Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
38 minut temu, krzychu121 napisał:

Sam napisałeś że te hf łapią po 800 kg bez większych problemów więc jaka to różnica że na kartce napisane jest typ mleczny albo mięsny. Jakby taka przepaść była to nikt by hfa nie brał. 

Łapią ale wagę , nie koniecznie pieniądze. Kto chce na cielakach zarobić to sztuki od których jalowki nie chce mięsnym inseminuje. Byczek hf to odpad przy produkcji stada do dojenia. Przy braku towaru do opasu i na to było mnóstwo chętnych, dziś nie koniecznie. 

Opublikowano
HF86 napisał:

na to było mnóstwo chętnych, dziś nie koniecznie.

ja tam biorę. przy 300zł za cielę to coś tam za dwa lata na nim zostanie. choćby główni i kilka złotych na paliwo żeby to gówno rozwieźć po polu.

Opublikowano
29 minut temu, Marcin133 napisał:

No ja za stówkę to w życiu bym nie sprzedał...to nawet sprzedażą nazwać nie można. U nas to zawsze 10zl mieszany 12 netto... myślałem że jeszcze zdrożały a tu takie wiesci🤔

Za sto to jeszcze musisz potrzymać z trzy tygodnie bo się panu hodowcy poić nie chce😁

Dziwne jest to, że jak się sprzedaje to zawsze za psi grosz,ale jakby przyszło kupić to ścielić trzeba grube sianko😃

Opublikowano
21 minut temu, Baks00 napisał:

Bylem dzis u znajomego,mial MM -towar gorna polka.13-stowek poszedl bez targowania.Troche zaluje ale moglem go wziac.

Ale taki 3 dni 40 kg?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, pit17 napisał:

Kołodziejczak do policji to się potrafi rzucać...

Wysłuchałem 1.5 minuty. Debil jednym słowem. Kontrakty nie sa dla hodowców a dla firm co wstawiają, Ameryki nie odkrył a świadczy tylko o jego poziomie inteligencji, skoro podpisał coś takiego a teraz ,,naucza” innych.

w mojej okolicy dwóch tez rzuciło sie na kontrakty z sokolowem i dwóch za***rdala we Francji żeby je spłacić 

Edytowane przez przemek28_28
  • Like 4
Opublikowano

Kretyn totalny, trochę paszy w większości dziadostwo albo zepsute a on kontrakt na setkie byków. I wyliczenia ile to on nie zarobi. Od początku ludzie mu mówili jak działają kontrakty i jak się to skończy a on dalej biznesmen grzesiu. 

Jedyny pozytyw że nagłośni co się dzieje w tej branży i paru w porę się opanuje zanim podpisze cyrograf

• Like 1
Opublikowano

Dzieciak dostał zbyt surową karę. Trzymam kciuki za to że ktoś za ten proceder się weźmie. Cały ten rynek na fikcji i oszustwie stoji. 

Opublikowano

Ta rozmowa z "LIDEREM'' agro*ujni jest warta wysłuchania.Ciekawy jestem czy to tylko fragmęt rozmowy tych panów w celu podbicia wyświetleń czy tak jak w komentarzach na YT  sugeruje sporo osób jest Michał zależny i sterowany  przez firmy wstawiające te cielaki na opas. Normalnie wiedział że rozmawia z ziomkiem co ma 100 000 wyświetleń powinien powiedzieć że zna temat i zaoferować pomoc a nie straszyć że będzie wp***dol.                  

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Wysłuchałem 1.5 minuty. Debil jednym słowem. Kontrakty nie sa dla hodowców a dla firm co wstawiają, Ameryki nie odkrył a świadczy tylko o jego poziomie inteligencji, skoro podpisał coś takiego a teraz ,,naucza” innych.

w mojej okolicy dwóch tez rzuciło sie na kontrakty z sokolowem i dwóch za***rdala we Francji żeby je spłacić 

Chodziło mi bardziej co powiedział mu Kołodziejczak  podczas rozmowy telefonicznej ktora jest zawarta w filmie. 

Opublikowano

Jak ktoś jeszcze w tą marjonetke prowadzącą stragan obwozny wieży to jego sprawa. Pokazał co znaczy w poprzednich wyborach. 

Opublikowano
6 godzin temu, HF86 napisał:

W zeszłym roku hfy do tygodnia takie po 40 parę kg po 100 zł duże gospodarstwa oddawaly. I teraz już się robi zastój, nie ma chętnych na mleczaki. 

Po 100 to dawać mimo że to hfy, za tyle to  nie opłaca mi się krowy inseminować 

U nas tygodniowe 600-700

Opublikowano
23 godziny temu, KarolaKarotka napisał:

no dobrze kolego, ja jestem nawet za ceną 20 netto za żywca, ale takiej nie ma

więc będziesz sam to jadł, czekał na cenę czy może poczekasz jak twoje sztuki padną ze starości?

jak masz cenę 10 netto to ja ci oddam auto bydła po 9 netto ...

no i dzięki takim jak TY dobrze żyją sobie handlarze i ubojnie a TY za kawałek łańcucha lub rurki płacisz 2 razy drożej jak ci się kasa skończy - a skończy sie, to zrozumiesz na czym polega inflacja. ja każdego handlarza w tej chwili wku..am bo mówię mu że moje koszt produktu, który on chce kupić to min 10 zł jak mu nie pasuje to nich jedzie z kąt przyjechał, jak by tak wszyscy robili to z pewnością by musieli pęknąć i by zapłacili, a jeszcze dodam że raczej towaru za wiele nie ma bo jeden tel i jadą i to jeszcze na sygnale lub sami szukają bydła.

Opublikowano
1 godzinę temu, Piteriiv napisał:

no i dzięki takim jak TY dobrze żyją sobie handlarze i ubojnie a TY za kawałek łańcucha lub rurki płacisz 2 razy drożej jak ci się kasa skończy - a skończy sie, to zrozumiesz na czym polega inflacja. ja każdego handlarza w tej chwili wku..am bo mówię mu że moje koszt produktu, który on chce kupić to min 10 zł jak mu nie pasuje to nich jedzie z kąt przyjechał, jak by tak wszyscy robili to z pewnością by musieli pęknąć i by zapłacili, a jeszcze dodam że raczej towaru za wiele nie ma bo jeden tel i jadą i to jeszcze na sygnale lub sami szukają bydła.

Zadzwon do mnie to ci na sygnale slownik przywioze. :)

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Mateusz1q napisał:

Mi też mówili pół roku temu że się nie opłaci budować za 1 mln obiektu a tu już koniec budowy i byki wstawione na kontrakt i cena teraz jaka jest dobra

12 godzin temu, pit17 napisał:

Powodzenia.

Edytowane przez misio3p
  • Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Piteriiv napisał:

dałam Ci propozycje niezłego, szybkiego zarobku i to bez ryzyka a Ty to odrzucasz :)

szkoda że takich jak TY nie ma więcej, jak strzelisz focha to pół zakładów w Polsce stoi zapewne.

Oczekiwania kontra rzeczywistość, a ta nie jest kolorowa. Rolnictwo to taka branża że jedną decyzja można zyskać kilka, kilkadziesiąt lub kilkaset tysięcy w zależności od skali. Czy to przy zakupach środków do produkcji, czy to przy sprzedaży, zaczynając od płodów rolnych a kończąc na zwierzętach. Nigdy nie wiesz czy dobrze robisz, no chyba że są wróżki, a zdążają się takowe wróżki co to zawsze w najdroższym momencie sprzedają, i wszystko tanio kupują i jeszcze się im inni proszą by sprzedali lub kupili ... a innego dnia jak się zapomną to nic się nie opłaci.

• Like 3
Opublikowano
11 godzin temu, Kentar napisał:

Zadzwon do mnie to ci na sygnale slownik przywioze. :)

Byłyby aukcje bydła to byś słownikiem się nie przejmował. Pewnie tak to się skończy jak braknie głupich

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v