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v