Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Patrzyłem na szybko to nie da rady chyba, glina, wody gruntowe przy wierzchu 

Jak to właściwie działa? 

A ty myślisz że u mnie piachury?

Koparka jak kopała to każda łyżkę można było policzyć.

Masz gdzieś blisko rów

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Jak renault się sprawuje? 

jedna awaria/usterka wystąpiła-zaczęło lać sie z dwóch par wyjść hydraulicznych. Uzywam jednej sprawnej a tamte zblokowałem. Jakoś koło świat mają mi to zrobić na gwarancji jeszcze

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Wysłał zajączkę za pługi od Michała? 

Jaki pług ,? I co za Michał 🤔

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ursus932 napisał:

A co to znaczy te 250 dodatnie itd 🤔

Nie wiem dokładnie co ta liczba oznacza wiem tyle że jak kolega robił sobie taki test wiosną to miał jakąś małą liczbę blisko zera. Zaszczepił się dwiema dawkami i jakiś miesiąc temu powtórzył test to ma taki sam wynik >250 więc po szczepionce wzrosło.

Z tego co czytałem im ich więcej tym lepiej, ale nie będę rozwijał tematu i jak co pisał głupot bo dokładnie sam się nie orientuje. Nie chodziłem przez skierowanie od lekarza aby potem konsultować z nim wyniki, tylko sam za kasę. 

Poprzedni test robiłem w kwietniu to miałem >80 cztery miesiące po przechorowaniu. 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano

Przecież to Szymek był, wtedy pierwszy raz na delegacji🤣😉

2 minuty temu, pawel885 napisał:

widziałeś na jakiejś ruskiej grupie jak pijany traktorzysta versatile nakrył go horschem i sobie smacznie spał w kabinie  ? Masakra 

1 minutę temu, Bananek napisał:

Alufelgi z letnimi oponami.

16 mogą być???

• Haha 1
Opublikowano
Roki212 napisał:

Nie wiem dokładnie co ta liczba oznacza wiem tyle że jak kolega robił sobie taki test wiosną to miał jakąś małą liczbę blisko zera. Zaszczepił się dwiema dawkami i jakiś miesiąc temu powtórzył test to ma taki sam wynik >250 więc po szczepionce wzrosło. Z tego co czytałem im ich więcej tym lepiej, ale nie będę rozwijał tematu i jak co pisał głupot bo dokładnie sam się nie orientuje. Nie chodziłem przez skierowanie od lekarza aby potem konsultować z nim wyniki, tylko sam za kasę.  Poprzedni test robiłem w kwietniu to miałem >80 cztery miesiące po przechorowaniu.

to wychodzi że chorowałeś drugi raz ...

Opublikowano

Szwajcaria: Roślinne jaja już w sprzedaży .

Szwajcarskie przedsiębiorstwo Migros, będące największym detalistą w tym kraju, zajmujące się międy innymi produkcją artykułów spożywczych, wprowadziło właśnie do sprzedaży tzw. roślnne jaja. To zapewne coś co może zainteresować tych, którzu szukają odpowiedników produktów pochodzących od zwierząt.

Produkt dostępny pod nazwą „V-Love the Boiled” to w rzeczywistości produkt z roślin przypominający zwykłe jajko na twardo. Żółtko pochodzenia roślinnego zostało otoczone zewnętrzną białą częścią wytworzoną z białka sojowego. „Roślinne jaja na twardo” są produkowane w Szwajcarii przez ELSA – spółkę zależną Migros.

Zewnętrzna biała „skorupa” jest wytworzona z białka sojowego, a żółtko jest pochodzenia roślinnego. Produkt został stworzony we własnym zakresie. V - Love to marka, której właścicielem jest firma Migros, dostarcza konsumentom produkty roślinne i wegetariańskie.

Kury już nie potrzebne są .

https://www.okiemrolnika.pl/wiecej/item/8867-szwajcaria-roslinne-jaja-juz-w-sprzedazy?fbclid=IwAR2egpYKQzPqpQ3Rk_VNyCeRDaiRl_wjn5eiZdT1zalZ4KE5Lp_znnv76ug

pada zimno .

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

A ty myślisz że u mnie piachury?

Koparka jak kopała to każda łyżkę można było policzyć.

Masz gdzieś blisko rów

Na szybko patrząc to już mam parę problemów. 

Nie ma rowów to raz, dwa to nie ma miejsca żeby to sensownie odprowadzać. 

Trzeba będzie się jutro tą sprawą mimo wszystko zainteresować. 

Ty masz koło siebie jakąś firmę? Czy ludzie z przypadku? 

Opublikowano

Znajomy ma na 15, dlatego pytam 

1 minutę temu, pawel885 napisał:

w 2 generacji juz chyba tylko 16 były, ford mazda volvo 

Przed chwilą, Bananek napisał:

Pewnie tak.

Jednak już nie ma, ale będę miał rękę na pulsie, może jakie mondeo się trafi to coś się znajdzie

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, pawel885 napisał:

w 2 generacji juz chyba tylko 16 były, ford mazda volvo 

Nawet 14 były w słabszych wersjach 1.4

Fakt stalowe

1 minutę temu, Bananek napisał:

Ja nawet nie wiem ile tam szpilek.

5

A MK1 miała 4x108

Edytowane przez mf362
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

to wychodzi że chorowałeś drugi raz ...

hmm nie wiem pierwszy raz w ubiegłym roku to nie było węchu, smaku itp tak samo jak i u domowników podobne objawy

teraz nic nie odczułem ani ja ani nikt z domowników aby coś się działo niepokojącego więc ciężko powiedzieć

trzeba żonę chyba wysłać aby zrobiła sobie i porównać wynik

Opublikowano
21 minut temu, pawel885 napisał:

widziałeś na jakiejś ruskiej grupie jak pijany traktorzysta versatile nakrył go horschem i sobie smacznie spał w kabinie  ? Masakra 

Widziałem, to przez to że miał bliźniaki, ja mogę w miejscu kręcić i maszyny nie wrzucę na koło. Dlatego zapieram się rękami i nogami przed bliźniakami, nie chodzi o to że pijany jeżdżę, ale można się zapomnieć... 

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Na szybko patrząc to już mam parę problemów. 

Nie ma rowów to raz, dwa to nie ma miejsca żeby to sensownie odprowadzać. 

Trzeba będzie się jutro tą sprawą mimo wszystko zainteresować. 

Ty masz koło siebie jakąś firmę? Czy ludzie z przypadku? 

Mi robiła firma która ma siedzibę w Wierzbicy za Radomiem 

A ty z jakich okolic jesteś? 

Tylko to trzeba zgłosić do gminy lub starostwa 

Opublikowano
20 minut temu, Roki212 napisał:

Nie wiem dokładnie co ta liczba oznacza wiem tyle że jak kolega robił sobie taki test wiosną to miał jakąś małą liczbę blisko zera. Zaszczepił się dwiema dawkami i jakiś miesiąc temu powtórzył test to ma taki sam wynik >250 więc po szczepionce wzrosło.

Z tego co czytałem im ich więcej tym lepiej, ale nie będę rozwijał tematu i jak co pisał głupot bo dokładnie sam się nie orientuje. Nie chodziłem przez skierowanie od lekarza aby potem konsultować z nim wyniki, tylko sam za kasę. 

Poprzedni test robiłem w kwietniu to miałem >80 cztery miesiące po przechorowaniu. 

A ile kosztuje taki test ?

16 minut temu, Karol6130 napisał:

Już nie ważne 

No jak powiedzialo się A to wypada powiedzieć B 🙄 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v