Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ktoś może wie gdzie można dostać opony rolnicze na felgę 15 cali? Nie 15.3, które są wszędzie dostępne. Mam opryskiwacz na takich i wymagają zmiany. Mogą być tez używane, ale w dobrym stanie. Opony 15.3 już zakładałem, ale w dojeździe na asfalcie dość mocno opryskiwacz skacze. 
Opony z terenówek tez już miałem, ale maja za delikatne boki.

Edytowane przez KaMel
Opublikowano
Ursus932 napisał:

27 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Co Ty  te kabiny do d*py podobno , mi odradza specjalista nie jaki @ursus385, miał pół roku i do śmierci mówi że gorsza kara w życiu go nie spotka 🤷‍♂️ 

W tym kabinach masz siedzenie z przodu kabiny, za Tobą jest w chooj miejsca, do tylnej szyby i dodatkowo poprzeczka od tylnej ramy kabiny dużo zasłania.

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

i cofanie mi nawet wychodzi. Ale b+e trzeba zrobić chociaż

A ja w sumie to beznadziejnie cofam. Parę metrów mniej więcej to cofnę, ale żeby jedna przyczepa pod drugą, to już rzadko mi wychodzi. Inna sprawa, że nigdy nie musiałem - przyczepy się szczepia tylko do balotów raz w roku, a że zbożem do garażu, to wjazd mam taki, że po paręnaście cm ludzi tylko, to i tak przodem wpycham.

A b+e to już któryś rok mówię sobie, że muszę zrobić

Opublikowano
23 minuty temu, daron64 napisał:

Ze dwa lata temu zamówiłem jakieś nawozy z agroloku. Ja byłem w pracy, dzwoni matka że przyjechał. Mówię, żeby mu powiedziała żeby cofnął jak najbliżej rampy i wywalił, a ja wieczorem sprzątne. Przyjeżdżam po robocie, a tu paleta zaraz przy asfalcie stoi. Typ powiedział dla matki, że nie da rady cofnąć i wywalił tak, że wystawalo na asfalt i matka musiała tone przerzucić. Wjazd jako tako utwardzony, mleczarka tam wjeżdża normalnie, ba nawet tir em mi tam cofnął z wapnem, a ten zwykłym dostarczaniem powiedział, że nie da rady. Dzwonię do agroloku, babka mnie przeprasza i mówi, że to nie pierwsza skarga.

Do mnie parę lat temu mieli dowieźć trochę nawozu z agroloku. Byłem na tyle uprzejmy że wyjechałem samochodem żeby kierowca nie błądził. Zdążyłem wjechać do garażu a ten cymbał już siedzi na niżej położonej polanie i zakopany - "chciał sobie ładnie cofnąć na podwórko". Jeszcze mnie zrypał  "gdzie ja go prowadzę". Nie wiedział gdzie z przodu linkę zahaczyć, męczyłem się z 1h żeby go wyciągnąć, w między czasie załatwiałem większy ciągnik i na końcu mnie opieprzył że przeze mnie stracił następne zlecenia

Opublikowano
KaMel napisał:

Ktoś może wie gdzie można dostać opony rolnicze na felgę 15 cali? Nie 15.3, które są wszędzie dostępne. Mam opryskiwacz na takich i wymagają zmiany. Mogą być tez używane, ale w dobrym stanie. Opony 15.3 już zakładałem, ale w dojeździe na asfalcie dość mocno opryskiwacz skacze. 

przylanczam się do pytania.

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

widze ze wiekszosc mlodych rolnikow jak i w mojej okolicy tak i na forum nie ma nawet  uprawnien na traktor.

Najpierw nie sądziłem, że mi się przyda, a potem zawsze jakaś wymówka się znajdowała. W sumie z przyczepą po asfalcie praktycznie nie jeżdżę. Jakoś czas temu jak dzwoniłem spytac, to T nawet nie robią, tylko b+e

Opublikowano (edytowane)

Nie za tani ten Focus jak na MK3 ? Chyba że tak staniały . Ogólnie dobre te silniki , stara gwardia .

To jest 160/5koni automat jedyna konfiguracja

Edytowane przez mf362
  • AgroTeam
Opublikowano

To jest Kanada więc cena jak najbardziej normalna. To jest bardzo specyficzne wyposażenie i zestawienie więc nie tak łatwo to sprzedać. A moc to 160KM troszkę dużo dla Niej wcześniej było tylko 110 ale w dieslu więc moment zbliżony pewnie

Opublikowano
4 minuty temu, mf362 napisał:

Automat troche osiągi zaniża ale wygodne .

Zależy jaki automat. W robocie mamy teraz 3 auta w automacie i kurcze - nawet przyjemnie się tym jeździ. Może w kolejnym aucie

Opublikowano
8 minut temu, mf362 napisał:

Automat troche osiągi zaniża ale wygodne

Osobiście mam manual, ale często jeżdżę automatami. Więcej bym sobie manuala nie kupił, wygoda w korkach jest bez porównania. 

• AgroTeam
Opublikowano

Kiedyś tylko manual, od momentu jak kupiłem pierwszego focusa w automacie już innej skrzyni nie chcę. Ja mam cromę ze skrzynią hydrauliczą aisin 6biegów, żonka focusa z 6biegowyą dwusprzęgłówką. Może nie jest to super ale teraz większość tych małych zabawek ma zautomatyzowane lub cvt. Dlatego szukam focusa diesel 2.0 lub bez 2.0 bo tam są 2 sprzęgłówki

1 minutę temu, rafal3939 napisał:

Auto widac że malowane było, kolory sie różnią, trzeba go obejrzeć na żywo. Na pewno nie jest od prywatnej osoby.

Z tego co dzwoniłem to robiony tył, zderzak i bodaj klapa. Ale nie chce Mi się dymać 3,5h aby się przekonać czy to coś warte czy nie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, KaMel napisał:

15ki  były w cieżarowych przyczepach niskopodwoziowych .szukaj używek bodaj 8.25x15 lub szerszych

Edytowane przez jacek3773
Opublikowano

1 godzinę temu, daron64 napisał:

A ja w sumie to beznadziejnie cofam. Parę metrów mniej więcej to cofnę, ale żeby jedna przyczepa pod drugą, to już rzadko mi wychodzi. Inna sprawa, że nigdy nie musiałem - przyczepy się szczepia tylko do balotów raz w roku, a że zbożem do garażu, to wjazd mam taki, że po paręnaście cm ludzi tylko, to i tak przodem wpycham.

A b+e to już któryś rok mówię sobie, że muszę zrobić

No ja zostałem "rolnikiem" bo żona ma gospo na siebie o czym już każdy wie. W domu do ciągnika zawsze brat się pchał i skończył rolniczak,ja w tej samej szkole weterynarzem zostałem (technikiem). W polu nie robiłem ciągnikiem tylko jakieś proste prace. Nie mówię że ja też idealnie cofam ale uda mi się przyczepą pod przyczepę podjechać. Jestem samoukiem we wszystkim,kosiarka pług opryskiwacz siewnik,nigdy nie robiłem takimi sprzętami dopiero tutaj u żony się tego nauczyłem że tak powiem bo pługa to nie umiem.ustawic i orać ogólnie nie potrafię czy tak samo kosiarka(dyskowa),nie ogarniam do końca na jakiej zasadzie to.wszystko działa. Teorie mam.opanowana.bo dużo czytam o tym ale praktyka swoją drogą. Prawko trzeba zrobić bo zboże na skup trzeba krajówka wozić. Kurs na kombajn zrobiłem aby był (kolejna magia dla mnie,siadam i kosze,coś poustawiam i jak czysto w zbiorniku to kosze). Ogólnie rodzice nie myśleli że będę kiedyś rolnikiem. Miałem być najpierw lekarzem,później weterynarzem a wyszło jak wyszło, mgr inż. zarzadzania i inżynierii produkcji (dokładniej w produkcji rolniczej). 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v