Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze jak do średniej szkoły chodziłem, to można było pociągiem i do Elbląga i do Olsztyna pojechać, a teraz nawet swiniobus do Olsztyna nie kursuje. Autobusów prawie nie ma. W Braniewie taki za***isty dworzec i świeci pustkami. Autobusy z miasta ruszają. Jak @mirro pamiętasz wszystkie budy na dworcu, to nie ma ani jednej. 

Co do gminy, to z pracodawców(nie licząc szkół, urzędu, sklepów etc.) to jest kilka gospodarstw duzych, zakład kamieniarski, no i tyle. A co do powiatu, to w sumie nie kojarzę żadnej firmy, która by coś produkowała, czy przetearzala. A nie sorry w Braniewie meble robią.

Stary wójt jak przyszło do ustalania stawek podatku, to od gusowskich stawek zawsze coś tam troszkę obniżał. Nowy obiecał nie podnosić podatków. Oczywiście jak przyszły stawki gusowskie, to ich nie obniżył, czyli de facto podniósł podatki. 

41 minut temu, hubertb napisał:

Sprawdź lepiej jakie założenia budżetowe i skąd wpływy przyjmuję rada razem z wójtem, według mnie to tu jest pies pogrzebany. 

Kurcze, jak pisałem nigdy nie miałem z budżetem nic wspólnego, także nie chciałbym tu jakichś bzdur pisać. Ale wydaje mi się, że subwencji np oświatowych nie mogą sobie od tak ruszyć, bo to jednak przychodzi kasa z góry na konkretny cel. Ale już np wpływy z podatkow to inna sprawa. No ale to takie trochę "nie znam się, więc się wypowiem" :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Kallina86 napisał:

@hubertbA widzisz dla nich właśnie to oznacza... I ciężko mi to w jakikolwiek sposób skomentować. Bo ja tego nigdy nie zrozumiem. Bo nagość jest naturalna, oczywista ale dla większości zdrowych ludzi jest sferą intymną. 

Masz rację! I teraz wyobraź sobie co się by działo, gdyby władza tego zabroniła... Dlatego uważam, że to wieczne, zbuntowane dzieci z zaburzeniami psychicznymi. Nie potrafią dostosować się do prawa, próbują zmienić prawa natury. Większość ludzi zdrowych to widzi. Według nich oczywiste rzeczy są dyskryminacją. 

Ja tego nie rozumiem i raczej nie zrozumiem. Ale zdania nie zmienię. Są ludźmi, więc ich szanuję. Pomimo tego, że oni swoim zachowaniem nie okazują mi żadnego szacunku. 

Wiele jest plemion na świecie,np. w Afryce żyjących naturalnie, a mogą być wymalowani, wytatuowani. Udając się tam w pełnym ubraniu również okazuje się im brak szacunku? https://www.youtube.com/watch?v=lVRgXrmYDA8

To kwestia wychowania społecznego. Jednakże nawet w chrześcijańskiej kulturze grzechu dąży się do raju, przecież Adam i Ewa nie znali wstydu kiedy żyli w boskim świecie.

Opublikowano

Odpowiada mi takie wychowanie społeczne i kultura, jaka u nas jest przyjęta. Nie chciałabym, aby to się zmieniło. 

Może to jest jakieś rozwiązanie. Ludzie, którym podoba się takie bardzo naturalne życie jak w niektórych plemionach np. w Afryce powinni pomyśleć nad zamieszkaniem w takim miejscu. 

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

Dlatego że reszta głosów to zmarnowana nic nie znaczy .

Dlaczego Biedroń w sondażach szoruje po dnie. Jego partią zachwycała się zagranica, poglądy chyba zbliżone do Trzaskowskiego i taki wynik ?

11 godzin temu, jacus napisał:

gowin wyraznie powiedzial ze to on zmusil prezesa do przelozenia wyborow- przekaz sie zmienil ??? wywiadu nie da skasowac -wiec jak to chcecie zmienic ??

To może by ustalili między sobą kto przełożył te wybory. Platforma twierdzi że to dzięki Małgorzacie się nie odbyły. Nie wiadomo komu ten sukces zawdzięczać.

11 godzin temu, galan99 napisał:

Wielu zagłosuje za 500 + pomimo że publicznie popiera Rafała w jego ideologi ale szkoda stracić tych dodatków .

Dziwne jest to że opozycja krytykuje 500 + i wyciąga rękę po nie. Przecież to od Pisu. Zło całkowite.

11 godzin temu, jacus napisał:

nowa prowadzaca studia glu-polska kiedys byla normalna dziennikarka tvp krakow- zobaczymy jak rozwinie sie jej kariera.

Co to takiego ?

2 godziny temu, Denwer napisał:

Ktoś  kto  zmienia  sobie  płeć  jest  twoim zdaniem normalny  ???

Mylisz się. Czy normalnym jest to co wstawił @racyl na wcześniejszych stronach ?

2 godziny temu, Kallina86 napisał:

@hubertbAle są ludźmi. Dość zbuntowanymi wiecznymi dziećmi, próbującymi zmienić porządek świata, zmienić rzeczy oczywiste. To tak jakby sadzili drzewa korzeniami do góry i wmawiali światu, że one rosną. Według mnie jest to jakieś zaburzenie psychiczne. Ja naprawdę się z Tobą zgadzam. I nie podobają mi się te ich parady. Ale jakie masz na to rozwiązanie? Widzisz jakie mają podejście. Uważasz, że zabronienie im czegokolwiek da jakiś efekt? Bo ja sądzę, że co najwyżej odwrotny. Pozostaje nadzieja, że się wyszumią i im przejdzie. 

Skoro lubią tak spacerować, to może 30 km spacer w zróżnicowanym terenie, ze śpiewem na ustach :ph34r:.

Opublikowano

A ja bym dodał, że ciasne slipki są praktycznie jak ta farba a bikiniaste stringi na ślicznej młodości są jak listek figowy. Listeczek. Dodaj do tego obfite topless i jakoś zgorszenia w Międzyzdrojach nie widać. Dzieci popylają na naguska. A za niejednym parawanem czai się LGBT... Nikt jazdy nie robi i niema parad.

dsbh - ja wiem napewno, że objuczony plecakiem i sprzętem tego nie zrobisz. No, chyba że jak w WP tylko z bronią - tylko po uj taki spacer jak dotrzesz na miejsce i nie będzie czym zadania wykonać?

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

ładnie klepałeś ze za Trzaskowskim stoi Soros 

Granty Fundacja Batorego Wysokość grantu: 141.400.00 zł Okres realizacji: 1.04.2018-31.03.2019

Czytaj więcej na: https://demagog.org.pl/finansowanie-i-majatek-stowarzyszenia-demagog/

to jest najgorsze w peło sprzedajna qurwa  za kasę zagranicy  ustawy pod lobbystów prywatyzacja tylko jednemu kraju 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

A ja bym dodał, że ciasne slipki są praktycznie jak ta farba a bikiniaste stringi na ślicznej młodości są jak listek figowy. Listeczek. Dodaj do tego obfite topless i jakoś zgorszenia w Międzyzdrojach nie widać. Dzieci popylają na naguska. A za niejednym parawanem czai się LGBT... Nikt jazdy nie robi i niema parad.

czy ty jesteś kawalerem z wyboru czy bronisz swojej orientacji seksualnej ? 

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Moim zdaniem trzeba być zwykła k**wa, żeby na podstawie czegos takiego jak zmiana płci decydować o czyjejś normalności. A czy są równi i normalni? Dopóki nie robią krzywdy drugiemu człowiekowi, to są dla mnie równiejsi i normalniejsi od takiej k**wy.

Widać  że u ciebie  w głowie  już  coś  pączkuje  niedobrego.   Jeśli  ktoś  rodzi   się  mężczyzną  a  po 15-20  latach  ubzdura  sobie  że  jest  kobietą   to  jest NIENORMALNE  bo  natury  nie  oszukasz   jeśli ktoś  myśli inaczej  to  jest  nienormalny  i  powinno się  go  leczyć  umysłowo. 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Byliście w wojsku?  Szło się do łaźni w 30chlopa i wszyscy się kompali nago z siurem na wierzchu i czy było coś w tym nie normalnego? 

Co  innego  w łaźni   a  co  innego  paradować  tak  na  ulicy  

Opublikowano
Dnia 14.06.2020 o 12:15, mirro napisał:

Tu akurat @jacus ma rację. Do bierzmowania to jeszcze rodzice zapędzą. Potem to faktycznie część już do kościoła nie zajrzy. 

@Denwer pogrzeb nie jest sakramentem. Ostatni z sakramentów to namaszczenie chorych. Pogrzebanie ciała to jeden z uczynków miłosiernych wobec ciała. Bo są jeszcze wobec duszy.

Ty pewnie też do tych należysz co ostatnio na bierzmowaniu byłeś bo widać że nie masz pojęcia o sakramentach pewnie jak dzieci chrzciłeś to mamę wysłałęś do proboszcza?

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

nie województwo ...  to inaczej daj tego wójta nazwisko 

RODO wójt by się obraził, że jest krytykowany.

57 minut temu, DTaras napisał:

dsbh - co miałeś w rynsztunku i co to jest zróżnicowany teren.

2 godziny temu, DTaras napisał:

dsbh - ja wiem napewno, że objuczony plecakiem i sprzętem tego nie zrobisz. No, chyba że jak w WP tylko z bronią - tylko po uj taki spacer jak dotrzesz na miejsce i nie będzie czym zadania wykonać?

Karierę wojskową będziemy teraz wspominać ?  Jeden z najcięższych marszy to była kara albo jak kto woli lekcja wychowawcza. Teren zróżnicowany -pod górę i z góry :). Rynsztunek- plecak,koc, maska ,op1,hełm, ładownice,broń, wszystkiego nie pamiętam, nosze na zmianę były dźwigane. Ale temat dotyczył parad. Jeżeli by zmuszać ludzi to takich  imprez to byli by chętni ? Nie wydaje mi się.

• Haha 1
Opublikowano

Na ogół ludzie nawzajem uważają siebie za idiotów jeśli mają odmienne zdanie. Na szczęście każdy jest inny/indywiduum. Każda potwora znajdzie swego amatora jak w polityce. A powinna obejmować nie jedną grupę  społeczną agresywnie nastawioną do odmienności lecz wszystkie!

A obiektywizm normalności jest względny. 

Opublikowano

każdy osobnik jest eksperymentem sposobu radzenia sobie z rzeczywistością i po przez konflikt tylko można ocenić ... rzeczywistość ocenia który na nią pomysł jest najskuteczniejszy tak że bez różnorodności nie ma rozwoju ale i bez konfliktów też. Każdy ma prawo się wyróżniać i każdy ma prawo z innością od niego walczyć a przeżyć może tylko ten sposób na rzeczywistość który jest najefektywniejszy tylko owa rzecywitość jest różna w różnych miejscach i układach i tak jak łatwiej jest przeżyć na golasa w subtropikach niż w skafandrze kosmicznym tak już na Księżycu te relacje wyglądają zupełnie inaczej.
Klimat warunkuje estetykę i przenoszenie na siłę z dżungli do polarnych stref i odwrotnie optymalnych standardów katastrofą się skończy w obydwu przypadkach.
A  co do estetyki to już temat zbyt trudny aby krótko bo ani tatuaże czy sztucznie farbowane ciało jak i przez całe życie pozostawienie np wlosów i paznokci naturze bez ich przycinania to takie same skrajności i zwycięża coś optymalnego no ale próbujcie wszystkiego tylko każde na własny rachunek.

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

ładnie klepałeś ze za Trzaskowskim stoi Soros 

Granty Fundacja Batorego Wysokość grantu: 141.400.00 zł Okres realizacji: 1.04.2018-31.03.2019

Czytaj więcej na: https://demagog.org.pl/finansowanie-i-majatek-stowarzyszenia-demagog/

to jest najgorsze w peło sprzedajna qurwa  za kasę zagranicy  ustawy pod lobbystów prywatyzacja tylko jednemu kraju 

Ty jednak czytaj co wklejasz.

Patrzyłeś skąd jeszcze brali kasę? A np ambasada Stanów Zjednoczonych też się dorzuciła. A to sprzedajne k**wa..a nie czekaj, stany to chyba przyjaciel największy PiSu?

A np fundusz inicjatyw obywatelskich, skąd dostali najwięcej kasy? Cytuje ze strony fio

"Fundusz Inicjatyw Obywatelskich (FIO) to rządowy Program dotacyjny dla organizacji pozarządowych, w ramach którego dofinansowywane są projekty mające na celu zwiększenie zaangażowania obywateli i organizacji pozarządowych w życie publiczne."

Cytat kolejny

"Okres realizacji: 1.07.2018-31.12.2019"

a tu masz jeszcze jeden link 

https://niw.gov.pl/nasze-programy/

Czyli jeśli dobrze liczę, to za czasów dobrej zmiany dostali te kasę? Jeśli za czasów PiSu, to zdecyduj się - sprzedajna k**wa za kasę zagranicy, czy sprzedajna k**wa za kasę PiSu? A może to pisowczyk ukryty?

A powiedz tak w ogóle to ten tweet był prawdziwy, czy to fake? Rabiej tak napisał i ten portal kłamie, czy rabiej tak nie napisał i portal pisze prawdę, ale ze względu na finansowanie nie ma to dla Ciebie żadnego znaczenia?

2 godziny temu, Denwer napisał:

Widać  że u ciebie  w głowie  już  coś  pączkuje  niedobrego.   Jeśli  ktoś  rodzi   się  mężczyzną  a  po 15-20  latach  ubzdura  sobie  że  jest  kobietą   to  jest NIENORMALNE  bo  natury  nie  oszukasz   jeśli ktoś  myśli inaczej  to  jest  nienormalny  i  powinno się  go  leczyć  umysłowo. 

Tak mówisz, że natury nie oszukasz? Nie wiem jak ty, ale ja parę osób znam, w przypadku których matka natura ewidentnie chybiła dając dana płeć.

A w ogóle skąd wiesz, że po 20 latach sobie ubzdura? Dlaczego zakładasz, że to jakiś kaprys? Rozmawiałeś kiedyś z kimś kto zmienił płeć? Bo ja nie, nawet nie znam nikogo kto by zmienił płeć. I do głowy by mi nie przyszło wypowiadać się o pobudkach jakie taka osoba kierują.

Opublikowano

dsbh - masz rację. I co do parad też pod warunkiem braku różnicowania grup. dysydent - sęk w tym, że nie o przeżycie tu idzie a jakiś kawałek miejsca. Mam takie poczucie że widok malowanego fiuta to dla niektórych taka sama sensacja co włosy pod pachami na plaży i powód do drążenia tematu.

roman - poproszę bez skrótów myślowych bo, przyznam się, noe nadążam.

Opublikowano

Biedronio  wa produkuje się w TVN podobno Duda bardzo zranił jej syna 🤔🤔 jaja jak berety

ŻAŁOSNA KOBITA

3 godziny temu, Ywa napisał:

Na ogół ludzie nawzajem uważają siebie za idiotów jeśli mają odmienne zdanie. Na szczęście każdy jest inny/indywiduum. Każda potwora znajdzie swego amatora jak w polityce. A powinna obejmować nie jedną grupę  społeczną agresywnie nastawioną do odmienności lecz wszystkie!

A obiektywizm normalności jest względny. 

yWA SKOŃCZ JUŻ Z TĄ MOWĄ NIENAWIŚCI bIEDRONIOWA PROSI

Opublikowano
4 godziny temu, dsbh napisał:

RODO wójt by się obraził, że jest krytykowany.

osoba publiczna nie obowiązuje rodo 

2 godziny temu, daron64 napisał:

Patrzyłeś skąd jeszcze brali kasę? A np ambasada Stanów Zjednoczonych też się dorzuciła.

doczytaj dostała za warsztaty szkoleniowe uczniów w szkołach 

A np fundusz inicjatyw obywatelskich, skąd dostali najwięcej kasy? Cytuje ze strony fio

"Fundusz Inicjatyw Obywatelskich (FIO) to rządowy Program dotacyjny dla organizacji pozarządowych, w ramach którego dofinansowywane są projekty mające na celu zwiększenie zaangażowania obywateli i organizacji pozarządowych w życie publiczne."

W ramach projektu przeprowadzony zostanie monitoring wyborów samorządowych, rozwiniemy projekt Akademia Fact-Checkingu o platformę e-learningową, przeprowadzimy pierwsze w Polsce badanie dotyczące fake news. Analitycy portalu przeanalizują stan realizacji obietnic wyborczych i publicznych wypowiedzi polityków, a zasięg Akademii Fact-Checkingu zostanie poszerzony poprzez przeprowadzenie warsztatów w 35 miastach.

Czyli jeśli dobrze liczę, to za czasów dobrej zmiany dostali te kasę? Jeśli za czasów PiSu, to zdecyduj się - sprzedajna k**wa za kasę zagranicy, czy sprzedajna k**wa za kasę PiSu? A może to pisowczyk ukryty?

jeszcze ras doczytaj co sfinansowała fundacja Batorego za informacje o politykach i obietnicach wyborczych 

wydaje mi się ze to jakaś platforma prywatna typu my płacimy za jakiś ekstra nius i korzystają jedni i drudzy .... założycielka niebyła pani kozłowska agentka i manipulatora KOD ?

Tak mówisz, że natury nie oszukasz? Nie wiem jak ty, ale ja parę osób znam, w przypadku których matka natura ewidentnie chybiła dając dana płeć.

A w ogóle skąd wiesz, że po 20 latach sobie ubzdura? Dlaczego zakładasz, że to jakiś kaprys? Rozmawiałeś kiedyś z kimś kto zmienił płeć? Bo ja nie, nawet nie znam nikogo kto by zmienił płeć. I do głowy by mi nie przyszło wypowiadać się o pobudkach jakie taka osoba kierują.

było głośno o jednym gościu który był mężczyzną a czuł się kobietą opowiadał cała historie jak matka obwiniała go ze nie urodził się dziewczynką bo bardzo chciała mieć córkę .... w domu przebierała go w sukienki gdy nikt nie widział 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v