Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cebulka pokrojona nożem w kostkę (cała, tylko nacięta) usmażona na patelni, posypana cukrem i skarmelizowana - razem z powstałym sokiem działa wykrztuśnie i przeciwzapalnie. Stare sposoby babci. Z baniek też się kiedyś śmieli, a jednak działają. Tak samo papier posmarowany masłem na plecy i klatę. No cóż, lepiej łykac drogie tabletki.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Cebulka pokrojona nożem w kostkę (cała, tylko nacięta) usmażona na patelni, posypana cukrem i skarmelizowana - razem z powstałym sokiem działa wykrztuśnie i przeciwzapalnie. Stare sposoby babci. Z baniek też się kiedyś śmieli, a jednak działają. Tak samo papier posmarowany masłem na plecy i klatę. No cóż, lepiej łykac drogie tabletki.

W porządku wszystko oprócz cebuli... Nie ważnie w jakiej postaci jak widzę w czymkolwiek to już absolutnie smak do jedzenia odchodzi... A jak mam ją żreć to wolę tabletki. Co do reszty zgoda. Dodam od siebie nalewkę propolisową- nawet na skaleczenia/ ranki pomaga.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja tej cebuli się trochę użarłem i powiem, idzie przywyknąć. Czosnek tez nie straszny, chociaż zapach potem nawet przez skórę wietrzeje.

propolisem dziadek liszaja leczył - skutecznie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
53 minuty temu, jacek3773 napisał:

Czosnek trzeba jeść profilaktycznie i żadna grypka nie bierze. Setunia dobrego trunku nikomu nie szkodzi ale częste spożywanie to jak hobby..  wciąga

Pany .massey 178  trochę już to wiekowe .co sądzicie bo trafia się w dobrych pieniądzach.

Pchniesz to do ciapatych najwyżej. Stoi niedaleko podobny tylko 6 z turbo i przodem. Te turbo to chyba dokładane bo tak ni to przyszył ni przyłatał. Myślałem kiedyś go do paszowozu wziąć ale wałek nie działa, a wiadomo jak z częściami do takiego starego rupcia 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Każdy ma swoje preferencje, Gripex działa słabiej moim zdaniem

To jak wódka, nie ma smakować, tylko sponiewierać, jak ci smakuje, to masz problem

ma sponiewierać o zdrowiu ,pamiętasz początek lat dziewięćdziesiątych ,te podrobione ruskie ,wodki ,te spirytusiki ,kurna to czleka zabijalo ,pierwsze trzy kieliszki to byl koszmar ,o kurde ,jak przypomnę to wzdryga . A polska wodka była droga . Obtanili wódkę ,czy tam lepiej zarabiać zaczęli ,i za dzień wychodziło nie litr ,a już dwa ,i zaczęli pijać już ,,sprawiedliwą .''  . Chociaż ,teraz to i sprawiedliwej coraz mniej ,gwardia slabnie ,a może baby bardziej krzyczą ,a może czasu mniej 🤷‍♀️

• Like 1
Opublikowano

Na ból zęba cebula raczej nie pomoże 😅

Opublikowano
55 minut temu, gregor1284 napisał:

Pchniesz to do ciapatych najwyżej. Stoi niedaleko podobny tylko 6 z turbo i przodem. Te turbo to chyba dokładane bo tak ni to przyszył ni przyłatał. Myślałem kiedyś go do paszowozu wziąć ale wałek nie działa, a wiadomo jak z częściami do takiego starego rupcia 

Wczoraj gadałem z kuzynem który handluje autobusami i ciężarówkami. Mówił że wszystko stare i zjechane idzie do ciapatych , aby cena była w miarę i samo na lawetę wjechało.

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

Na ból zęba cebula raczej nie pomoże 😅

Na ból zęba domowy sposób to goździki.

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Niedaleko mnie był do sprzedania MF 158 za 12 tys z hakiem to moment poszedł ,

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ale wczoraj się wybawiłem, ale dziś to... 

W Smyku byłeś?

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

ma sponiewierać o zdrowiu ,pamiętasz początek lat dziewięćdziesiątych ,te podrobione ruskie ,wodki ,te spirytusiki ,kurna to czleka zabijalo ,pierwsze trzy kieliszki to byl koszmar ,o kurde ,jak przypomnę to wzdryga . A polska wodka była droga . Obtanili wódkę ,czy tam lepiej zarabiać zaczęli ,i za dzień wychodziło nie litr ,a już dwa ,i zaczęli pijać już ,,sprawiedliwą .''  . Chociaż ,teraz to i sprawiedliwej coraz mniej ,gwardia slabnie ,a może baby bardziej krzyczą ,a może czasu mniej 🤷‍♀️

Kiedyś spirytus był od ruskich, a teraz "nasza polska" wódka jest od ruskich. Zerknij w czyich lapach są polmosy 🤐

• Confused 1
Opublikowano
kris91 napisał:

Ło kurna, 5 radiowozów busa pogoniło 🤦‍♂️ Mam nadzieję że do granicy z niemcami eskortowali ich, ja bym jeszcze autobusy podstawiał i bezpiecznie ich odwoził pod granicę niemcom i czechom w podziękowaniu za troskę o Polskę 🙆‍♂️😛

na moście w Wyszogrodzie też "łapanka"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v