Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@bezbarwny

Oczywiście że i na takie trafiałem, kapitanie oczywisty. Znam mase rodzin, w których pracują ciezej niż ja i żyją na dużo gorszym poziomie. Nie zmierzałem do tego jak to ja mam ciężko a inni lekko, jeśli to chciałeś zasugerować.

A co do opisanej sytuacji, to nom wypracowałem - w tym konkretnym przypadku musząc użerać się z kochająca mama, która akurat zrobiła sobie mala przerwę od, zapewne troskliwej, opieki nad córką i zaprosiła sobie koleżanke i  brata konkubenta ze swoją konkubina. Pochlali sobie (matka trzeźwa). Konkubina brata okradła koleżankę, bracia się pobili, jeden drugiemu łeb rozbił o stół, konkubina brata zwyzywała i opluła policjanta, którego sami wezwali (nagle się okazało, że policja potrzebna - cekawe do czego, skoro nic nie wypracowuje?). A na sam koniec jeszcze brat, który zwycięsko wyszedł z pojedynku, wrócił do domu i postanowił stoczyć kolejna  walkę (a jakże - i tym razem zwycięska) z matką po wylewie.

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, jacus napisał:

wszystkie kraje na trasie via carpatia wymieraja, przemysl jest tam szczatkowy wiec co sie bedzie wozic ?? stal ze slowacji...

tak samo przekok mierzeii -po to by barkami wegoel z rosji sprowadzac...

w moich czasach srednie wyksztalcenie wiecej znaczylo niz dzisiaj magisterskie, mature to z dzisiejszym doktoratem mozna smialo porownac. syn mlynarza przed wojna zdal mala mature- kurna to byl ktos...........

Jacuś  od czasów POmagdelenkowych dewaulacja wszystkich i wszystkiego - tak gnębią nas Polaków te ludziki w jarmułkach, Co my możemy, POzwolenia na bronię nigdy nam nie wydadzą bo wiedzą, że byle jaki karabinek w rękach Polaka to dla ONYCH kres ostateczny. My klasa rolna bo wiadomo, że te komuchy całą swoją bolszewicką chytrością OBYWATELA ZRÓWNAŁY do poziomu JEDNEGO . jedyna nasza możliwość to dać tu i teraz kopa temu co sprowadził do naszego kraju okupantów spod białej gwiazdy - kuma się z rzenikami naszych braci na dalekim Wołyniu i liże rowek tym znad Synaju - basta temu gostkowi - won i krótki łańcuch.

PIS w ruinie.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Ktoś wie ile barek nie wpłynęło na zalew przez ostatnie 5lat,  bo im ruscy nie pozwolili?

Lewicowo-liberalna narracja wmawia sobie coś czego dowieść nie może?w psychiatrii powstało pojęcie "obłęd udzielony"

• Like 3
Opublikowano
13 godzin temu, galan99 napisał:

Teraz tak się wychowują dzieci i nie tylko pokolenie stracone .

8 minut temu, Alamo napisał:

Lewicowo-liberalna narracja wmawia sobie coś czego dowieść nie może?w psychiatrii powstało pojęcie "obłęd udzielony"

Ty się @Alamo dobrze aby czujesz? Odstaw jeden dzień telewizje i internet i zajmij się żoną/dziećmi. Dobrze Ci to zrobii.

Opublikowano

mam już kartę wyborczą w reku jutro albo we wtorek już zagłosuje 

11 minut temu, kibix napisał:

Ty się @Alamo dobrze aby czujesz? Odstaw jeden dzień telewizje i internet i zajmij się żoną/dziećmi. Dobrze Ci to zrobii.

to by się wszystkim przydało 

• Like 1
Opublikowano

Ogłaszam tak zwaną „totalną opozycję” Strefą Wolną Od Rozumu.Im dłużej staram się zrozumieć, o co im chodzi i do czego dążą, tym bardziej upewniam się, że o nic i do niczego. Oni jedynie nienawidzą Kaczyńskiego i PiS, nie mogą pogodzić się z tym, że zostali odrzuceni, i coraz bardziej nienawidzą Polski za to, że wybrała inaczej, a ich odtrąciła. Wszystko, co robią i mówią jest dawaniem upustu tej furii, frustracji i nienawiści. Nie ma w tym żadnego politycznego planu, żadnej idei, żadnej logiki. Odsunięci od władzy i nadziei politycy oraz byłe elity, które przestały już być "opiniotwórcze", zachowują się jak wyrzucony z knajpy pijak.Nie ma takiej bredni, której by dziś total-opozycja nie wykrzyczała, nie ma takiej głupoty, której by nie zrobiła, nie ma takiej szkody dla Polski, przed którą umiałaby się cofnąć, aby tylko na złość Kaczyńskiemu. W tym nie ma już żadnej myśli. Jest złość, frustracja, dekadencja, furia, jakaś totalna lobotomia..

• Like 9
Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

dobrze, że napisałeś o schizofrenii  :) uzgodnij między sobą i napisz jeszcze raz :)

To jest całkowicie proste i czytelne. Skoro twierdzą że 500+ powinno być dalej to znaczy że będą wyciągać łapy po cudze.  Fakt że nie chcą dostawac więcej jest dziwny . Może robili to wśród  normalnych pracujących ludzi którzy wiedzą że lewackie rządy nie zniosą tej patologii i jedyne czego mogą chcieć to by nie zabierano im więcej.   Niech powtórzą badania wśród patoli to będziesz miał 95% poparcia dla podniesienia 500+. Tylko tyle bo 5% ma delirę i nawet pytań nie zrozumie.

Opublikowano

kto zagłosuje za takim programem?

ustawowe ograniczenia wielkości hodowli przemysłowych i eliminacja takich hodowli, gdzie zwierzęta są pozbawione możliwości ruchu,

likwidacji transportu zwierząt na duże odległości oraz ograniczenia międzynarodowego handlu zwierzętami rzeźnymi, zakazu uboju zwierząt bez ogłuszania, a także do radykalne ograniczenia wykorzystywania zwierząt w celach doświadczalnych. Do monitorowania stanu przestrzegania praw zwierząt powołamy Radę Ochrony Zwierząt.

zakaz hodowli zwierząt na futra

zakaz polowań z nagonką

zakaz strzelania do ptaków. 

Zapewnimy stałe środki na obowiązkową kastrację kotów wolno bytujących oraz na diagnostykę i leczenie kotów wolno bytujących i bezdomnych psów, wprowadzimy jednolite normy żywieniowe oraz podtrzymamy obowiązek zostawiania zimą uchylonych okienek piwnicznych.

obowiązkowe szkolenia dla urzędników i urzędniczek oraz pracowników i pracownic firm remontowo-budowlanych na temat miejsca i ochrony zwierząt wolno żyjących w mieście, w tym ptaków i nietoperzy. 

Wykreślimy konie z listy zwierząt rzeźnych, nadając im statusu zwierząt towarzyszących człowiekowi i wprowadzenie programu „Emerytura dla koni pracujących na rzecz człowieka”. 

• Like 6
Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał:

@bezbarwny

Oczywiście że i na takie trafiałem, kapitanie oczywisty. Znam mase rodzin, w których pracują ciezej niż ja i żyją na dużo gorszym poziomie. Nie zmierzałem do tego jak to ja mam ciężko a inni lekko, jeśli to chciałeś zasugerować.

Nie twierdzę, że Wasza praca nie jest potrzebna, bo jest. Nie chciałem zasugerować, że Ty masz lekko, a ci którzy opiekują się niepełnosprawnymi dziećmi ciężko. Po prostu, ci ostatni, też na ten „socjal” zapracować muszą. I już nie bądź na mnie zły, bo i mnie(jak widać) zdarza się czasem coś głupiego palnąć😉

Opublikowano (edytowane)

Skoro nie podoba się co jest w Polsce robione wprowadzane pomoce dla ludzi tak zwane socjal .

To wprowadzić wszystko to co jest w Niemczech takie samo prawo i Niemieckie socjal to pogadamy .

Tylko pierdolenie bo rozdawnictwo w Polsce w każdym kraju jest pomoc dla dzieci i dla ludzi co nie mają pracy .

Edytowane przez galan99
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v