Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Pan Ziemkiewicz to jednak ( z całym szacunkiem) oszołom.

Swego czasu wspólnie z Andruszkiewiczem tworzyli odłam Narodowców - teraz naczalne pis-dziory  - co robi mamona z człowieka?

46486352_1162805500550647_8580359709737877504_n.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano

A czy Pan Andruszkiewicz już dowiedział się wszystkiego o technologii 5G? Pomijam oczywiście wiedzę z reklam w telewizji.😂

Zdaje się że jako odpowiedzialny za wprowadzanie tego systemu z ramienia rządu zbyt wiele do powiedzenia w tym temacie nie ma. Kolejny fachowiec na stanowisku.

Opublikowano

Lubicie niskie podatki ? 

To PiS Wam je wprowadzi. 

Opłata mocowa 10zł miesięcznie do rachunku za prąd. Po co? PiS wrzucił nierentowne górnictwo do Energetyki. Po co restrukturyzować górnictwo jak można przerzucić kosz funkcjonowania z budżetu państwa bezpośrednio na ludzi. 

Nagle po wyborach się okazuje że nie ma pieniędzy na emerytury stażowe i na 14,15 i 20 emerytury. 13 emerytura była wprowadzona jednorazowo i nigdzie nie jest brane jej pod uwagę jej kontynuowanie. Jak chcą wypłacać co roku trzynastki to mogli od razu to umocować prawnie. 

Nagle NBP publikuje raport że jednak jest gorzej niż myśleliśmy. Będzie większy kryzys i deficyt państwowy. 

Nagle GuS pokazuje jaka jest inflacja. 

Wystarczył tydzień od wyborów i już pierwsze projekty ustaw podatków. 

Pedofilia w kościele? Może stworzyć komisje sejmową żeby wyjaśnić sprawę? A kogo tam dać? A obsadzimy ludźmi którzy nie chcą sprawy wyjaśnić. Biskup chroni pedofili?  To się zatuszuję. Biskup chleje na plebani. To się zatuszuję. Dopiero jak biskup się tak schleje że na plebani się leży nie przytomny i ludzie wzywają karetkę myśląc że to udar to zaczyna się coś dziać. . A potem wszyscy się dziwią że Polska jest najszybciej laicyzującym.  Przykład idzie z góry. 

Same minusy ale mam dla Was dobrą wiadomość. Jeżeli oglądać TVP to tam dalej będą mówić że w Polsce nie ma kryzysu i największym problemem jej opozycja i osoby homoseksualne. 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, kibix napisał:

Jeżeli oglądać TVP to tam dalej będą mówić że w Polsce nie ma kryzysu

w tvn tak ci powiedzieli? :)

Areszt za obchody Halloween? Pochylą się nad tym posłowie Mam wrażenie, że głupszego (i przy okazji skrajnie antydemokratycznego) pomysłu nie było w Sejmie od dawna. Ale symbolicznie to obraz kraju po wyborach
następne niepolskie medium

dobrze wie, że to nie obraz kraju po wyborach tylko efekt ustawy o petycjach i kreatywności niektórych z niej korzystających, że politycy nie mają z tym pomysłem nic wspólnego, ale jest okazja kopnąć rząd 

i następny po angielsku żeby za granicą opluć rząd
Zdjęcie
tak pracują zakłamane niepolskie media; tvp robi propagandę ale chociaż nie kłamie

a później jakiś hiszpański komunista, członek Hiszpańskiej Socjalistycznej Partii Robotniczej w raporcie dla PE stwierdza, że Polska jest krajem niedemokratycznym, gdzie łamane są prawa człowieka.
i za tym bełkotem głosują polscy posłowie z PO; podłe zachowanie
  • Thanks 1
Opublikowano

A to nie ten gostek dzwonił do Prezydenta Dudy?😂

6 minut temu, nie napisał:

dobrze wie, że to nie obraz kraju po wyborach tylko efekt ustawy o petycjach i kreatywności niektórych z niej korzystających, że politycy nie mają z tym pomysłem nic wspólnego, ale jest okazja kopnąć rząd 

Taaa jeszcze niech zakażą puszczać wianki w Noc Świętojańską i będzie już całość.😂

Opublikowano
21 minut temu, nie napisał:

Areszt za obchody Halloween? Pochylą się nad tym posłowie Mam wrażenie, że głupszego (i przy okazji skrajnie antydemokratycznego) pomysłu nie było w Sejmie od dawna. Ale symbolicznie to obraz kraju po wyborach

Zdjęcie
tak pracują zakłamane niepolskie media; tvp robi propagandę ale chociaż nie kłamie

a później jakiś hiszpański komunista, członek Hiszpańskiej Socjalistycznej Partii Robotniczej w raporcie dla PE stwierdza, że Polska jest krajem niedemokratycznym, gdzie łamane są prawa człowieka.

No i znowu wina Tuska, bo to za niego chyba taka ustawa się pojawiła. Tylko czemu PiS, który potrafi w ekspresowym tempie wszystko przepchnąć, tego nie zmienił? Pewnie, żeby swoim wyborca pokazać jakie to bzdury muszą naprawiać.

18 minut temu, mirro napisał:

A to nie ten gostek dzwonił do Prezydenta Dudy?😂

😂

https://m.joemonster.org/art/50996/Najlepsze_memy_po_wkreceniu_Andrzeja_Dudy_przez_rosyjskich_youtuberow?utm_source=Czytnik_rss&utm_medium=link&utm_campaign=rss

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

A czy Pan Andruszkiewicz już dowiedział się wszystkiego o technologii 5G? Pomijam oczywiście wiedzę z reklam w telewizji.😂

Zdaje się że jako odpowiedzialny za wprowadzanie tego systemu z ramienia rządu zbyt wiele do powiedzenia w tym temacie nie ma. Kolejny fachowiec na stanowisku.

Pan Andruszkiewicz POlonista z wykształcenia w Ministerstwie Cyfryzacji jest tylko ignorantem  - figurantem z pis-dowskiego nadania. Tym Ministerstwem steruje były ambasador pejsatej nacji w mieście Waszynktona a ten gościu już dobrze kuma o inwiligacji..    . .................. "Kolejny fachowiec na stanowisku". Żartujesz Pan przecież to jest tylko " dobra zmiana ".

36043381_2062617543751441_2315505062132056064_n (1).jpg

Opublikowano

kilka faktów, bo bijecie pianę:
1. każdy ma prawo wnieść petycję do sejmu, służby sejmowe nie weryfikują tożsamości
2. każde pismo, które jest petycją, rozpatrywane jest przez komisję ds. petycji
3. od lat wpływa wiele mniej lub bardziej mądrych petycji

petycje mają czasami formę projektu ustawy, ale nadal są tylko petycjami, komisja, jeśli uzna je za zasadne, może "przejąć" projekt i po ewentualnej redakcji skierować do marszałka sejmu jako projekt komisyjny.

sugerowanie, że sejm czy marszałek skierowali projekt ustawy do rozpatrywania jest nieprawdą, petycje to inna ścieżka od projektów ustaw wniesionych przez konstytucyjnie uprawnione podmioty.

ze strony sejmowej wynika, że petycja jest przed rozpatrzeniem przez komisję, petycja była formalnie poprawna, więc marszałek nie miała żadnego prawa, by ją blokować przed wysłaniem do komisji.

Opublikowano
20 minut temu, nie napisał:

kilka faktów, bo bijecie pianę:
1. każdy ma prawo wnieść petycję do sejmu, służby sejmowe nie weryfikują tożsamości

A Ty co, drugie konto alamo?

https://mobile.twitter.com/PatrykWachowiec/status/1283734963888824320?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1283734963888824320|twgr^&ref_url=https%3A%2F%2Fniezalezna.pl%2F341046-tusk-probowal-zakpic-i-wyszedl-na-przez-obsesje-pisem-degradacja-nastepuje-szybko

https://mobile.twitter.com/PatrykWachowiec/status/1283735500914921472

Naprawdę nie potraficie kilku zdań walsnej opinii napisać? Tylko posługiwanie się czyjąś twórczością/opiniami bez podawania źródła, albo spamowanie obrazkami?

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, nie napisał:

ilka faktów, bo bijecie pianę:

Tak samo jak procedowanie mniej lub bardziej mądrych projektów ustaw, wnoszonych przez miłościwie panujących. Dlatego tez będę twierdził iż istnieje realna szansa aby kretyństwo związane z projektem kar za przebieranie się w różne stroje, w tym kraju i w tym sejmie przeszło. Nic już mnie nie zdziwi. 

2 godziny temu, many12 napisał:

Pan Andruszkiewicz POlonista z wykształcenia w Ministerstwie Cyfryzacji jest tylko ignorantem  - figurantem z pis-dowskiego nadania. Tym Ministerstwem steruje były ambasador pejsatej nacji w mieście Waszynktona a ten gościu już dobrze kuma o inwiligacji..    . .................. "Kolejny fachowiec na stanowisku". Żartujesz Pan przecież to jest tylko " dobra zmiana ".

36043381_2062617543751441_2315505062132056064_n (1).jpg

Nooooo jak gostek wzoruje się na Izraelu to ja przepraszam. Może jeszcze o azyl tam poprosi.😂

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał:

Zdjęcie

buahahahahahahahhahahaahhahaahahhahaahahahahahahahah

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał:

Zdjęcie

Nie oglądam telewizyjnej propagandy. Każdy przegina w swoją stronę. TVP króluje w kłamstwach i propagandzie.

Odnieś się do reszty posta a nie tylko tego fragmentu,

@Alamo i @nie jaki sens wklejania czyiś wypowiedzi? Sami nie potraficie pisać? A  może to jedna osoba?

Mam wrażenie że Wy sobie nie zdajecie sprawy z tego co robicie. Chcecie wojny Polsko - Polskiej to ją w końcu dostaniecie. Już teraz jest hejt na wieś a jak mówisz że jesteś rolnikiem to się krzywo patrzą. 

Tu macie ciekawą wypowiedź

kruk krukowi oka nie wykole.

wszystko jedna banda

Edytowane przez kibix
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, kibix napisał:

Chcecie wojny Polsko - Polskiej

czego? nasłuchałeś się głupot i powtarzasz, masz pojęcie co to jest wojna?

kto szuka zadymy? kto robi gównoburzę z prawidłowego przebiegu procesu prac sejmowych żeby antypis miał się czym podniecać i toczyć jad? której partii posłowie i wspierający ich dziennikarze kłamią za granicą na temat polski i głosują za karaniem swojego państwa?

1 minutę temu, hubertuss napisał:

Pis miał ich pozamykać i co? Niewinni czy pis tego nie potrafi?

od zamykania jest sąd - strażniku konstytucji

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Niewinni czy pis tego nie potrafi?

Wyborcy PiS żyją w przeświadczeniu że już dawno ci przestępcy siedzą.🤣

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Denwer napisał:

108634493_2601790573416124_6981236523635

Kiedy ty i ten twój Ziemkiewicz zrozumiecie, że pis nie daje tych pieniędzy ze swojej kasy tylko z naszych podatków. Gdyby dawaloi z partyjnych to moglibyście wypominać. Ale oni dają z pieniędzy zebranych od obywateli.

2 godziny temu, Denwer napisał:

Mają rację, ze atakują. Bo to jak to Duda powiedział w kampanii zwijanie Polski. Lotos przy tej nieszczęsnej fuzji będzie musiał

- pozbyć się jak dobrze pamiętam 380 stacji na rzecz podmiotu zagranicznego. 

- sprzedać innemu podmiotowi chyba też zagranicznemu 30 % udziałów i wykonać jeszcze kilka innych nałożonych przez UE zobowiązań.

Wyborca pisu cieszy się z fuzji a pisowski rząd z pieniędzy zarobionych na sprzedaży majątku Lotosu zagranicznym inwestorom. Już się móiw o oskubaniu w podobny sposób PGE.

Opublikowano

Wczoraj WP pisała dziś Onet.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/pis-przyciagnie-politykow-opozycji-do-zjednoczonej-prawicy-budka-lowy-trwaja/09c4kkd,79cfc278

Ja wiem jedno, przez osiem lat dobrze z PSL rządziliśmy w Polsce, mamy dobre koalicje w sejmikach, jestem też przekonany, że dalsza współpraca senatorów PSL, Lewicy i Koalicji Obywatelskiej w Senacie jest niezagrożona - mówił Budka.

To w którym miejscu nie wyszło ?

Psl twierdzi że nie będzie żadnej koalicji z Pisem. Ciekawe o czym rozmawiają poza kamerami.

U nas mamy kryzys, czy będziemy mieć. Zobaczymy co wymyśli Francja.

https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/czy-emmanuel-macron-zachowa-urzad-francja-potrzebuje-cudu-gospodarczego/689fssr

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Wyborcy PiS żyją w przeświadczeniu że już dawno ci przestępcy siedzą.🤣

Ale państwo ma do dyspozycji służby w tym policję i inne które mogą zbierać dowody przestępstw. Ma też do dyspozycji prokuraturę, która też zbiera dowody i przestawia akt oskarżenia.  Czy był postawiony akt oskarżenia przeciwko Tuskowi, Kopacz czy Rostowskiemu Sikorskiemu czy komu tam jeszcze z po?

Opublikowano
6 minut temu, nie napisał:

od zamykania jest sąd - strażniku konstytucji

Ale państwo ma do dyspozycji służby w tym policję i inne które mogą zbierać dowody przestępstw. Ma też do dyspozycji prokuraturę, która też zbiera dowody i przestawia akt oskarżenia.  Czy był postawiony akt oskarżenia przeciwko Tuskowi, Kopacz czy Rostowskiemu Sikorskiemu czy komu tam jeszcze z po?

Przed chwilą, mirro napisał:

A jakaś służba w ogóle się tym zajmuje?😂

Żadna to było chwytliwe w kampanii 2015. teraz już nawet wielu wyborców pisu w to nie wierzy. Tak samo jak żadna służba nie zajmuje się handlarzem bronią od respiratorów co to ponad 100 baniek przytulił i towaru nie dostarczył.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v