Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie te święta nie będą należały do wesołych,  ale cóż trzeba się cieszyć z tego co jest i wspierać się na wzajem.  Wam wszystkim  życzę wesołych i radosnych świąt,  wiele wsparcia od bliskich i tych dalszych i żeby was nie spotkało nic przykrego. 

• Thanks 11
Opublikowano
TheraRolnik napisał:

3 minuty temu, kris91 napisał:

Wy spokrewnieni kurczę nie jesteście? 🤔🤔 Co do drugiej części to mam od paru lat tak samo, codzień wyzywany a na wigilii "oj ti oj ti, ah ah", a po wigilii z powrotem wyzywanie 😒😒😒

Dla tego na wigilii mnie nie ma 

Cały rok k**wy i rzucanie w siebie widłami a teraz sobie życzenia składać, gadać i siedzieć przy jednym stole ? Taaa jeszcze czego ...

nie bądź bucem, nie psuj innym świat, powiedz wesołych świąt i tyle

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

40 minut temu, danielursus3p napisał:

Ja tam samochód sprzątam, zaraz za traktur się wezmę. Pjerdole do chałupy nie wchodzę do póki nie zawołają.

I Mnie nie śpieszno do domu.

Wczoraj zamówiłem,dziś dotarło no i się przydało ożywić giermańca

IMG_20211224_133715.jpg

IMG_20211224_134659.jpg

IMG_20211224_135952.jpg

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wszystkiego się nie da... A skoro jest każdy inny to jak się dogadać? Jakby ona miała babcyny charakter to byśmy się moment dogadali. A ta zamiast iść w mamę i dziadków z jej strony to poszła w ojca.

@Ursus932 Ja do kościoła nie uczęszczam, ostatni raz w lipcu na pogrzebie byłem.

Nie wiem nie znam sytuacji. Znaczy się że chciałbyś żeby była podporządkowana pod Ciebie, Ciebie sluchac i przytakiwac, A sama żeby nic do gadki nie miała? 

Opublikowano
31 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nawet jakbyśmy się spikli to moje dotychczasowe życie nie uległoby zmianie- ją pszczoły ani ziemia nie ciągnie wcale, mnie nie ciągnie żadne malowanie, kosmetologia i inne cuda. I tak każdy by żył sam sobie.

Mielibyscie chociaz jedną rzecz wspólną, łóżko i sprawy z nim związane.

A odnośnie Wigilii,ja tez juz tego nie czuje,w domu rodzinnym inaczej sie obchodzilo,bardziej prawdziwie, a tutaj to aby zjesc i prezenty i wsjo, no i na pasterke ale to tez nie wszyscy. Czekam co stary bedzie za zyczenia składał. Jutro niby goscie mają byc,ale wątpię czy przyjadą jak akcja z wirusem. Otworze sobie cytrynówkę od ojca i tak bede świętował.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Nie wiem nie znam sytuacji. Znaczy się że chciałbyś żeby była podporządkowana pod Ciebie, Ciebie sluchac i przytakiwac, A sama żeby nic do gadki nie miała? 

Może nie aż tak, ale babka jest prawdziwą gospodynią. Pole i pszczoły a wcześniej krowy to jej żywioł. Dobrze gotuje, zawsze jakimś smacznym obiadem poczęstuje. A tak jak piszesz to już w ogóle ideał. 

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Mielibyscie chociaz jedną rzecz wspólną, łóżko i sprawy z nim związane.

I to nie bardzo.

Opublikowano

No Pany. Wszystkiego najlepszego standardowego zdrowia i szczęścia ale też zadowolenia z tego wko.... biznesu jaki prowadzimy i oby nadchodzacy rok był przynajmniej nie gorszy niż ten obecny. Każdemu tony nawozu pod choinkę życzę. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Może nie aż tak, ale babka jest prawdziwą gospodynią. Pole i pszczoły a wcześniej krowy to jej żywioł. Dobrze gotuje, zawsze jakimś smacznym obiadem poczęstuje. A tak jak piszesz to już w ogóle ideał. 

I to nie bardzo.

Bezsenność? Nie zaglebiam sie w poważniejsze sprawy bo pisales o tym nie raz jak ktoś zaczynał ten temat.

Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A gdzie ja wieczorem, ja nigdzie nie chodzę po ciemku, ostatnio po flaszce z sąsiadem nie mogłem opłotkami trafić i bym się w bruździe wyłożył...

To co mi ona ułatwi? Upodobania kulinarne inne, inne hobby, każdy by musiał sam sobie.

A czy ja Ci każę chodzić po wsi ? Wyjdź przed dom albo na piętro popatrz na świat, pomyśl że ktoś tam świętuje, inny w tym czasie pracuje to jest ta magia. W sumie samochodem też można by pojeździć pooglądać iluminacje świąteczne.

10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No pewnie

Ale inni mają brzozy, olchy a u mnie tylko sosny

Przecinkę zrób i dosadź brzozy.

5 minut temu, TheraRolnik napisał:

Zasłużył zasłużył bo chce inaczej robić niż się "tyle lat robiło" 

Jeden dzień w roku to szkoda gardła strzelić 😂

A jak będziesz miał syna i będzie chciał robić po swojemu, co wtedy ? Teraz nie chcesz ustąpić, to później Twoje zdanie też będzie najważniejsze.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A tak jak piszesz to już w ogóle ideał. 

To ja bym tak nie chciał, ani takiej nie chciał. Co takie pożycie wnosi? 

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Bezsenność? Nie zaglebiam sie w poważniejsze sprawy bo pisales o tym nie raz jak ktoś zaczynał ten temat.

Z nią na pewno, bo u niej standard pójścia spać to 23 albo i później.

1 minutę temu, dsbh napisał:

A czy ja Ci każę chodzić po wsi ? Wyjdź przed dom albo na piętro popatrz na świat, pomyśl że ktoś tam świętuje, inny w tym czasie pracuje to jest ta magia. W sumie samochodem też można by pojeździć pooglądać iluminacje świąteczne.

Na piętrze to siedzę, ale co mi do tego, że ktoś świętuje? Ma do tego prawo, jeśli chce to droga wolna.

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

To ja bym tak nie chciał, ani takiej nie chciał. Co takie pożycie wnosi? 

Święty spokój. Najważniejsze to aby i jedna i druga strona była spełniona. Ja na pewno nie byłbym zadowolony z pani, która nie ugotuje obiadu, do wszystkiego się wtrąca a ona nie byłaby zadowolona z mojego trybu życia. Muszą być obopólne korzyści. A zmieniać się dla kogoś to nie mam zamiaru bo zamiast lepiej to i gorzej mogę mieć.

Opublikowano
53 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja tam samochód sprzątam, zaraz za traktur się wezmę. Pjerdole do chałupy nie wchodzę do póki nie zawołają.

Do gwiazdki masz jeszcze czasu to zapraszam 😂

IMG_20211224_143800.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na piętrze to siedzę, ale co mi do tego, że ktoś świętuje? Ma do tego prawo, jeśli chce to droga wolna.

Nie rozumiemy się. Młody chłop jesteś a myślisz jak emeryt.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Do gwiazdki masz jeszcze czasu to zapraszam 😂

IMG_20211224_143800.jpg

Masz coś 🥃 za siedzeniem zakitrane? To się wezmę i za twój traktor 🤣 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, dsbh napisał:

A jak będziesz miał syna i będzie chciał robić po swojemu, co wtedy ? Teraz nie chcesz ustąpić, to później Twoje zdanie też będzie najważniejsze.

Są dwie opcję... Starać się nie być taki jak stary i wysłuchać mlodego niech się wykaże albo nie mieć dzieci

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano (edytowane)

Pany i od emnie Pogodnych Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia prezentów bez liku i Ton moczniku pod choinką a najważniejsze to Zdrowia bo jak będzie zdrowie to jakoś damy radę 

WESOŁYCH ŚWIĄT życzy  Adam z Rodzinką 🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
  • Like 1
  • Thanks 5
Opublikowano
55 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nawet jakbyśmy się spikli to moje dotychczasowe życie nie uległoby zmianie- ją pszczoły ani ziemia nie ciągnie wcale, mnie nie ciągnie żadne malowanie, kosmetologia i inne cuda. I tak każdy by żył sam sobie.

Chciałem coś napisać, ale Darek mnie uprzedził. Ja z j.niemieckim mam tyle wspólnego ze jakoś koślawo się dogadam i nie mam zamiaru pomagać Paulinie w pracy bo się na tym nie znam. Ona mi w majstrowaniu też nie pomoże bo po co. Z tym, że to nie przeszkadza żeby o tym rozmawiać. 

48 minut temu, bratrolnika napisał:

Co ty planujesz robić???

Ja cię na kobiety nie namawiam, ale chciałbym tylko powiedzieć że moja żona spawać nie umie, a ja z kwiatków to rozpoznaje róże, i bez

No i jakoś się dogadujecie :D

No a teraz przez to że jestem taki zdechły święta pewnie będa osobno i to średnia wizja :o

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v